içinde

HavalıHavalı MuhteşemMuhteşem

Casus Yazılımlardan Korunmak İçin Yeni iPhone Özelliği Geliyor!

Apple, “ciddi, hedefli tehditlerle karşı karşıya kalan çok az sayıda kullanıcı” için tasarlanmış “aşırı” bir güvenlik seviyesi olan Kilitleme Modu’nu duyurdu.

Gizliliklerinden endişe duyan IPHONE sahipleri, yakında yepyeni bir güvenlik özelliğine erişebilecekler.

Apple, görünüşe göre binlerce kişinin saldırıya uğradığını gören ve geçen yıl gün ışığına çıkan büyük bir casusluk operasyonuna yanıt olarak benzeri olmayan bir kilitleme özelliği sunuyor.

Apple, “Kilitleme Modu”nu çok üst seviyede gizlilik özelliği olarak tanımlıyor. Ama bu özellik o kadar “üst seviye” ki, çoğu iPhone işlevlerini kaybedeceğiniz anlamına geliyor.

Örneğin, uygulamalar, web siteleri ve özellikler güvenlik için “kesinlikle sınırlandırılacaktır”. Ve bazıları tamamen “tamamen kullanılamaz” hale gelecek.

Fotoğraflar dışında bir mesajda aldığınız tüm ekler anında engellenir. Bağlantı önizlemelerini bile göremeyeceksiniz. Bilinmeyen kullanıcılardan gelen FaceTime aramaları, Kilitleme Modu açıkken yasaklanır. Ve iPhone’unuzu bir bilgisayara veya aksesuara bağlayamazsınız.

Kilitleme Modunun katı doğası gereği, siber meraklıların hedefi olabileceklerini düşünmedikleri sürece, günlük kullanıcıları hedef almıyor.

Apple, “devlet destekli paralı casus yazılım geliştiren özel şirketlerin” durdurulması gerektiğini söyledi.

Apple kilitleme modu için harekete geçti. Şirket, iOS 16, iPadOS 16 ve macOS Ventura’yı piyasaya sürdüğünde bu sonbaharda satışa sunulacak.

Şirket, durumları veya işleri nedeniyle Pegasus’un arkasındaki NSO Group veya diğer devlet destekli gruplar tarafından geliştirilen kötü amaçlı yazılımlar tarafından kişisel olarak hedef alınabilecek yüksek profilli kişileri korumaya yardımcı olmak için Kilitleme Modu oluşturduğunu söylüyor. Teknoloji devi, ünlü Pegasus casus yazılımlarının politikacıları, gazetecileri ve aktivistleri gözetlemek için kullanıldığı iddia edilen İsrailli siber casusluk firması NSO Group’u Lockdown Mode’un uzak tutmak için tasarlandığı tür operatörler olarak adlandırdı.

iPhone Kilitleme Modu nasıl uygulanacak?

Kilitleme Modu, birkaç ay içinde beklenen iOS 16 çıkana kadar kullanılamayacak.

Bu özellik geldiğinde, Ayarlar menüsündeki Gizlilik ve Güvenlik başlığı altında bulunacak; “Kilitleme Modunu Seçin” seçeneğinden “Kilitleme Modunu Aç” adımları ile aktifleştirilebilecek.

Editör: Astropower – 09.08.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Uzman

Astropower tarafından yazıldı

TestçiMakale YazarıListe UstasıYorumcuVideo YapımcısıÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Kırmızı Çorapları ile Bir Manastırda 70 yıl Annesini Bekleyen Bahe’nin Öyküsü

    Google, Sonos’a Yeni Sesli Asistan Teknolojisi Nedeniyle Dava Açtı