içinde

‘Barbie’ Oyuncu Kadrosu ve Karakter Rehberi

Barbie kısa sürede yazın en büyük sinema olaylarından biri haline geldi ve bunun büyük bir kısmı filmin A-list oyuncu kadrosu sayesinde oldu. Barbie ve Ken rollerini daha mükemmel bir şekilde üstlenmeleri mümkün olmayan iki oyuncu filmin demirbaşları. Margot Robbie ve Ryan Gosling, ünlü oyuncaklardan esinlenen klasik güzel görünümlerini somutlaştırıyorlar, ancak aynı zamanda kariyerleri boyunca bazı fantastik performanslar sergileyen inanılmaz derecede yetenekli aktörler.

Barbie’nin dümenine ünlü yönetmen Greta Gerwig geçiyor. Filmin senaryosunu da ortağı Noah Baumbach ile birlikte kaleme alıyor. Lady Bird, Little Women ve Frances Ha gibi filmlerin arkasındaki yetenek, bu filmin bir Barbie hikayesinden bekleyebileceğinizden çok daha fazlasını temsil edeceğini vaat ediyor. Barbie ve hayat arkadaşı Ken klasik olarak güzelliği ve lüksü klişe bir düzeyde temsil ediyor. Ancak sahne arkasındaki yaratıcı ekiple birlikte Barbie, olası ödül potansiyeli ile merakla beklenen bir film olmaya hazırlanıyor.

İşte Greta Gerwig’in Barbie’sinin oyuncu kadrosu hakkında bilmeniz gereken her şey.

Barbie Rolünde Margot Robbie

Barbie rolü sadece sarışın bomba görünümüyle bile Margot Robbie için biçilmiş kaftan gibi görünüyor ama kanıtlanmış oyunculuk yeteneği de role mükemmel bir karakter çalışması getirdiğini söylememek olmaz. Filmde Robbie’nin Barbie’si varoluşsal bir kriz geçirmeye başlıyor, kendi ölümlülüğünü ve mükemmel ayaklarının düz düştüğünü sorguluyor. Bu da onun cevaplarını bulmak için gerçek dünyaya seyahat etmesine yol açıyor.

Robbie yaklaşık 10 yıl önce Martin Scorsese‘nin The Wolf of Wall Street filminde çığır açan bir rol oynamıştı. O zamandan bu yana geçen on yılda Hollywood’un en çok talep gören aktrislerinden biri haline geldi. Avustralya doğumlu aktris önüne çıkan her zorluğun üstesinden geldi. İlk Oscar adaylığını I, Tonya filminde buz pateni ikonu Tonya Harding’i canlandırarak aldı ve iki yıl sonra Fox News draması Bombshell’deki yardımcı rolüyle ikinci adaylığını aldı. Suicide Squad ve Birds of Prey filmlerinde Harley Quinn karakterine can vererek süper kahramanlar dünyasını fethetti. Jay Roach tarafından yönetilecek olan Ocean’s Eleven‘ın isimsiz bir ön filmi için Ryan Gosling ile yeniden bir araya geleceği de söylentiler arasında.

Ken Rolünde Ryan Gosling

Ken olmadan Barbie olmaz ve Ryan Gosling Barbie’nin erkek oyuncağını beyaz perdeye taşıyacak. Robbie’nin Barbie rolüne seçilmesi gibi, Gosling de Ken rolü için biçilmiş kaftan gibi görünüyor. Tıpkı gerçek Ken gibi yakışıklı olması ve beğenilen oyunculuk kariyeri, oyuncaklara dayalı bir filmden hayal edebileceğinizden daha karmaşık bir karakter çalışması vaat ediyor. Gosling’in Ken’i, tek gerçek işi “plaj” olan biraz aptal biri olarak tasvir ediliyor. Nihayetinde Barbie’nin varoluşsal krizine bir yanıt bulmak için onu gerçek dünyaya kadar takip ediyor.

Gosling, Half Nelson ve La La Land filmlerindeki olağanüstü performanslarıyla iki kez Oscar’a aday gösterildi. Ayrıca Drive, Blade Runner 2049, Blue Valentine ve The Place Beyond the Pines gibi beğenilen filmlerde de rol aldı. Gosling bundan sonra David Leitch’in büyük bütçeli film uyarlaması The Fall Guy‘da Emily Blunt ile birlikte rol alacak.

Mattel’in CEO’su Rolünde Will Ferrell

Will Ferrell, Barbie ve Ken’in gerçek hayattaki versiyonlarının Los Angeles’ta dolaştığını öğrenince şok olan Mattel’in CEO’su rolünde.

Ferrell muazzam komedi yeteneğini de sergilemekten geri kalmayan bir performansla beyaz perdede bir kez daha sinemaseverlerle buluştu. SNL’in deneyimli oyuncusu, kendisini oynatacak kadar şanslı olan hemen her filmi aydınlatıyor. Ferrell son yirmi yılını, eğer böyle bir şey olsaydı, Komedi Onur Listesi’ne layık olacak bir çalışma bütünü oluşturarak geçirdi. Anchorman filmleri, Elf, Step Brothers, Talladega Nights, The Other Guys ve Daddy’s Home filmleri de dahil olmak üzere çok sayıda komedide rol aldı. Ayrıca bir başka oyuncak temalı film olan The Lego Movie’de Başkan Busin’i seslendirdi. Sırada R-rated konuşan köpek komedisi Strays‘de başrolü seslendirecek ve düğün komedisi You’re Cordially Invited‘da Reese Witherspoon‘la birlikte rol alacak.

Ken #2 Rolünde Simu Liu

Simu Liu, Gosling’in Ken’inin rakibi olan Ken #2’yi canlandırıyor.

Liu, Marvel evreninde Shang Chi ve On Yüzük Efsanesi‘ndeki baş kahraman rolüyle büyük beğeni toplamıştı. Sonraki filmleri arasında Arthur the King, Atlas ve Grand Death Lotto yer alıyor.

Gloria Rolünde America Ferrera

America Ferrera, çocukken ana Barbie’ye sahip olan bir Mattel çalışanı olan Gloria’yı canlandırıyor. Sonunda Barbie ile bir ekip kurar ve onu Barbieland’e kadar takip eder.

Kariyeri boyunca, Ugly Betty‘deki ödüllü rolü de dahil olmak üzere birçok beğenilen rolde oynadı. Son birkaç yıldır NBC’deki Superstore‘un ana kadrosunun bir üyesi olarak ve How to Train Your Dragon serisindeki seslendirme rolüyle meşguldü. Craig Gillespie‘nin manşetlerden kopan draması Dumb Money‘de rol alacak ve Pixar‘ın bir sonraki filmi Elio‘ya sesini ödünç verecek.

Sasha Rolünde Ariana Greenblatt

Ariana Greenblatt, Gloria’nın varoluşsal maceralarında annesi ve Barbie’nin yanında yer alan kızı Sasha rolüyle kadroya katılıyor.

Greenblatt henüz 15 yaşında olmasına rağmen şimdiden kendine etkileyici bir kariyer inşa etti; Avengers‘da Genç Gamora‘yı canlandırdı: Infinity Wars‘da Genç Gamora’yı canlandırdı ve A Bad Moms Christmas, Scoob!, Love and Monsters, In the Heights ve The Boss Baby gibi çok sayıda hit filmde rol aldı: Aile İşi gibi birçok hit filmde rol aldı. En son dinozor merkezli gerilim filmi 65‘te Adam Driver‘la birlikte rol aldı. Bir sonraki filmi Eli Roth’un uzun süredir ertelenen Borderlands uyarlaması olacak ve filmde Kevin Hart, Jack Black ve Akademi Ödüllü Cate Blanchett ve Jamie Lee Curtis ile birlikte rol alacak.

Ken #4 rolünde Ncuti Gatwa

İngiliz aktör Gatwa belki de en çok Netflix komedisi Sex Education‘daki rolüyle tanınıyor. Komedi yetenekleri Barbie setinde ona iyi hizmet edecektir. Diğer Ken bebeklerine kıyasla nispeten küçük bir rol olsa da Gatwa’nın daha fazlasını beklemekten başka çaresi yok. Doctor Who‘nun imrenilen rolünü üstlenecek bir sonraki aktör olduğu doğrulandı ve bu da onu uzun süredir devam eden karakteri üstlenen ilk siyah aktör yapıyor. Gatwa ayrıca Apple TV+’ın büyük bütçeli İkinci Dünya Savaşı dizisi Masters of the Air‘de Austin Butler ve Barry Keoghan ile birlikte rol alacak.

Başkan Barbie Rolünde Issa Rae

Rae, kendi YouTube kanalıyla ilk çıkışını yaptığından beri yükselişte. Şimdi ise HBO‘nun Insecure dizisindeki rolüyle birçok kez Emmy ve Altın Küre’ye aday gösterildi. Hatta The Misadventures of Awkward Black Girl adlı anı kitabıyla New York Times’ın en çok satanlar listesine girdi. En son bu yazın hit devam filmi Spider-Man: Across the Spider-Verse‘de Örümcek Kadını seslendirdi ve Beyond the Spider-Verse‘de bu rolü yeniden canlandıracak.

Dr. Barbie Rolünde Hari Nef

Nef, Emmy ödüllü Prime Video dizisi Transparent‘taki Gittel rolüyle büyük bir çıkış yaptı. Nef, Assassination Nation, You ve 1Up gibi film ve dizilerde rol almaya devam etti. En son HBO’nun tartışmalı dizisi The Idol‘da Talia rolünü canlandırdı ve kısa süre önce bir biyografik filmde LGBTQ+ ikonu Candy Darling‘i canlandırmak için imza attı.

Allan Rolünde Michael Cera

Michael Cera, Barbieland’de Ken olmayan tek erkek olan Allan’ı canlandırıyor.

Cera’yı Arrested Development‘ta George Michael Bluth rolüyle çıkış yaptığı gençlik yıllarından beri tanıyoruz. O zamandan beri Superbad, Scott Pilgrim vs. the World, Juno, This is the End ve Nick and Norah’s Infinite Playlist‘teki ikonik rolleriyle komedi dünyasının demirbaşı haline geldi. Cera’nın ufukta Netflix’teki Scott Pilgrim anime dizisi, Sausage Party de dahil olmak üzere pek çok heyecan verici rolü var: Foodtopia ve Dream Scenario gibi heyecan verici rolleri var ve Wes Anderson‘ın bir sonraki filminde rol alacağı söyleniyor.

Fizikçi Barbie Rolünde Emma Mackey

Rol arkadaşı Ncuti Gatwa gibi Mackey de çıkış rolünü Netflix’in Sex Education’ında oynadı, ancak Mackey, Death on the Nile ve Emily ile film rollerine başarılı bir geçiş yaptı. Bir sonraki rolünde Fiona Shaw ve Vicky Krieps’le birlikte Hot Milk adlı dramada oynayacak.

Tuhaf Barbie Rolünde Kate McKinnon

Bir başka SNL efsanesi Kate McKinnon, Robbie’nin Barbie’sine aradığı varoluşsal cevapları vermesine yardımcı olan Tuhaf Barbie rolüyle Barbie’nin kadrosuna katılıyor.

McKinnon, SNL dışında 2016 yapımı Ghostbusters reboot, Rough Night, Yesterday, Sisters ve The Spy Who Dumped Me gibi komedi filmlerinde rol aldı. Ayrıca The Angry Birds Movie, Finding Dory, Ferdinand ve DC League of Super-Pets gibi animasyon filmlerine de sesini ödünç verdi. Daha önce 2019’da Bombshell‘de Robbie ile birlikte rol aldı. McKinnon bundan sonra Andrew Stanton’ın bilimkurgu draması In the Blink of an Eye‘da rol alacak.

Yazar Barbie Rolünde Alexandra Shipp

Shipp, X-Men: Apocalypse ve Dark Phoenix filmlerinde genç Storm rolünü Halle Berry’den devralarak çıkış yaptı. Shipp, Storm dışında aralarında tick, tick…‘in de bulunduğu çok çeşitli filmlerde rol aldı. BOOM!, Love, Simon, Straight Outta Compton, Shaft ve All the Bright Places gibi filmlerde rol aldı. Sıradaki projeleri uzun süredir ertelenen Kung Fury 2 ve Sydney Sweeney ve Glen Powell’la birlikte rol alacağı R-rated romantik komedi Anyone But You.

Denizkızı Barbie Rolünde Dua Lipa

Üç kez Grammy kazanan Lipa, filmin ana single’ı “Dance the Night“ı da seslendiriyor. Barbie onun ilk oyunculuk rolü ve gelecek yıl casus filmi Argylle ile beyazperdeye geri dönecek. Lipa şu sıralar üçüncü albümü üzerinde çalışıyor.

Ken #1 Rolünde Kingsley Ben-Adir

Kingsley Ben-Adir, aynı zamanda Gosling’in canlandırdığı Ken’in en iyi arkadaşı olan 1 numaralı Ken’i oynuyor.

Ben-Adir, World War Z, King Arthur‘daki rolleriyle on yılı aşkın bir süredir sektörde çalışıyor: Legend of the Sword, The Commuter, Noelle, The OA, Peaky Blinders ve Hulu’nun High Fidelity dizilerindeki rolleriyle on yıldır sektörde çalışıyor. Ancak onu Hollywood’un en çok aranan yeni isimlerinden biri yapan Regina King’in ilk yönetmenlik denemesi Miami’de Bir Gece‘deki Malcolm X rolü oldu. Şu anda Marvel Studios dizisi Secret Invasion‘da kötü Gravik rolünde oynuyor ve yakında merakla beklenen müzik biyografisi Bob Marley: One Love filminde başrol oynayacak.

Midge Rolünde Emerald Fennell

Emerald Fennell, Barbieland’de Barbie olmayan ve hamile görünen tek kadın olan Midge rolünü oynuyor.

Fennell, kendisine 2021’de En İyi Özgün Senaryo dalında Akademi Ödülü kazandıran sosyal gerilim filmi Promising Young Women‘ı yazıp yönetmesiyle tanınıyor. İkinci uzun metrajlı filmi Saltburn bu sonbaharda gösterime girecek. Ayrıca başrolünde Ana De Armas’ın yer aldığı John Wick spin-off filmi Ballerina‘nın senaryosunu yazdı. Ayrıca Killing Eve‘in 2. Sezonunda baş yazar olarak görev yaptı. Oyunculuk kariyerinde The Crown, The Danish Girl ve Anna Karenina yer almaktadır.

Ruth Handler Rolünde Rhea Perlman

Rhea Perlman, Barbie’de orijinal Barbie bebeğin yaratıcısı olan Ruth Handler rolünü oynuyor.

Perlman en çok Cheers dizisindeki baş garson Carla Tortelli rolüyle tanınıyor ve bu rol ona Komedi Dizilerinde En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu dalında dört Emmy Ödülü kazandırdı. Perlman ayrıca Matilda, I’ll See You in My Dreams ve You People gibi filmlerde de rol almıştır.

Avukat Barbie Rolünde Sharon Rooney

Rooney en çok İngiliz komedi dizisi My Mad Fat Diary‘deki Rae rolüyle tanınıyor. Rooney’nin film kredileri arasında Disney’in canlı aksiyon Dumbo yeniden çevriminde Bayan Atlantis‘i oynamak ve biyografik film The Electrical Life of Louis Wain‘de Benedict Cumberbatch ve Claire Foy ile birlikte rol almak yer alıyor.

Diplomat Barbie Rolünde Nicola Coughlan

Coughlan en çok Netflix’in hit dönem draması Bridgerton‘daki Penelope Featherington rolü ve kültleşmiş İngiliz sitcomu Derry Girls‘deki Clare Devlin rolüyle tanınıyor. Barbie onun ilk büyük film rolü.

Yargıç Barbie Rolünde Ana Cruz Kayne

Kayne daha önce Olivia rolünü oynadığı Küçük Kadınlar filminde Greta Gerwig ile çalıştı. Diğer oyunculuk çalışmaları arasında Jerry and Marge Go Large, Another Earth ve yakında başlayacak olan Netflix sınırlı dizisi Painkiller yer alıyor.

Gazeteci Barbie Rolünde Ritu Arya

Arya en çok Netflix süper kahraman dizisi The Umbrella Academy‘de canlandırdığı Lila Pitts rolüyle tanınıyor. Arya’nın diğer yüksek profilli rolleri arasında Last Christmas, Red Notice ve Polite Society yer alıyor.

Ken #3 Rolünde Scott Evans

Evans, Kaptan Amerika’nın kendisi Chris Evans’ın küçük kardeşidir ve en çok popüler gündüz pembe dizisi One Life to Live’daki Oliver Fish rolü ve Netflix dizisi Grace and Frankie’deki Olivier rolüyle tanınmaktadır.

Kenmaid Rolünde John Cena

WWE süperstarı John Cena filmde ‘Kenmaid’ olarak dikkat çekici bir cameo yapıyor.

Güreş ringleri dışında Hollywood’un en meşgul aktörlerinden biri haline gelen Cena, The Suicide Squad‘da Margot Robbie ile birlikte Peacemaker rolünü üstlendi ve uygun bir şekilde Peacemaker olarak adlandırılan Max spin-off dizisinde rolünü tekrarladı. Cena ayrıca Trainwreck, Sisters, Blockers ve Vacation Friends gibi pek çok komedide rol aldı. Cena’nın ufukta, Teenage Mutant Ninja Turtles dahil ancak bunlarla sınırlı olmamak üzere çok sayıda heyecan verici filmi var: Mutant Mayhem, Argylle, Coyote vs. Acme, Ricky Stanicky, Grand Death Lotto, Freelance, Heads of State ve Vacation Friends 2.

Mattel Çalışanı Rolünde Jamie Demetriou

Jamie Demetriou, Mattel’de Will Ferrell ve America Ferrera’nın karakterleriyle birlikte çalışan bir çalışanı canlandıracak.

Demetriou en çok Stath Lets Flats adlı komedi dizisindeki Stath ve Fleabag‘deki Bus Rodent rolleriyle tanınıyor. Ayrıca The Afterparty‘nin 1. Sezonunda sahne çalan Walt’u canlandırdı. Demetriou’nun film kredileri arasında canlı aksiyon Disney filmleri Pinokyo ve Cruella‘nın yanı sıra Eurovision Şarkı Yarışması da yer alıyor: The Story of Fire Saga, Paddington 2 ve Catherine Called Birdy gibi filmler yer alıyor. Gelecek projeleri arasında yukarıda bahsi geçen komedi Strays ve aksiyon-komedi Back in Action yer alıyor.

Aaron Dinkins Rolünde Connor Swindells

Connor Swindells, Mattel’de stajyer olan Aaron Dinkins’i canlandırıyor.

Rol arkadaşları Ncuti Gatwa ve Emma Mackey gibi Swindells de en çok popüler Netflix dizisi Sex Education’daki rolüyle tanınıyor.

Anlatıcı Rolünde Helen Mirren

Helen Mirren filmin anlatıcısı olarak Barbie’ye sesini ödünç veriyor.

Mirren bir endüstri efsanesi ve Akademi Ödülü sahibi. En çok The Queen, The Last Station, Gosford Park ve The Madness of King George gibi filmlerdeki rolleriyle tanınıyor. En son Ford’la birlikte Yellowstone prequel’i 1923, Fast X ve Shazam! Fury of the Gods filmlerinde rol aldı.

Editör: semra – 25.07.2023

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Sudan Çıkmış Balık: Psikoseksüel Gelişim Nedir?

    Vatanını Sevenler Federasyonu Başkanından Çağrı: Gençlerimizin İmkanları Kısıtlanıyor!