içinde

HavalıHavalı KomikKomik

Netflix’in Oyunlarını Kimse Oynamıyor

Netflix’in oyun dünyasına büyük bir adım atmasından bu yana iki yıl geçti ve akış devinin bir ev adı olarak varlığı pek tercüme edilmiyor. Analitik şirketi Apptopia’nın son bulgularına göre, hizmet kullanıcılarının yüzde 99’u platformdaki tek bir video oyununa hiç dokunmadı. Oyunlarından herhangi birini oynadıysanız, tebrikler: Yüzde birsiniz.

Belki şok edici olmasa da bu haber kaşları çattı. Netflix geçen çeyrekte yaklaşık 970.000 abone kaybetti ve şirketin oyuncuları işe alarak onları telafi etmesi pek mümkün görünmüyor. CNBC tarafından Apptopia aracılığıyla elde edilen istatistikler, platformdaki oyunların günlük ortalama 1,7 milyon kullanıcıya sahip olduğunu ortaya koyuyor – Netflix’in 221 milyon abone tabanının bir kısmı. Bu oyunların toplam indirme sayısı yaklaşık 23,3 milyondur.

Oyuna dalmış teknoloji devleri pek yeni değil. Amazon ve Google, all-star yetenekleri işe alarak ve şirket içi stüdyolarda çalışarak şansını denediler. Ancak ellerinden gelenin en iyisini yapmalarına rağmen, parası olan büyük şirketler başarıya giden yolda kaba kuvvet kullanamadılar. Video oyunları, bir avuç bağımsız yaratıcıdan dünya çapında yüzlerce geliştiriciye kadar değişebilen ekiplerin sıkı çalışmasını ve yeteneklerini gerektiren, yıllarca süren bir çabadır. Netflix’te olduğu gibi iyi oyunlar üretseler bile, insanları PlayStation, Switch, Steam veya Xbox ekosistemlerinden, hatta Bridgerton’ın yeni sezonundan uzaklaştırmak için birkaç oyundan fazlası gerekiyor.– onları oynamak için. Netflix, telefonunuzda dikkat çekmek için en büyük rekabetin TikTok gibi uygulamalardan geldiğini biliyor.

 

En azından Netflix için sorunun bir kısmı farkındalıkla ilgili olabilir. Oxenfree yaratıcısı Night School Studio ve Dungeon Boss geliştiricisi Boss Fight Entertainment gibi kıyafetler satın almasına rağmen, şirketin oyunlara yaptığı yatırım, onları pazarlama ve tanıtma biçiminde göstermiyor. (Netflix oyunlarını bulmak için iyi okunan nasıl yapılırları yayınlayan sitelere bakmanız yeterli) Konu daha özgün girişimlerine göz atmak olduğunda yayıncı, en iyi itibara sahip değil. Aralık ayında başlattığı ve büyük ölçüde bilinmeyen hayran sitesi, personelin çoğunluğunu kestiğinde daha yeni filizlenmeye başlamıştı. Onlarca iptal edildi. Sadece bir sezondan sonra şovların sayısı – büyümeye devam eden bir liste. Görünüşe göre oyunlarda Netflix, kullanıcılara orada olduklarını zar zor bildiriyor.

Akış devinin teklifleri kötü olduğu için oyuncu kazanmadığını söylemek kolay olurdu, ama değil. Bilimkurgu strateji oyunu Into the Breach ve kart oyunu Exploding Kittens gibi oyunlar, Netflix için mobil sürümlerinden önce diğer platformlarda iyi performans gösteren sağlam hitlerdir. Stranger Things oyunları gibi şirketin akış evrenlerini genişleten orijinaller, yerleşik hayran kitlelerine sahiptir. Eleştirmenler görünüşte kendilerine rağmen olumlu şeyler söylerler. Oyunlara insanları kazanmak için zaman verilmedi.

Netflix, Apptopia’nın bulguları veya mevcut oyunları nasıl ele aldığı hakkında yorum taleplerine yanıt vermedi, ancak dev, mobil oyun için devam eden tutkusu konusunda netti. Şirket, Telling Lies yaratıcısı Sam Barlow’un bir sonraki başlığı Immorality gibi yeni sürümler de dahil olmak üzere 2022’nin sonuna kadar yaklaşık 50 oyun sunmayı planlıyor.

Editör: Astropower – 14.08.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Yazar

Özgenç Ege Erdemir tarafından yazıldı

Makale YazarıYorumcuÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Anksiyete Evriminin Altında Yatan Bir Beyin Mekanizması

    Bir Avrupa Efsanesi: Deniz Kızı Anası Melusine