içinde

İnanılmazİnanılmaz

Google, Sonos’a Yeni Sesli Asistan Teknolojisi Nedeniyle Dava Açtı

Yeni ABD davaları, Sonos’un Ses Kontrolü’nün patentleri ihlal ettiğini söylüyor. Eski ortaklar, akıllı hoparlör teknolojisi için mücadeleye çoktan karışmış durumda.

Alphabet’in Google’ı Pazartesi günü Sonos Inc ile yasal savaşını tırmandırdı ve Kaliforniya federal mahkemesinde Sonos’un yeni sesli asistan teknolojisinin birkaç Google patentini ihlal ettiğini söyleyen davalar açtı.

Davalar, Sonos’un Mayıs ayında tanıtılan akıllı hoparlörleri için Sesle Kontrol özelliğinin Google Asistan teknolojisiyle ilgili yedi patenti ihlal ettiğini söylüyor.

Yeni şikayetler, California, Kanada, Fransa, Almanya ve Hollanda’daki davalar da dahil olmak üzere eski ortaklar arasında akıllı hoparlör teknolojisi konusunda devam eden bir patent mücadelesine katkıda bulunuyor. Sonos, Ocak ayında ABD Uluslararası Ticaret Komisyonu’ndan bazı Google cihazlarında ithalat yasağı kazandı.

Sonos’un baş hukuk görevlisi Eddie Lazarus yaptığı açıklamada, yeni davaların “Sonos’a Google’ın tekelci uygulamalarına karşı konuştuğu için misilleme yapmak, Sonos’a şu anda ihlal ettiği yaklaşık 200 patent için adil bir telif ödemekten kaçınmak için tasarlanmış bir yıldırma taktiği olduğunu söyledi. daha küçük bir rakibi ezin.”

Google sözcüsü José Castañeda, Sonos’un “ortak müşterilerimiz pahasına ürünlerimize karşı agresif ve yanıltıcı bir kampanya başlattığını” söyledi.

Castañeda ayrıca Google’ın ITC’ye ilgili bir şikayette bulunacağını söyledi.

Google, Pazartesi günü Sonos’u “sesli asistan teknolojisini etkinleştirmek ve sesle kontrol edilen ve pille çalışan cihazların verimliliği, güvenilirliği ve dayanıklılığında iyileştirmeler sağlamak” ile ilgili çeşitli patentleri ihlal etmekle suçladı.

Google, Google Asistan yazılımını yıllardır Sonos’un kullanımına sunduğunu ve mühendislerinin Sonos mühendislerinin Sonos cihazlarında ses tanıma teknolojisini uygulamalarına yardımcı olduğunu söyledi.

Kaliforniya davaları, belirsiz miktarda parasal tazminat ve Sonos’un iddia edilen ihlalini engelleme emri talep ediyor.

  • Katip daha önce Google için çalıştı, Google hissesine sahip
  • Sonos ayrıca, memurun Google’ın hukuk firması için çalışmış olabileceğini söyledi.

Bir San Francisco federal yargıcı, Çarşamba günkü bir bildiriye göre, Sonos, katipin teknoloji devi ile olan bağları hakkında endişelerini dile getirdikten sonra, hukuk katiplerinden birini Google LLC ile Sonos Inc arasındaki bir patent anlaşmazlığından çıkardı.

ABD Bölge Yargıcı William Alsup kısa süre önce taraflara, adı açıklanmayan memurun yıllar önce Google için çalıştığını ve kör bir güvene verdiği Google hissesine sahip olduğunu söyledi. Sonos’un daha fazla bilgi talebini reddetti.

Sonos, geçen hafta, katipin anlaşmazlık devam ederken Google, Quinn Emanuel Urquhart & Sullivan’ı temsil eden hukuk firması için de çalıştığına inandığını söyledi. Durumu “sinir bozucu” olarak nitelendirdi, ancak Alsup’u veya katibi davadan çıkarmaya çalışmayacağını söyledi.

Editör: Astropower – 14.08.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Yazar

Özgenç Ege Erdemir tarafından yazıldı

Makale YazarıYorumcuÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Casus Yazılımlardan Korunmak İçin Yeni iPhone Özelliği Geliyor!

    Stratus Bulutu Nedir? Zemine Kadar Yaklaşan ve Üzerinden Geçtiğimiz Sis Bulutları