içinde

Üçgen Dikiz Aynalarından Yatağa Kadar Her Şey Var! | Tesla Cybertruck

Tesla‘nın çok beklenen Cybertruck‘ını test ettiği yeni bir video ortaya çıktı. Görüntüler, kamyonun lansman zaman çizelgelerindeki çok sayıda gecikmenin ardından üretime yaklaştığını doğruluyor.

Drive Tesla 🇨🇦 on Twitter: “UPDATE: Here is a video of the Cybertruck! https://t.co/Ix3RGxuuYs pic.twitter.com/Ku1tgdR0PG / Twitter”

UPDATE: Here is a video of the Cybertruck! https://t.co/Ix3RGxuuYs pic.twitter.com/Ku1tgdR0PG

Aracın en son yinelemesi Flavio Tronzano tarafından, kamyon şirketin Palo Alto‘daki genel merkezinin yakınlarında tur atarken görüldü. Elektrikli aracın hangi versiyonunun yolda olduğu belli olmasa da, elektrikli kamyonda görülen köşeli tasarım temasıyla senkronize olan küçük üçgen şekilli yan aynalara sahipti.

InsideEVs‘e göre, bu model Tesla’nın ilk partilerinin yaz aylarında gönderilmesi planlanan üretim versiyonuna daha yakın olan beta programının bir parçası olabilir.

İlk kez bir Cybertruck’ta görülen bu aynalar, daha önceki modellerde görülen hazır aynaların yerini alıyor. ABD yasaları bir aracın standart donanımın bir parçası olarak dikiz aynalarına sahip olmasını gerektirdiğinden, yeniden tasarım kamyonun üretime yaklaşmasına bağlanabilir. Kavramsal aşamaları sırasında Tesla, merkezi ekrandaki kameraları kullanarak bir arka görüş beslemesi sağlamayı amaçlıyordu.

Cybertruck’ın son iterasyonunda ilk kez geri çekilebilir bir düz yatak kapağı da görüldü ve bu da modelin tam ölçekli üretime yaklaştığının sinyalini verdi.

Elon Musk 1 Şubat’ta kamyonun beta versiyonundan ne kadar memnun kaldığına ilişkin bir tweet attı. “Az önce üretim beta Cybertruck’ı inceliyordum. İnanılmaz.”

Üretimin Yaz Aylarında Başlaması Bekleniyor!

2019’da tanıtılan kamyonun ilk lansman tarihi 2021 olarak planlanmıştı. Tesla son dört yılda birden fazla lansman zaman çizelgesini kaçırdı ve nihayet geçtiğimiz günlerde Cybertruck’ın bu yazdan itibaren Austin, Teksas’taki Gigafactory’den çıkmaya başlayacağını doğruladı. Musk, seri üretimin ancak 2023 yılında başlayacağını doğruladı.

Tesla, kamyonun gövde panellerini kalıplamak için dökümler de dahil olmak üzere aracın üretimi için gerekli ekipmanı yerleştirmeye başladığını bildirdi.

Kamyonun piyasaya sürülmesindeki gecikmenin, Tesla’nın Cybertruck’a 610 mil (980+ km) menzil sağlamak için çok önemli olan yeni 4680 hücreli pil paketini zamanında geliştirememesine atfedilebileceğine inanılıyor.

Kamyonun daha yüksek versiyonu sıfırdan 60 mil/saate (100 km/sa) sadece 2,9 saniyede çıkarken 130 mil/sa (209 km/sa) azami hız vaat ediyor. Tesla’nın kamyonu 40.000 $ başlangıç fiyatıyla satması bekleniyor.

Editör: Nur Bersun Aynur – 04.02.2023

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Tarihin En Hızlı Büyüyen Uygulaması: ChatGPT, TikTok ve Instagram’ı Geride Bıraktı!

    Sanat Tarihinde Aşkın 12 Sembolü