içinde

KızgınKızgın

Gülşen’in Tutuklanması ve Gelen Tepkiler

Hepinizin bildiği üzere ünlü şarkıcı Gülşen, bir konserinde kurduğu bir cümle sebebiyle ülke çapında gündem oldu ve sayısız tepkiyle karşılaştı. Yaptığı açıklamada şaka olduğunu belirttiği cümlesinde imamhatipliler ve sapıklık kavramları hakkında söyledikleriyle eleştiri oklarının hedefi haline gelen şarkıcı, savcılık tarafından açılan soruşturma sonrasında dün ani bir şekilde tutuklandı.

Halkı kin ve düşmanlığa sevk etme suçundan yargılanan Gülşen’e sanat ve hukuk camiasından destek yağarken, avukatlar tarafından yapılan en büyük itiraz tutuklamanın son çare olarak kullanılması gereken bir şeyken bu kadar hızlı bir şekilde devreye sokulması.

Sosyal medya ise ikiye değil üçe bölünmüş durumda. Bir kesim Gülşen’in söylediklerinin yanlış olduğunu ancak tutuklanmasının doğru olmadığını, bir kesim söylediklerinin yanlış, tutuklanmasının ise doğru olduğunu, bir kesim ise söylediklerinde yanlış bir şey olmadığını ve dolayısıyla tutuklanmaması gerektiğini savunuyor.

Aklıselim her bireyin katılacağı üzere, Gülşen’in de kabul ettiği şekilde, herhangi bir topluluk hakkında genelleme yapmak, belli başlı örnekler üzerinden çıkarım yapılıp hareket edilse dahi, elbette yanlış ve adaletsizdir. Ünlü şarkıcı aldığı tepkilerden sonra sosyal medya hesapları aracılığıyla yayınladığı açıklamasında üslubu ve kelime seçimlerinden ötürü özür dilemiş ve düşüncelerini yanlış ifade ettiğinden bahsetmişti.

GülşenSerbestBırakılsın etiketiyle çalkalanan sosyal medyada, olay hakkında en çok konuşulan taraflardan biri ise, kadına şiddetin en büyük problemlerimizden biri olduğu bu dönemde, cinayet veya tecavüz faillerinin davalarının aylar hatta yıllar sürerken Gülşen’in kurduğu bir cümleyle apar topar tutuklanması.

Kullanıcılar, asıl sebebin bu olmadığını, Gülşen’in tarzını son zamanlarda büyük ölçüde değiştirdiği sahne şovları ve kostümlerinin asıl rahatsız olunan ve engellenmek istenen şey olduğunu savunuyorlar.

İnsanlar, son yıllarda sıkça karşılaştığımız şekilde olduğu gibi yine radikal şekilde iki ayrı uca yığılmış durumda ve durumlara objektif bakabilenler gerçekten azınlıkta. Yine de belli bir kitlesi olan, çok sayıda insana hitap eden ve sanat yapan insanların hassas konularda daha dikkatli olması gerekliliğini savunup tutuklanma kararının da aşırılığı konusunda hemfikir olabilenler var ne mutlu ki.

Uzun süredir manşetlerden düşmeyen Gülşen’in, bu konu haricindeki tavırlarını gündeme gelme ve gündemde kalma çabası olarak yorumlayanlar da oldukça fazla. Ünlü şarkıcısının artık sesine ve canlı performansına eskisi kadar güvenmediği için farklı yollara başvurduğu görüşü hayli yaygın. Son zamanlarda çıkardığı şarkı ve kliplerin yorumları da hem müzikal hem de içerik olarak eskiyi arattığı yönündeki görüşlerle dolu.

İnsanların başkalarının karakterlerine ve seçimlerine saldırmadan, hoşgörü ve anlayışla, açık fikirlilikle yaklaştığı, herkesin diğerlerinden çok kendi hayatıyla ilgilendiğini, bozmak yıkmak incitmek için değil de düzeltmek güzelleştirmek için çabalayarak yaşadığı daha az yorucu bir dünya en büyük hayalimiz.

Umarız herkesin adil bir şekilde yargılandığı, özgürce ve başkalarına saygı duyarak yaşadığı, nefret duygumuzun günden güne azaldığı mutlu, huzurlu, neşeli yarınlara kavuşuruz.

Editör: Astropower – 26.08.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Taraftar

Hatice Kübra Gürbüz tarafından yazıldı

Makale YazarıÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Milyonlarca İnsanın Ölümüne Sebep Olan Felaket: Büyük İleri Atılım

    Psikolojiniz Gerçekten Bozuk Mu?