içinde

İngiltere, Rusya’ya karşı Ukrayna’ya Yardım Etmek İçin 3D Baskılı ‘İntihar Uçağı’ Geliştirdi

Birleşik Krallık’ın, Ukrayna’yı desteklemek için gizli bir dizi insansız hava aracı sistemi geliştirdiği ve test ettiği bildiriliyor.

İHA’lar arasında, Ukrayna’daki Rus saldırganlığını caydırmak için hızlı geliştirme programının bir parçası olarak üretilen 3D baskılı delta kanatlı “intihar uçağı” da bulunuyor.

İtalya merkezli bir gazeteci olan Gabriele Molinelli perşembe günü, “İngiltere defalarca Ukrayna’ya ‘drone’ tedarik etti. Neyin dahil olduğunu bilmiyoruz ve bir süreliğine bilemeyebiliriz” tweetini attı.

“Boscombe Down’daki çarpışma test programının mümkün olmasına yardımcı olan QinetiQ, ‘benzersiz bir 3D baskılı delta kanatlı ‘intihar’ drone’dan bile bahsediyor.”

QinetiQ, İngiltere merkezli bir savunma teknolojisi şirketidir.

Tek kullanımlık olarak tasarlanan drone, patlamadan önce bir hedefe yük taşıyabiliyor.

İngiltere’nin KINDRED Programı

3D baskılı insansız hava aracı, Ukrayna’nın önümüzdeki dört ay içinde ne tür silah ve teknolojileri hizmete sokabileceğini inceleyen KINDRED adlı daha büyük bir Birleşik Krallık hükümet girişiminin bir parçası.

Drone programı, QinetiQ liderliğindeki ekibin üst düzey Birleşik Krallık Savunma Bakanlığı yetkililerine çeşitli yeni insansız hava araçlarını göstermesi için yalnızca üç hafta izin verilmesiyle daha da kısa bir programla yönetildi.

Molinelli, tweetinde “İngiltere bir süredir 3D yazıcı insansız hava araçlarıyla deneyler yapıyor” diye yazdı.

“2015 yılında, Southampton Üniversitesi Lazer Sinterlenmiş Hava Aracı (SULSA), Nehir sınıfı gemi HMS Mersey’den fırlatıldığında, bir gemiden uçan dünyanın ilk 3-D baskılı İHA’sı oldu.”

QinetiQ kısa süre önce katılımını ilan etti ve tüm testleri geçtiğini söyledi. Ancak açıklama programa dahil olan firma tarafından silindi.

The Drive tarafından verilen ilk haberde, programın amacının “Ukrayna ordusu tarafından kolayca konuşlandırılabilecek mürettebatsız uçak sistemleri için öneriler sağlamak” olduğu belirtildi.

Üretim İçin 3D Teknolojisi

Raporlara göre, geliştirme programı, izleme için drone’lar da dahil olmak üzere çeşitli yetenekleri inceledi.

Bu drone’lar İngiltere’nin güneybatısındaki QinetiQ’nun sahibi olduğu MOD Boscombe Down test tesisinde oluşturuldu. Konum, hem güvenli hem de “korumalı alan penceresi” test ortamı ile verimli bir havaalanı sunuyordu.

The Drive, geliştirme girişimi gizli tutulsa da, şirket yakın zamanda bununla ilgili bazı bilgileri açıkladı diye bildirdi.

Bu 3D teknolojisinin karmaşık şekillerin ve bileşenlerin hızlı bir şekilde üretilmesini sağladığı göz önüne alındığında, insansız hava aracı sistemlerinin yapımında daha sık kullanılabilir.

Editör: Doruk Adakoğlu – 21.02.2023

Rapor Et

Katılımcı

Çeviri Haber tarafından yazıldı

Doğrulanmış ProfilÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Yas Psikolojisini Anlama Rehberi

    Uzayın Derinliklerinden Radyo Sinyalleri Geliyor | Peki Bu Ne Anlama Gelmekte?