içinde

MuhteşemMuhteşem

Google, Kriptoda Coinbase İle İş Birliği Yapacak!

Teknoloji uzmanı Google, kripto para birimi ödemeleri için Coinbase ile birlikte çalıştı. İki kuruluş, Web3 olarak adlandırılan internetin bir sonraki yeniliği oluşturma yönündeki güçlü yanlarından yararlanacak.

Web3, platformların sahipliğinin de merkezi olmadığı dünya çapında web için bir vizyon. Bunun, kripto para birimlerine ve NFT’lere güç veren blockchain teknolojisinin kullanılmasıyla gerçekleşmesi bekleniyor. Teknoloji liderleri Elon Musk ve Jack Dorsey gibi isimler, internetin bu sürümünün ortaya çıkmasının kaçınılmaz olduğunu iddia ediyor ve Google’ın son hamlesi, Big Tech şirketlerinin bu fikre ısınmasının bir işareti olabilir.

Google’ın Coinbase ile ortaklığı ne anlam ediyor?

Coinbase Baş Ürün Sorumlusu Surojit Chatterjee tarafından bize bu ortaklığın ne anlama geldiğine dair bir fikir verdi. Çok farklı ortamlarda çalışan iki şirket son aylarda işbirliği yapıyor ve her iki tarafta da diğer kuruluş için yararlı olabilecek güçlü yanları tanıdı. Başlangıç olarak, önümüzdeki yılın başlarında başlayarak Google Cloud, dünyanın herhangi bir yerindeki satıcıların kripto para birimi ödemelerini kabul etmesine izin veren Coinbase Commerce platformunu kullanarak belirli kripto para birimlerindeki ödemeleri kabul edecek. Bu hizmet, Google’ın Web3 endüstrisinde zaten yer alan bulut hizmetlerinin kullanıcılarını seçmek için kullanıma sunulacaktır.

Google Cloud, Coinbase’in Bulut Düğümü hizmeti kullanılarak desteklenen BigQuery aracılığıyla blok zinciri verilerine erişim sağlayacağından, ortaklık geliştiricilerin karmaşık ve pahalı altyapıya sahip olmak zorunda kalmadan Web3 tabanlı sistemleri kullanmalarına izin verecektir.

Google ayrıca Coinbase’in Prime adlı kurumsal müşteriler platformunu kullanarak güvenli saklama ve raporlama gibi kurumsal kripto hizmetlerinden yararlanacak. Coinbase, gelişmiş ticaret platformunu kullanan 14.500’den fazla kurumsal müşteriye sahip olduğunu iddia ediyor.

Buna karşılık, Coinbase, değişim ve veri hizmetlerini oluşturmak ve blockchain verilerini ölçekte işlemek için Google Cloud’u kullanacak. Coinbase müşterileri ayrıca makine öğrenimi ve güdümlü kripto bilgileri kazanacaklardır.

Kripto para birimleri için ne anlama geliyor?

Kripto para endüstrisinin en zorlu dönemlerinden bazılarını geçirmesiyle geliyor. Uzmanlar, 2021’de yüksek dalgaları sürdükten sonra kripto endüstrisinin bazılarını görebildiğini öne sürdü. En popüler kripto para birimi olan Bitcoin, Haziran ayından bu yana $25.000’i geçmek için mücadele etti ve NFT’lere olan inanç azalıyor gibi görünüyor.

Kripto endüstrisi, teknoloji endüstrisinde daha fazla ortaklık bulmayı umuyor, aynı zamanda kripto para birimlerinin geleneksel para kadar bir değişim aracı olduğu yeni bir gelecek inşa etmek istiyor.

Google, kripto para birimlerine kadar ısınıyor ve şimdi adresleri ararken arama sonuçlarında cüzdan bakiyelerini gösteriyor.

Editör: Fatih Düz – 12.10.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Usta

Berk Özveri tarafından yazıldı

Liste UstasıMakale YazarıÖncüÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Alışveriş Yaparken Neye Dikkat Ediyorsun? Alışkanlıklarını Ölçüyoruz!

    Gözlerinizi Yummayın: Üniversite Gerçekleri