içinde

Litecoin (LTC) Nedir? #1

Litecoin Nedir?

Litecoin yani LTC, Google şirketinin eski bir çalışanı olan Charlie Lee tarafından 2011 yılında geliştirilmiş bir sistemdir. Aslında Bitcoin ile aynı çalışma prensibine sahiptir fakat aralarında birkaç farklılık bulunur. Litecoin sisteminin çıkış amacı; Bitcoin’de var olan bazı aksaklıkların ve hataların giderilmesidir. Bu yönde Litecoin sistemi ile çalışmalar yapılmış ve başarılı olmuştur.

Belli başlı bir merkeze bağlı olmayan Litecoin, açık kodlu blockchain sistemi ile işlem gören kripto para değeridir. Çıktığı ilk dönem sıralarında ise; büyük bir başarı elde ettirmiş ve kripto paraları arasında önemli bir yere gelmiştir.

Ayrıca Litecoin, ilk alt coin özelliğini taşır. Bu sayede 1 milyar dolar üzerinde bir pazar değerine sahiptir. Para transferlerini düşük miktarda yapabilmek için ortaya çıkan Litecoin, diğer kriptolar arasında depolama alanını daha fazla sunar.

Tüm bunların dışında Litecoin blockchain’i ise; Bitcoin’in blockchain’ine göre daha hızlı bir şekilde blok oluşturur. Blok oluşturma hızının önemi ise; Litecoin üzerindeki işlemlerin daha hızlı bir şekilde onaylanmasına olanak sağlamaktır.

Editör: Fatih Düz – 11.11.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Taraftar

Aykutalp BALKAN tarafından yazıldı

Genç bir yazar ve şair

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Ankara Tenis Kulübü Yıkılmasın!

    Litecoin Hakkında Bilgilendirme #2