içinde

İnanılmazİnanılmaz HavalıHavalı MuhteşemMuhteşem

Gülşen: Vatan Millet Sorunu Muydu?

Ülkemizde tuhaf şeyler oluyor kim, neyi, ne için yapar; anlamak mümkün değil? Anlaşılan ruhsal sorunları olan bir hanımefendi, sahnede tuhaf bir şey söylemiş, toplumun büyük bölümünün hassasiyet duyduğu bir konuda bir kelam etmiş, sonunda da kendisine tutuklama kararı çıkartılmış.

Hukukun düzgün işlemesi güzel şey, her olayda; eğer düzgün işliyorsa, hukuk gerçekten de çok güzel bir şey, eğer siz çocuk istismarı yapanları, devlet düzenini bozanların sosyal medya faaliyetlerini veya sokak eylemlerini, devlet düzenini bozmaya yönelik camide vaaz veren vaizlerin eylemlerini, eğer anında cezalandırabiliyorsanız; Atatürk’e hakaret eden zavallıları, hassas bir şekilde cezaevine götürebiliyorsanız size feda olsun Gülşen’ler.

Ama siz sırf “laf olsun” diye iki gün sonra serbest bırakacağınız birini, tutuklayıp; iki gün sonra da serbest bırakıyorsanız, sizin eyleminiz gerçekten masum bir eylem değildir; açıkça söylüyorum toplum ve devlet düzenine yönelik bir eylemdir. Tutukladığınız, bana göre zavallı bir kadın (“Tabii şimdi çoğunluk para içinde yüzüyor, bir giydiğini bir daha giymiyor, bir aldığını bir daha almıyor, şu kadar parası, bu kadar malı, bu kadar arazisi var.” derseniz haklısınız, ama zenginlik her şey değildir.) belki de bu satırların yazıldığı sırada, tutukluluk hali kaldırılacak, ne yaptınız? Zaten zavallı olan birini Kahraman yaptınız.

Ne yaptınız? Yukarıda sıraladığım insanları tutuklamadığınız için nefret kazandınız, kimler nefret kazandı? Kimlerin sempatisi arttı? Hesabını elbette göreceksiniz. Söz konusu olan şarkıcı; öteden beri olayların insanı halindedir, bazen açıkladığı yasak aile ilişkileriyle, bazen giydiği kıyafetlerle, ‘hatta ilk çıkan şarkısıyla’ olay olmuş bir kadındır.

Yakınları, sevenleri; ona akıl verip, psikolojik tedavi almasını sağlamak yerine, tuhaf hareketlerine devam etmesi, bu kötü sonucu belirlemiştir. Bu arada bu tutuklamayı bahane ederek devleti hakir görmeye, sosyal medyada çılgınlık yaratarak; sosyal medya linci yaratanlar; kahraman olmaya çalışmasınlar, zaten tutuklayanlar tutukladıkları kişiyi ‘kahraman!’ yaptılar.

Allah, herkesin akıl ve beden sağlığını korusun.

Editör: Fatih Düz – 13.02.2023

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Usta

Prof.Dr. M.Fatih Çam tarafından yazıldı

Makale YazarıÖncüÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    1. Gülşen devlet ile işbirliği yapıp gündemi değiştirmiştir. Bu kadar basit bu olayın arka planı. Eğer gündem değiştirmezlerse insan hayatına kasteden Paris İklim anlaşması konuşulacak, bu ülkede vatandaşın parası nereye gidiyor niye millet aç ve sefil bunlar konuşulacak. O yüzden Gülşenle oyalıyorlar insanları. Sanki tek sorunumuz inanç hassasiyeti gibi, insanlar köle gibi çalışmaktan inancını yaşayabiliyor gibi…

    The Queen’s Gambit (2020) Mini Dizisine Yakından Bakış

    Çocuklara Kitap Okuma Alışkanlığı Nasıl Kazandırılır?