içinde

Bu Yıl 40 Yaşına Girecek Olan Türk Ünlüler

Her yeni yıl sevinçle, umutla karşılansa da bir de yaş aldığımız gerçeği var. Kutlamalar bitip gerçeğe döndüğümüzde bu konu bazılarımızın moralini biraz bozabilir. Bu yazıyı okuyanlar için “yaşlı” olarak nitelenecek yaş aralığı nedir bilinmez ama yeni nesil için 30’lu yaşların bile son derece uzak ve ürkütücü yaşlar olduğu da bir gerçek. Yaşlanmakla ilgili korkularınız varsa yalnız değilsiniz. Hepimizin tanıdığı, genellikle en güzel halleri ile görerek hayranlığımızı pekiştirdiğimiz birçok ünlü isim de 30’lu yaşlarını geride bırakıyor.

Gelin o isimlere hep beraber göz atalım:

Aslı Enver

Doğum tarihi: 10 Mayıs 1984

Onu ilk Kavak Yelleri ile tanıdık. Sonrasında birçok projede yer alan Aslı Enver hem televizyonda hem de sinemada boy gösterdi. Suskunlar ve İstanbullu Gelin gibi iz bırakan işlerde izlediğimiz oyuncu Babil dizisinden sonra Arayış ve Sen Yaşamaya Bak isimli dijital platform yapımlarında yer aldı. Şimdilerde ekranlarda olmayan başarılı oyuncu bu yıl 40 yaşından gün almaya başlayacak.

Beren Saat

Doğum tarihi: 26 Şubat 1984

Beren Saat denince pek çok insanın aklına Bihter Ziyagil gelecektir. Son dönemde dijital platform yapımı olan Atiye dizisi ile iyi kötü pek çok eleştiri alsa da oyuncunun çok izlenen tek işi Aşk-ı Memnu değil. Türkiye’nin Yıldızları yarışmasında ikinci olup oyunculuğa adım attıktan sonra televizyonda oldukça ilgi çeken Hatırla Sevgili, Fatmagül’ün Suçu Ne ve Muhteşem Yüzyıl Kösem gibi projelerde boy gösterdi. Güz Sancısı, Gecenin Kanatları, Gergedan Mevsimi ve Benim Dünyam filmlerinde rol alan Beren Saat, şimdilerde Kıvanç Tatlıtuğ ile yeniden partner olduğu İstanbul İçin Son Çağrı filmi ile gündemde.

Berrak Tüzünataç

Doğum tarihi: 2 Kasım 1984

Elveda Rumeli, Ezel gibi televizyon dizilerinde rol alan Berrak Tüzünataç’ın sinemaya adım atışı Organize İşler filmindeki rolü ile oldu. Sonrasında pek çok filmde gördüğümüz Tüzünataç, Biz Böyleyiz isimli filmi de hem yazdı, hem de Emre rolünü oynadı. Popüler bir dijital platform yapımı olan Fi’de oynayan oyuncu, Çağatay Ulusoy’lu Terzi dizisinde Cemre karakterini canlandırıyor.

Burak Özçivit

Doğum tarihi: 24 Aralık 1984

Best Model yarışmasında aldığı derecenin ardından televizyon dünyasına adım atan Özçivit’in ilk rolü Zoraki Koca adlı dizisindeki Ömer karakteriydi. Sonrasında sinema ve televizyonda bazı projelerde yer alan Burak Özçivit, Çalıkuşu ile yaptığı çıkışı Kara Sevda dizisi ile perçinledi. Murat Boz ile başrolü paylaştığı Kardeşim Benim filmi de ilgi gördü. Burak Özçivit 2019’da başlayan ve günümüzde hala devam eden Kuruluş Osman isimli dizide Osman Bey karakterini canlandırıyor.

Fatma Turgut

Doğum tarihi: 2 Ocak 1984

Üniversitede klasik gitar bölümünde eğitim alırken çeşitli amatör rock grupları ile sahneye çıkan Fatma Turgut, 2007’de daha sonra Model adını alacak olan A Due Carmen grubuna katıldı. Faal oldukları dönemde oldukça popüler olan gruptan 2016 yılında ayrıldığından beri solo kariyerini sürdürüyor.

Funda Eryiğit

Doğum tarihi: 6 Kasım 1984

İstanbul Devlet Tiyatroları tarafından sahnelenen Sessizlik adlı oyun ile Sadri Alışık Tiyatro ve Sinema Oyuncu Ödülleri’nde “Müzikal/Komedi Dalında En İyi Kadın Oyuncu” ödülünü alan oyuncu, Craft Tiyatro’da sahnelenen Fotoğraf 51 oyunundaki performansı ile 23. Afife Tiyatro Ödülleri’nde “Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu” ödülünün sahibi oldu. Poyraz Karayel ve Son Yaz gibi sevilen televizyon yapımlarında yer alan Funda Eryiğit, dijital platformlarda ise Hakan Muhafız ve oldukça olumlu eleştirilen alan Bir Başkadır adlı dizilerde oynadı.

Gupse Özay

Doğum tarihi: 30 Temmuz 1984

Hayatımıza Yalan Dünya dizisinin Nurhayat’ı olarak giren ve adından söz ettiren Gupse Özay, 2014 yılında senaryosunu kendisinin yazdığı Deliha filmiyle sinemaya adım attı. Daha sonra Küçük Esnaf isimli filmde rol alan Özay, bu filmden sonra rol aldığı Görümce, Deliha 2 ve Eltilerin Savaşı filmlerinin senaryosunu da kaleme aldı. Deliha 2 filminde yönetmenlik de yapan oyuncu, bu sene izleyici ile buluşacak olan Lohusa filminin de hem senaristi hem de başrolü.

İlker Kaleli

Doğum tarihi: 11 Mayıs 1984

London Academy of Music and Dramatic Art (LAMDA) oyunculuk okulunda oyunculuk eğitimi alan İlker Kaleli, şu sıralar Arak/Kara isimli televizyon dizisi ile karşımıza çıkıyor. Kayıp Şehir, Öğretmen, Kayıp gibi televizyon dizilerinde başrol oynayan oyuncunun en iz bırakan dizisi ise başrolleri Burçin Terzioğlu ile paylaştığı Poyraz Karayel.

Meltem Kızılkaya

Doğum tarihi: 27 Kasım 1984

Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nde oyunculuk eğitimi alan Meltem Kızılkaya‘nın ilk oyunculuk deneyimi Aile Saadeti dizisinde canlandırdığı Fitnat karakteri oldu. Aynı yıl ekranlara Benim Annem Bir Melek dizisindeki Berivan rolüyle tekrar geldi. Televizyonda kariyerine Şen Yuva dizisinde Kadife karakteri ile devam etti. Hala yayınlanmakta olan Güldür Güldür adlı televizyon programında Mehtap karakteri ile seyircisiyle buluşan oyuncu, 2016 yılında Kendime Yalanlar adlı single çıkartarak müzik sektörüne giriş yaptı.

Nagehan Karadere

Doğum tarihi: 27 Aralık 1984

Kısa mesafe engelli koşu sporcusu olan Nagehan Karadere, Fenerbahçe’de yetişti. 2011 Dünya Üniversite Yaz Oyunları’nda 4×400 metre bayrak yarışında Türk millî takımında yer alarak (Merve Aydın, Meliz Redif ve Pınar Saka ile birlikte) gümüş madalya kazanan sporcu, 400 metre engelli yarışında bronz madalya kazandı. Fakat onu bizlere tanıtan bu başarıları değil, Survivor isimli programa katılması oldu. Programda sergilediği performans ve tavırlar ile pek çok izleyicinin dikkatini çekti. Programın şu an yayınlanmakta olan yeni sezonuna da katılan Nagehan Karadere yarışma sonlandıktan birkaç ay sonra 40 yaşına adım atmış olacak.

Editör: semra – 11.01.2024

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Taraftar

semra tarafından yazıldı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Anoreksiya Nervoza Bir Sabah Rahatsızlığı mı?

    Bir Başka Hayat Mümkün Mü? | Olası Benliklerin Felsefesi