içinde

Güzel Sesler, Başarılı Oyunculuklar | Performansları ile Kendini Kanıtlayan Kadın K-Pop İdolleri

Görsel: preview.ph

Kore dizilerinde yer alan erkek idolleri daha önce Sahneden Ekrana | Oyunculukları ile Beğeni Toplayan 10 Koreli İdol başlığımızda listelemiştik. Şimdi sıra sesleri, sahne performansları, stilleri ve elbette başarılı oyunculukları ile beğenilen kadın idollerde. Eğlence sektöründe şartların kadınlar için çok daha zorlu olduğu yadsınamaz bir gerçek. Erkeklerin genellikle kolay elde ettiği sempatiyi kazanmakta zorlanıyorlar zira büyük bir çoğunluğunu yine kadınların oluşturduğu hayran kitleleri için onlar şefkat gösterilecek figürler değil, üne ulaşmış olmaları sebebiyle ne kadar sert olursa olsun tüm eleştirilere göğüs germek zorunda olan kişiler. Aşağıda saydığımız isimler başta olmak üzere, kadın idollerin bulundukları konumlara gelene kadar hafife alınmayacak sıkıntılara maruz kaldığını ve kalmaya devam ettiklerini hatırlatmadan geçmeyelim.

Bu önemli hatırlatmadan sonra birbirinden başarılı kadın K-pop idolleri arasında kimler var, bir bakalım!

IU

Görsel: Guneykoresinemasi.com

Henüz 15 yaşındayken şarkıcı olarak ilk çıkışını yapan 16 Mayıs 1993 doğumlu IU’nun asıl adı Lee Ji-eun. Bu açıdan Ulusun Küçük Kız Kardeşi olarak anılması da şaşırtıcı değil. Dört albüm yapan ve 200’ü aşkın adaylıktan 70’e yakın ödül kazanan IU’yu kısaca anlatmak zor. İlk başrol deneyimini 2013’te kazanan başarılı idolün oyunculuğu da en az vokal yeteneği kadar güçlü. Başrolünde Park Bo Gum ile beraber oynayacağı You Have Done Well isimli yeni dizisi ise bir platformda yayınlanacak. IU hakkında kısa bilgilendirmemizi bitirirken ufacık bir not paylaşalım; Moon Lovers’ın ikinci sezonunu hala bekliyorsanız, yakın zamanda kavuşmanız pek olası değil gibi görünüyor.

Rol aldığı diziler: Dream High, Dream High 2 (Konuk oyuncu), Welcome to the Show, Salamander Guru (Konuk Oyuncu), You Are The Best Lee Soon-Shin, Bel Ami, The Producers, Moon Lovers: Scarlet Ryeo Heart, My Mister, Persona, Hotel del Luna

Kim Se-Jeong

Görsel: Guneykoresinemasi.com

Tıpkı IU gibi erken bir yaşta, daha 17 yaşındayken Produce 101 isimli bir programda ikinci olarak I.O.I ve Gugudan üyesi olan Kim Se-Jeong 28 Ağustos 1996’da dünyaya geldi. İlk solo çıkışını 2016 yılında yapan şarkıcı, kdrama severlerin mutlaka bildiği Legend Of The Blue Sea dizisi için If Only isimli bir şarkı seslendirdi. Şu sıralar adı yeni bir proje ile anılmasa da daha önceki işlerinde ortaya koyduğu performanslar ile pek çok ödüle aday gösterilmesi ve son dönemde popülerliğinin yer aldığı projelerin beğenilmesi sayesinde artması, bu konuda başarılı bir şekilde ilerlediğinin göstergesi olsa gerek.

Rol aldığı diziler: The Sound of Your Heart, School 2017, I Wanna Hear Your Song, The Uncanny Counter, Business Proposal, Today’s Webtoon

Suzy

Görsel: Guneykoresinemasi.com

Daha çok Suzy adıyla tanınan Bae Suzy, 10 Ekim 1994’te doğdu. Şarkıcı olarak çıkışını 2010 yılında JYP Entertainment tarafından kurulan Miss A grubu ile yaptı. Tıpkı IU gibi de tüm Kore tarafından kabul edilen bir sıfatla anılıyor: Ulusun ilk aşkı. İlk oyunculuk çıkışını 2011 yılında gerçekleştirdi ve bu dizi için hazırlanan soundtrack albümü için de Winter Child isimli bir şarkı yayınladı. Solo çıkışını 2017 yılında yapan idol, pek çok markaya modellik yaptı ve yapmaya da devam ediyor. Söz konusu Suzy olunca akıllara ister istemez bir soru geliyor; bu yazıyı okuyanlar arasında başrollerini Lee Seung-gi ile paylaştığı Vagabond’un ikinci sezonunu hala merakla bekleyenler var mı?

Rol aldığı diziler: Dream High, Dream High 2, Big, Gu Family Book, You Came From The Stars, Uncontrollably Fond, While You Were Sleeping, Vagabond, Start-up, Anna

Seohyun

Görsel: Guneykoresinemasi.com

28 Haziran 1991 doğumlu Seohyun’un asıl adı Seo Ju-hyun. İkinci jenerasyonun başarılı kız grubu Girls’ Generation ve alt grup Girls’ Generation TTS üyesi olan şarkıcı, SM Entertainment’in bir personeli tarafından keşfedilmiş. Grubu ile çıkışını 2007 yılında yapan idol, çeşitli dramalar ve filmler için solo şarkılar yayınladı. Grubun diğer iki üyesi ile birlikte şirketten ayrılmış olsa da hala grubun bir üyesi olarak devam eden Seohyun’un öncesinde grubu ile ya da tek başına oyunculuk deneyimleri olsa da ilk başrol deneyimini yaşadığı Time dizisinde işlerin pek iyi gitmediği bilinen bir gerçek. Yine de diziyi sonuna kadar götürdüğünü ve bu açıdan pek çok insanın takdirini kazandığını da ekleyelim.

Rol aldığı diziler: Unstoppable Marriage (Konuk oyuncu), Passionate Love, The Producers (Konuk oyuncu), Warm and Cozy (Konuk oyuncu), Moon Lovers: Scarlet Heart Ryeo, Weightlifting Fairy Kim Bok-joo (Konuk oyuncu), Ruby Ruby Love, Bad Thief, Good Thief, Time, Hello Dracula, Private Lives, Jinxed at First, Curtain Call (Konuk oyuncu)

Choi Soo-young

Görsel: Guneykoresinemasi.com

Tıpkı Seohyun gibi Girls’ Generation üyesi olan Choi Soo-young, 10 Şubat 1990 doğumlu. SM Entertainment’tan ayrılan üç grup üyesinden biri olsa da hala grubun bir parçası. Kadın idoller bu konuda erkeklerden daha çalışkan gibi görünüyor zira Soo-young da çeşitli diziler için şarkı yayınlamış. Solo çıkışını ise 2018 yılında yaptı. Girls’ Generation ile çıkış yaptığı yıl olan 2007 yılı, oyunculuk kariyerinin de başlangıcı oldu diyebiliriz. Oyunculuğu ile meslektaşlarından ve izleyicilerden övgüler alan idol, performansları ile ödüllere aday gösterildi ve bazılarını da kazandı.

Rol aldığı diziler: Unstoppable Marriage, Oh! My Lady (Konuk oyuncu), Paradise Ranch (Konuk oyuncu), A Gentleman’s Dignity (Konuk oyuncu), The Third Hospital, Dating Agency: Cyrano, My Spring Days, Perfect Sense, Squad 38, Man in the Kitchen, Tell Me What You Saw, Run On, So I Married An Anti-fan, Move To Heaven, If You Wish Upon Me, Fanletter, Please

YoonA

Görsel: Guneykoresinemasi.com

Girls’ Generation üyeleri listeyi domine etmiş gibi görünüyor zira Im Yoon-ah, yani bilinen adı ile Yoona da bu grubun bir üyesi. 30 Mayıs 1990 doğumlu şarkıcı aynı zamanda Girls’ Generation alt grubu Girls’ Generation-Oh!GG’nin de üyesi. 2002 yılında seçmelere katılan ve 2007’de çıkış yapan Yoona, oyunculuğa da aynı yıl başladı. Yer aldığı projelerde oldukça başarılı bulunan oyuncu, 2016’da Forbes dergisinin Asya’daki “30 yaşın altındaki en etkili 30 sanatçı” listesine girmeyi başarmış. Onun da diğer idoller gibi pek çok reklamda yer aldığını ve marka yüzü olduğunu belirtmeye gerek yok. En İyi Yeni Aktris ve En Popüler Aktris dallarına Baeksang ödülü sahibi olduğunu da ekleyelim.

Rol aldığı diziler: Two Outs in the Ninth Inning, Park Jung Kum, Heavenly Beauty, You Are My Destiny, Cindirella Man, Love Rain, Prime Minister & I, My First Time, The K2, The King in Love, Hush, Big Mouth, King The Land

Krystal

Görsel: Guneykoresinemasi.com

San Francisco’da, 24 Ekim 1994’te doğan Chrystal Soo Jung, bilinen adıyla Krystal idol olarak çıkışını f(x) grubu ile 2009’da yaptı. Henüz beş yaşındayken keşfedilen Krystal’a S.M. Entertainment tarafından yapılan teklif ailesi tarafından yaşı küçük olduğu gerekçesi ile reddedilmiş. Onunla aynı zamanda aynı teklifi alan ve daha sonra Girls’ Generation ile çıkış yapan Jessica isimli bir kız kardeşi var. 2002 yılından itibaren televizyon reklamlarında yer almaya başlayan Krystal’ın oyunculuk kariyeri ise 2010’da başladı. Krystal’ın özellikle moda ikonu olarak belirgin bir ünü var ve bu konuda pek çok ödüle sahip.

Rol aldığı diziler: Cutie Pie, High Kick! 3, The Heirs, My Lovely Girl, The Legend of the Blue Sea, Bride of the Water God, Prison Playbook, Player, The Search, Police University, Crazy Love

Uee

Görsel: Guneykoresinemasi.com

Profesyonel bir beyzbol oyuncusunun kızı olan Uee 9 Nisan 1988’de doğdu. Asıl adı Kim Yu-jin olan oyuncunun kendisi de lisedeyken spor yapmış. Asıl hedefi aktris olmak olsa da seçmelerden sonuç alamayınca rotayı şarkıcılığa kırıp 2007’de Five Girls grubu ile çıkış yaptı. Ancak grubun ömrü uzun olmadı ve şirketlerinin mali sıkıntıları nedeniyle dağıldı. Daha sonra başka bir kız grubuna, After School’a katıldı ve oyuncu olarak çıkışını da gruba katıldığı yılda, yani 2009’da yaptı. Kadın idollerin pek çoğu gibi o da nefrete, karalayıcı ve kötü niyetli yorumlara maruz kaldı.

Rol aldığı diziler: The Great Queen Seondeok, You’re Beautiful, My Girlfriend is a Nine Tailed Fox, Ojakgyo Family, Birdie Buddy, Sent From Heaven, Jeon Woo-Chi, Golden Rainbow, Ho-Goo’s Love, High Society, She Was Pretty, Marriage Contract, Night Light, Manhole, My Husband Oh Jak-Doo, My Only One, The Ghost Doctor, Separate Lives at Hyosim’s

Jung Eun Ji

Görsel: Guneykoresinemasi.com

18 Ağustos 1993’te doğan Jung Eun Ji’nin asıl adı Jung Hye-Rim. 2011 yılında Apink isimli kız grubunun ana vokali olarak çıkışını gerçekleştiren Jung, oyunculuğa bundan bir yıl sonra başladı. Büyük ilgi gören projelerde yer aldı ve ilk başrol deneyimini 2015 yılında kazandı. Seo In Guk ile birlikte Replay 1997 dizisi için seslendirdiği All For You isimli şarkının “Yılın Şarkısı” olarak seçilmesi de dahil, oyunculuk kariyerinin başladığı yıllarda pek çok ödülü kazanmayı başardı.

Rol aldığı diziler: Reply 1997, That Winter, The Wind Blows, Replay 1994 (Konuk oyuncu), Lovers of Music, Cheer Up!, Untouchable, Work Later, Drink Now, Blind, Work Later, Drink Now 2, Genie, Earth.

Editör: Doruk Adakoğlu – 17.06.2023

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Taraftar

semra tarafından yazıldı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Dergio Yazarları Buraya!

    Dinozordan Mesaj Var: Kendinizi Yok Etmeyin!