içinde

MuhteşemMuhteşem HavalıHavalı

Uluslararası Bira Günü ve Ev Yapımı Bira Tarifi 🍺

Uluslararası Bira Günü, dünyanın her yerindeki barlarda, bira fabrikalarında ve arka bahçelerde gerçekleşen küresel bir bira kutlamasıdır. Her yerdeki bira severlerin, bira üreticilerimiz ve barmenlerimizin şerefine kadeh kaldırmaları ve biranın muhteşemliğinin keyfini çıkarmaları için bir gün!

Uluslararası Bira Günü’nü kendi başınıza geçirmeyi düşünüyorsanız, tekrar düşünün! Bira içmek Uluslararası Bira Gününü kutlamanın en önemli parçası olabilir, ancak biranın en iyisinin biraz sohbetle geçtiği kesin. Bu yüzden arkadaşlarınızı bir Uluslararası Bira Günü kutlamasına sürükleyin veya onları evinize davet edin, ancak demlemelerinizle birlikte gidecek bir dostluğa sahip olduğunuzdan emin olun.

Hemen köşede Uluslararası Bira Günü etkinlikleri olabilir. Yerel barlarınızı araştırın!

Bira Ismarlayın

Bir başkası sizin için satın aldığında biranın daha lezzetli olduğu bilinen bir gerçektir, bu yüzden Uluslararası Bira Günü’nde arkadaşlarınıza bira almak bir gelenektir! Arkadaşlarınıza bira hediye edip karşılığında bira hediye alarak herkesin birası çok daha lezzetli olur.

Diğer Kültürlerden Biraların Keyfini Çıkarın

Harika yeni tatlarla dolu büyük bir bira dünyası var. Maceracı olun, Uluslararası Bira Günü’nde yeni bir şeyler deneyin!

En Basit Ev Yapımı Bira

Az bir çabayla ve ticari bira maliyetinin çok küçük bir kısmıyla kendi biranızı yapabilirsiniz. Bu basit yöntem, yalnızca bir fermantasyon işlemi kullanır, bu nedenle yalnızca bir demleme kabı gereklidir.

Büyük, yeniden kullanılabilir iki litrelik plastik pop şişeler, birayı şişelemek için kullanılır ve 60 – 70 normal boy cam şişeyi yıkama, şişeleme ve kapatma işinden tasarruf sağlar. Ve her partide, çevreye 60 – 70 alüminyum kutu veya cam şişe üretmenin etkisinden kurtulmuş olursunuz.

 

Neye ihtiyacın var:

Kendi ev yapımı biranızı yapmak için ihtiyacınız olan birkaç parça, size en yakın bira imalathanesinde veya çoğu hırdavatçıda bulunabilir.

  • Kapaklı bir adet 10 galonluk “gıda sınıfı” plastik kova.
  • Sifon hortumu. 74″ uzunluğunda 5/16″ “gıda sınıfı” vinil boruya ihtiyacınız olacak.
  • Sifon için hortum kelepçesi.
  • Kapaklı on iki adet iki litrelik plastik pop şişe.
  • Hidrometre. Bir termometre de yararlıdır.

İçindekiler

Malt Özü

Bir 40oz. İstediğiniz aromada (açık, koyu, kalın) kutu veya aynı kutudan 1,5 kg’lık “uzun” bir kutu. 1,5 kg daha fazla malt özü içerebilir, böylece daha büyük bir parti yapabilirsiniz veya daha zengin bir bira yapmak için burada aynı yöntemi kullanabilirsiniz.

Maya

1 çay kaşığı bira mayası. Not: Bazı maltlar küçük maya paketleri ile birlikte gelir.

Şeker

6–7 su bardağı normal beyaz şeker veya 8 – 9 su bardağı mısır şekeri (tercih edilir).

Daha da iyi sonuçlar için, iki kutu malt özü kullanmayı ve şeker kullanmamayı düşünün. Bu masrafı artırır, ancak biranın tadını daha da zenginleştirir.

Bu bileşenler, seçtiğiniz malt özüne bağlı olarak 10 ila 15 dolar arasında olmalıdır. Verim, normal 345ml boyutunda 65 – 70 şişe veya kutu biraya eşit olan yaklaşık 23 litre bira olacaktır.

Nasıl Demlenir?

Bira üretiminin %75’inin iyi temizlik olduğu söylenmiştir. İlk olarak, tüm ekipmanı ılık, hafif sabunlu suyla temizleyin. Sabun kalıntılarını gidermek için iyice durulayın. Ardından, 1 yemek kaşığı/galon su miktarında ev tipi çamaşır suyu kullanarak sterilize edin. Etkili ve ağızda hiçbir tat bırakmayan durulama gerektirmeyen bir asit dezenfektanı satın alabilirsiniz.

  1. 10 galonluk plastik kovaya (damacana) 10 litre taze, soğuk su dökün. Kova yeniyse, plastik kokusunu gidermek için önce su ve kabartma tozu karışımıyla yıkayın.
  2. En büyük tencerenizde yedi litre suyu kaynatın.
  3. Bir kutu malt özü ekleyin. Karıştırın ve kapağın altında 20 dakika pişirin.
  4. Şekeri ekleyin ve çözünmesi için karıştırın.
  5. Şeker çözülür çözülmez içeriği damacana dökün. İçeriği hızla dökün veya ‘sıçrayın’, bu da karışıma hava katar. Başlangıçta maya ne kadar fazla hava alırsa o kadar iyidir. Hızla büyümelerini ve işleri yoluna koymalarını sağlar.
  6. Sıcaklık nötr olana kadar şişelenmiş içme suyu veya musluk suyu ile doldurun. (Musluk suyu kullanıyorsanız, bakterileri öldürmek için önce kaynatılması önerilir.) Temiz, sterilize edilmiş bir termometre kullanarak test edin. Damacana şimdi yarısından biraz fazla dolu olacak.
  7. Mayayı serpin ve iyice karıştırın. Kapakla örtün. (Kapağı gevşekçe kapatın; çok sıkı kapatılırsa, üretilen karbondioksit gazından bir damacana patlayabilir.)

 

Kapalı tutun ve gereksiz açmalardan kaçının. Odanın ortam sıcaklığına ve demlemede kullanılan şeker miktarına bağlı olarak 6-10 gün içerisinde bira şişelenmeye hazır olacaktır. Oda sıcaklığı en yüksek 68-75 Fahrenheit (20-24 Santigrat) olmalıdır; 61-68 Fahrenheit (16-20 Santigrat) daha iyidir ancak biranın mayalanması bir veya iki gün daha uzun sürer. Bir hidrometre ile hazır olup olmadığını test edin. Hidrometreyi biraya yerleştirin ve baloncukları serbest bırakmak için bir kez döndürün, bu da ona yapışabilir ve yanlış bir okuma verebilir. “Şişelenmeye hazır” okuması, koyu biralar için 1.008 ve hafif biralar için 1.010-1.015 olmalıdır. Bir hidrometreniz yoksa, bir örneğin tadına bakarak hazır olup olmadığına karar verebilirsiniz: Tatlı olmamalıdır. Birada köpürme hareketi çok az olmalı veya hiç olmamalıdır.

Damacanayı sağlam bir masaya ve 12 adet iki litrelik şişeyi yere, damlamaları veya taşmaları yakalamak için altlarında gazete olacak şekilde yerleştirin. Bir huni kullanarak, her şişeye iki seviyeli çay kaşığı şeker koyun.

Birayı şişelere sifonlayın, damacananın dibindeki tortuyu rahatsız etmemeye çalışın. (Bir yöntem, sifon hortumunun alt ucunun yanına 1 inç çıkıntı yapacak şekilde plastik bir pipet bantlamaktır. Pipetin ucu, sifon tortu çekmeden damacananın dibine dokunabilir.) Damacanayı istediğiniz gibi yatırın. dibe yakın.

Verilen herhangi bir oksijen oksidasyona ve “karton” bir tada yol açabileceğinden, şişeleme sırasında birayı çok fazla sıçratmamak veya karıştırmamak önemlidir.

Şişeleri doldururken, köpürmeyi önlemek için sifon borusunun ucunu şişenin dibine yakın tutun. Şişelerin tamamen doldurulmaması önemlidir: bir hava sahası bırakın. Kapakları sıkıca vidalayın. Her şişeyi ters çevirin ve alttaki şekeri eritmek için sallayın. Şişeleri ilk birkaç gün ılık bir yere koyun, ardından karanlık ve serin bir yerde saklayın. Birayı şişeledikten sonraki birkaç gün içinde içebilirsiniz, ancak yaşla birlikte iyileşir.

Bira Geliştirmeleri

Kendi ev yapımı biranızdan birkaç parti yaptıktan sonra, farklı geliştirmeler denemek eğlencelidir. Ancak kendi kişisel dokunuşunuzu eklerken dikkatli olmak her zaman iyi bir fikirdir; aşırıya kaçmamak için küçük miktarlarda deneyin. İşte birkaç öneri:

Şerbetçiotu

Bütün şerbetçiotu (kurutulmuş) veya şerbetçiotu pullarını bir tülbent torbaya koyun ve pişirme maltına ekleyin. Bir avuç çoktur. Bu, biraya belirgin bir şerbetçiotu aroması verecek ve nihai ürünün korunmasına yardımcı olacaktır.

Şeker kamışı

Pişirirken malta bir veya iki bardak pekmez ekleyin. Şekeri biraz azaltın. Bu, biraya daha koyu, daha dolgun bir tat verecektir.

Meyan kökü

Malt pişirilirken içine birkaç çubuk meyan kökü atın. 5-10 dakika bekletin, ardından demlemeyi damacana dökmeden önce erimeyen parçaları çıkarın.

Uluslararası Bira Gününüz Kutlu Olsun 🍻

Editör: Astropower – 05.08.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Uzman

Astropower tarafından yazıldı

TestçiMakale YazarıListe UstasıYorumcuVideo YapımcısıÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Osmanlı’da Cellatlar

    Çok Okuyan Mı Bilir Çok Gezen Mi? Cevaplanamayan Efsanevi Soru