içinde

HavalıHavalı

Ah Kanye, Vah Kanye!| Bu Sefer Twitter’dan Kalıcı Olarak Mı Uzaklaştırıldı?

Twitter CEO’su Elon Musk, Ye’nin şiddete teşvikle ilgili kuralları ihlal ettiği gerekçesiyle açığa alındığını doğruladı

Skandal üstüne skandala imza atan Kanye yepyeni bir skandalla kendinden söz ettirmeyi başardı. Artık yasal olarak Ye olarak bilinen Kanye West, Davut Yıldızı içinde bir gamalı haç resmi paylaştıktan kısa bir süre sonra Twitter‘dan uzaklaştırıldı. Twitter CEO’su Elon Musk perşembe günü geç saatlerde askıya alma kararını doğrulayarak Ye’nin “şiddete teşvik karşıtı kuralımızı bir kez daha ihlal ettiğini” belirtti.

Twitter’ın askıya alınması, antisemitik bir paylaşımın ardından Ye’nin hesabının Twitter tarafından kilitlenmesinden yaklaşık iki ay sonra gerçekleşti. Instagram da ekim ayında Ye’nin rapçi Sean “Diddy” Combs ile aralarında geçen ve Diddy’yi Yahudiler tarafından kontrol edilmekle suçlayan bir metin mesajının ekran görüntüsünü yayınlamasının ardından Ye’nin hesabına erişimi kısıtlamıştı.

Elon Musk on Twitter: “Just clarifying that his account is being suspended for incitement to violence, not an unflattering pic of me being hosed by Ari. Frankly, I found those pics to be helpful motivation to lose weight! / Twitter”

Just clarifying that his account is being suspended for incitement to violence, not an unflattering pic of me being hosed by Ari. Frankly, I found those pics to be helpful motivation to lose weight!

Ye geçtiğimiz haftalarda Twitter’a geri dönmüş olsa da, son uzaklaştırma kalıcı olacak gibi görünüyor. Elon Musk “Elimden geleni yaptım” diyor. “Buna rağmen, şiddete teşvik karşıtı kuralımızı bir kez daha ihlal etti. Hesabı askıya alınacaktır.”

Ye ayrıca askıya alınmadan kısa bir süre önce Elon Musk’ın hoş olmayan bir fotoğrafını paylaşmış ve Musk’ın “hesabının şiddete teşvik nedeniyle askıya alındığını, Ari tarafından hortumlandığım hoş olmayan bir fotoğrafı değil” açıklamasına yol açmıştı.

Ye ayrıca kendisini Twitter’a alternatif bir “ifade özgürlüğü” olarak tanımlayan Parler adlı sosyal medya sitesini de satın almayı planlıyordu. Parler’in ana şirketi Parlement Technologies, perşembe günü Ye’nin artık platformu satın almayacağını doğruladı. Duyuru, Ye’nin komplo teorisyeni Alex Jones’un Infowars programına katılarak antisemitik bir söylemde bulunmasından kısa bir süre sonra geldi. Ye programda Adolf Hitler’i de överek “Hitler hakkında iyi şeyler görüyorum” dedi.

Son yıllarda sağcı davalara desteğini giderek daha fazla dile getiren Ye, geçtiğimiz hafta beyaz milliyetçi Nick Fuentes ile birlikte Mar-a-Lago‘da eski başkan Donald Trump ile bir araya geldi. Ye’ye 2016’da bipolar bozukluk teşhisi konmuş ve 2019’da David Letterman‘la yaptığı bir röportajda akıl sağlığıyla ilgili sorunlarını kamuoyuna açıklamıştı.

Editör: Fatih Düz – 04.12.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    ‘Süper Meyve’ Olarak Biliniyor: Aronya Meyvesi Nedir, Nasıl Yenir?

    Ne Kadar Breaking Bad Fanısın?