içinde

Bill Gates, Kripto ve NFT’lerin Sahte ve Değersiz Varlıklar Olduğunu Söylüyor

Gates, eski moda yatırımı tercih ediyor.

TechCrunch Sessions: 2022’de konuşan Microsoft’un kurucusu Bill Gates, kripto para birimlerini eleştirdi ve onlar hakkında ne “uzun ne de kısa” olduğunu söyledi. Gates ayrıca etkinlikte takas edilemeyen bazı tokenlerle alay etme fırsatını da yakaladı.

Gates’in yorumları, kripto para piyasasının geçen yılın Kasım ayının sonuna doğru ulaştığı zirve değerinin üçte birine düştüğü bir zamanda geldi. Bu yılın başlarında reklamlarda milyonlarca doları savuran kripto para ticareti yapan şirketler, önümüzdeki bir ‘kripto kışı’ korkusuyla yüzde 20’ye varan personel işten çıkarmalarını duyurdular.

Bill Gates yine kripto paralara karşı çıkıyor

Bu, Gates’in kripto para birimlerini şiddetle reddettiği ilk sefer değil. Geçen yıl Bloomberg ile yaptığı röportajda Gates, Elon Musk ve şirketi Tesla’nın beğenileri Bitcoin’e yatırım yapabilirken, ortalama bir yatırımcının da onların liderliğini takip edip yatırım yapmaması gerektiğini söyledi.

CNN’nin bildirdiğine göre, ayrıca harcayacak fazla parası olmayan kişilerin de bu çılgınlıklara kapıldıkları konusunda uyardı. Gates, bu dijital varlıkların, insanların daha yüksek teklif vermeye istekli olduğu sürece, yatırımcıların değersiz veya aşırı değerli varlıklardan para kazandığı “100% daha büyük aptal teorisine dayalı” olduğunu söyledi.

Gates, geçen yıl çılgınlık olan, takas edilemeyen jetonlara (NFT’ler) de bir darbe aldı. Bir Bored Ape koleksiyonunun dijital bir görüntüsünü elde etmek için spor, eğlence ve ödenen en yüksek doların ötesindeki ünlülerin uzun bir listesi. Gates, ” maymunların pahalı dijital görüntüleri dünyayı büyük ölçüde iyileştirecek ” dediğinde alaycı bir şekilde olgunlaşmıştı.

Bill Gates parasını nereye yatırıyor?

Gates ayrıca daha çok eski kafalı bir yatırımcı olduğunu ve yatırımlarını üretim yapan bir çiftlik veya ürün üreten bir şirket gibi varlık sınıflarına koymayı tercih ettiğini de ortaya koydu.

Geçen ay, dünyanın en zengin milyarderleri toplam 115 milyar dolar kaybederken, Gates’in 15 milyar dolarlık zararının nispeten daha düşük olduğunu biliyoruz. Microsoft’taki günlük görevinden ayrıldıktan sonra Gates, yatırımını büyük ölçüde Warren Buffett’in Berkshire Hathaway holdingleri aracılığıyla çeşitlendirdi.

Bu arada, Mayıs ayının başlarında Buffett, şirketinin yıllık genel toplantısında yatırımcılara dünyadaki tüm Bitcoin için  25 dolar ödemeyeceğini söylediğinde kripto para birimlerini onaylamadığını dile getirdi.

Kripto para birimlerinin son zamanlardaki yüksek oynaklığı, bir yatırım yolu olarak kripto para birimiyle ilgili soruları bir kez daha gündeme getirdi. Yatırımcılar, CoinDesk’in bildirdiğine göre, JP Morgan gibi bankalar Bitcoin’i yeniden toparlanması için desteklerken, ABD Federal Rezervi tarafından yakın zamanda açıklanan başka bir faiz artışı Bitcoin değerlerini 2017’ye indirebilir.

Yine de kripto para biriminin kaybı çevre için bir kazanç olabilir.

Editör: Fatih Düz – 11.11.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Usta

Berk Özveri tarafından yazıldı

Liste UstasıMakale YazarıÖncüÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Sosyal Medya uygulamalarına gelen yeni özellikler

    Dünyanın en uzun cam tabanlı köprüsünden geçmeye cesaretin var mı?