içinde

MuhteşemMuhteşem

Litecoin Hakkında Bilgilendirme #2

Litecoin Avantajları

Litecoin, aslında diğer kripto paralar ile aynı sistemi kullanıyor fakat diğer kripto paralara göre bazı olanaklar ve avantajlar sağlıyor. Bitcoin’in kullanmış olduğu açık kodlu yazılımdan etkilenerek oluşturulmuştur. Litecoin ayrıca farklı algoritmalar kullanır.

Bahsi geçen algoritma sayesinde madencilik işlemleri daha da kolay yapılmaktadır. Ayrıca sistemin duymuş olduğu gereksinimler ise; asgari bir düzeyde tutularak yapılabiliyor. Madencilik işlemlerinde var olan bu avantajlar sayesinde işlemlerin onay süreleri ciddi bir şekilde düşmüyor. Diğer yandan gönderim hızını da büyük bir ölçüde etki sağlıyor.

Litecoin Madenciliği

Bitcoin madenciliği için kullanılan cihazlar, Litecoin madenciliği için de kullanılır. Bu özel cihazlar sadece madencilik yapmak için üretimi için tasarlanmıştır. ASIC adı verilen bu cihazlar sayesinde madencilik yapılabiliyor. Kişisel olarak kullanılan bilgisayarların ekran kartları ile de bahsi geçen bu işlemleri yapmak mümkündür. Bilinmesi gereken husus ise; madencilikten yapılacak olan kâr oranının ciddi bir anlamda düşüş olacağıdır. Ayrıca madenci sayısında olan artış ile birlikte Litecoin madenciliği ciddi anlamda zorlaşmaktadır.

Litecoin İle Bitcoin Arasındaki Farklar

Bitcoin için yapılan işlemlerde her bir bloğun oluşma süresi 10 dakika sürer fakat Litecoin için yapılan işlemlerde ise; bahsi geçen blok oluşma süresi 2.5 dakikadır. Bu büyük fark ise; yapılan işlemlerin onay sürelerine önemli bir ölçüde etki eder.

Litecoin’in kullanmış olduğu algoritmanın sayesinde, kullanıcılar sürekli olarak madencilik işlemlerini kişisel bilgisayarlarında yapabiliyorlar fakat Bitcoin madenciliği için kişisel bilgisayarlarınızı kullanamazsınız.

Bitcoin için dolaşımda bulunabilecek toplam adet sayısı 21 milyon ile sınırlıdır. Litecoin ise; 84 milyon sınır ile çalışır.

Editör: Melike Bay – 17.07.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Taraftar

Aykutalp BALKAN tarafından yazıldı

Genç bir yazar ve şair

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Litecoin (LTC) Nedir? #1

    Haklıyken Haksız Duruma Mı Düşüyorsun?