içinde

Kripto Para Birimleri Piyasa Değerlerinin %62’sinden Fazlasını Kaybetti. Ama Elon Musk Hala Satın Alıyor!

Tesla CEO’su ve kripto para birimlerinin vokal destekçisi Elon Musk, bir kez daha Dogecoin’i desteklemeye devam edeceğini ve hatta son tweet’lerine göre düşüşü satın aldığını söyledi.

Elon Musk – Twitter

Yatırım tabiriyle, ‘dipten satın almak’, fiyatları düşükken bir varlığa, fiyatların bir kez daha yükseleceği inancıyla yatırım yapmak anlamına gelir. Bu yılın başlarında, kripto para birimleri aşağı yönlü bir aşamadan geçerken El Salvador, önceki alımlarının daha yüksek bir fiyattan olduğu anlamına gelse bile Bitcoin stoku yaptı. Ancak umut, varlığın uzun vadede iyileşeceği, 2022’de kripto para birimlerinde görmediğimiz bir şey.

2022: Şimdiye kadar kripto para birimleri için kötü bir yıl

Geçen Kasım ayında Bitcoin, kripto para piyasasını 2,9 trilyon dolarlık bir sermayeye götürdü ve tüm altcoinler sadece bir şirketin ürünleri olsaydı Tesla ve hatta Apple’ı geride bıraktı. Ancak geleneksel finans sistemleri için alternatif gelecek olarak lanse edilen merkezi olmayan dijital para birimleri, değiştirmeyi düşündükleri sisteme tam olarak uyuyor.

Kripto para birimleri, bir ödeme ve finansman yöntemi olmakla birlikte, riskli olmasına rağmen, insanların yatırım yaptığı varlıklara dönüştü. Dünya kontrolden çıkan enflasyona bakarken, çeşitli ülkelerin merkez bankaları faiz oranlarını artırdı ve bu da yatırımcıların sıcak patates gibi kripto para birimlerini düşürmesine neden oldu. paralarını koymak için daha güvenli limanlar arıyorlar.

Kripto para piyasası, Kasım değerlemesinin üçte birinden daha azına geriledi. Geçen hafta, kripto para birimi şirketlerinin yakın gelecekte para akışındaki bir donmanın etkisi için kendilerini hazırlamasıyla sektör şimdiye kadarki en kötü günlerinden birini gördü. Bunu takiben, Bitcoin değerlemesi daha da düştü ve 18 ayın en kötüsü olan 20.000 doların altında fiyatlandı.

Elon Musk, Bill Gates, Warren Buffett

Kripto para meraklıları, Pazartesi günü sabah saatlerinde para biriminin 20.000 doların üzerine çıktığını öğrendiklerinde rahat bir nefes alabilirler. Sadece en popüler ikinci kripto para olan Bitcoin değil, Ethereum da 1.000 dolarlık değerlemenin üzerine çıktı; bu, 4.600 dolarlık zirvesinin çok altında olabilir, ancak yine de madalyonun en azından pandemi öncesi değerine geri dönmediğine dair sembolik bir iyileşmedir.

CoinDesk’in bildirdiğine göre, kripto fiyatlarındaki son değişiklik, en kötünün muhtemelen kripto para birimlerinin arkasında olduğunu ve şu anda gidebileceği tek yolun yukarı doğru olduğunu gösterebilir . Musk’ın tweetleri gibi eylemler de geçmişte kripto para fiyatlarını yükseltti. Volatil bir varlık olduğu için altcoinlerin tekrar yükselip yükselmeyeceğini tahmin etmek zor. Olacağına inananlar için, düşük fiyatlarla kripto paraları toplamanın zamanı geldi.

Editör: Fatih Düz – 11.11.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Taraftar

Orkun Meriç tarafından yazıldı

Makale YazarıListe UstasıÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Anılarla Geçmişten Bugüne

    Kahve içmek sağlığınızı kötü etkiliyor