içinde

Sarsıcı Bir Yolculuğa Hazır Mısınız? The Road Within

Sıradanlıktan sıkıldıysanız doğru yerdesiniz. Eğer çok kötü bir ruh halinde değilseniz size önermek istediğim bir şey var çünkü. Bugün kendinize bir iyilik yapın ve iki saat bile sürmeyecek olan bu filmi izleyin. 2014 yapımı olan The Road Within, izlerken, acaba bu semptomların yüzde biri bende olsa nasıl hissederdim diye düşüneceğiniz hastalıklara sahip üç gencin hikayesini anlatıyor. Macera, drama ve komedi türlerinde sınıflandırılmış ve bence bunlar haksız sıfatlar değiller.

Duygudan duyguya sürükleneceğiniz, bir yandan da derin düşüncelere dalmanızı garanti eden bir senaryo var karşınızda. Oyunculuklar oldukça iyi, rahatsız eden bir şey yok. Ayrıca güzel, yalın anlatımlı kurgusunun yanında sinematografi açısından da memnun ediyor sizi film.

Hassas bir konu hatta konular grubu işlemesine rağmen her şeyin dozu öyle güzel ayarlanmış ki, kırpıp birleştirdiğimde ortaya inanılmaz keyifli, çerezlik bir film fragmanı çıkarabileceğim onlarca sahne var filmde. Arkadaşıyla birlikte yolculuğa çıkmış birkaç haylazın merkezde olduğu bir gençlik filmi yaratabilirim yani anlayacağınız.

Dramatik konuları ağlak olmadan, duygularımızı çirkin yollarla sömürmeden işleyen dizileri, filmleri çok takdir ederim. The Road Within de onlardan birisi oldu kesinlikle. Etkileyici pek çok sahnesi var ama hiçbiri gereğinden uzun sürmüyor veya duygusal sınırları rahatsız edici biçimde aşmıyor. Seyircisini yormadan, üzmeden ilerliyor ve kullandığı basit dilin aksine oldukça karmaşık düşüncelerin içine sürüklerken çok rahat bir şekilde vermek istediği mesajları veriyor.

Hastalıklara dair birçok film çekilmiştir şimdiye dek. Hemen hemen hepsi de fazla artı unsura gerek duymadan yalnızca temaları sebebiyle başarılı bulunmuştur. Bunda yanlış bir şey yok elbette. İnsanız ve “hissetmek” dediğimiz şeyi hem bedenimiz hem de ruhumuzla, yani hem beynimiz/aklımız hem de kalbimizle yaptığımız için duygusal şeylere, gördüğümüz etki anlamında pozitif tepki vermeye tamamen meyilliyiz. Dolayısıyla ben de, kendim de hayli duygusal ve hassas bir insan olduğumdan, bu tarz işlere yaklaşımlarda objektife yakın bir tutum sergileyemiyorum.

Yine de bir filmi güzel yapan şeyin yalnızca konusu olmaması gerektiği fikrine zaman zaman katıldığımı söyleyebilirim. Sinema sayısız unsurun bir araya gelerek oluşturduğu çok katmanlı bir sanat dalı ve biz amatör izleyiciler olarak bile, en azından en temel teknik detayların ve her birinin hakkının verilmesi gerektiğinin farkında olmalıyız.

Konuyu daha da dağıtmadan filme dönecek olursam, The Road Within’in farkındalık yaratma konusunda oldukça sakin, tasasız bir yöntem seçtiğini düşünüyorum. Elbette bir iki mantık hatası var gözden kaçırmayacağınız ancak bu filme odaklanmanıza engel olmuyor. Ayrıca bütçesinin az olduğunu duymuştum.

Tam olarak ne kadar bilmiyorum ama her anlamda ellerinden geleni yapmışlar ve ortaya güzel bir iş çıkmış bence. Tabii diğer tüm söylediklerim gibi, filmi tanımlarken kullandığım bu sıfat da son derece özgün bir yorumun sonucu. Eğer siz de izlerseniz, umarım beğenirsiniz.

Editör: Astropower – 24.08.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Taraftar

Hatice Kübra Gürbüz tarafından yazıldı

Makale YazarıÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    16 Kalori İçeren Besin Dolu Lezzet: Semizotu

    Papua ve Yeni Gine Dani Kabilesi Üyelerinin Yas İçin Parmaklarını Kesme Geleneği