içinde

HavalıHavalı MuhteşemMuhteşem

Geçmişi Bugün Yaşatan Bir Macera: Pera Palas’ta Gece Yarısı

Netflix’te 03.03.2022 tarihinde ilk sezonu gösterime giren bir diziden bahsetmek istiyorum. Bana kalırsa son dönemde yayınlanan en iyi dizilerden bir tanesi idi.

“Pera Palas’ta Gece Yarısı”

Hazal Kaya, Tansu Biçer, Selahattin Paşalı gibi oyuncuların muhteşem performans sergiledikleri dizi, kısa sürede ülke gündemine oturmuştu. Dizinin yönetmen koltuğunda Emre Şahin oturuyor.

Yayınlanmaya başladığı tarih itibarı ile yüksek bir izlenme oranına kavuşan dizinin konusu ise şöyle;

İş yaşantısında hiçbir şey yolunda gitmeyen bir gazeteci olan Esra (Hazal Kaya) çalıştığı kurum tarafından bir yazı yazmak ile görevlendirilir. Yazının konusu Pera Palas Oteli olacaktır. Yazıyı hazırlamak üzere tarihi otele giden Esra’nın, Pera Palas’ın gizemini keşfetmesi ile başlayan olaylar, bir anda Türkiye’nin kaderini değiştirecek bir suikastın engellenme sürecine dönüşür.

Dizi insanın zihnin de çok farklı izler bırakıyor. Mustafa Kemal Atatürk’ün ilk ortaya çıktığı o sahne benim gibi birçok izleyeni de duygulandırmış olmalı. Bir an olsun Atatürk’ün canlı kanlı karşımızda olduğunun düşüncesi bile paha biçilemez bir iz bıraktı ruhumuzda.

Eski İstanbul tasvirleri de değinilmeden geçilemeyecek bir konu. Son dönemleri olsa da, İstanbul’un o naif insanların elinde olduğu zamanları görebilmek harika oldu. İstanbul sokaklarının eski ama muazzam görüntüsü. Ulaşım için kullanılan araçların antika duruşları. Her şeyi ile dizi bizlere o günlerde ki İstanbul’da bir tur atma olanağı sundu.

Pera Palas’ın o günlerdeki silüetini hala koruyor olması da bir başka detay. 19. Yüzyıldan günümüze kadar bir dünya mirası olan otelin önemi tüm detayları ile anlatılmış. Etrafı, çevresi ne kadar değişirse değişin Pera hep aynı kalmış. İç dekoru zamanla yenilense de dış görünüşü o günlerden günümüze bir armağan olarak kalmaya devam etmiş.

Agatha Christie’nin Pera Palas’ta kalıp roman yazmış olmasına ne demeli? Hem de en ünlü romanlarından biri olan “Şark Ekspresi’nde Cinayet” kitabını.

Otelin 411 numaralı odasında kalarak romanını tamamlamış Christie. Daha sonra bu roman bir çok dile çevrilmiş tüm dünyada satış rekorları kırmış. Beyaz perdeye bile uyarlanmış. Dizi ayrıca bu bilgiyi de izleyicilerine armağan ediyor.

Aksiyon sahneleri ile izleyicilerini İstanbul’un eski sokaklarında sürükleyici bir yolculuğa çıkarıyor. Kurtuluş Savaşı yıllarının o eşsiz mücadele ruhu diziye tam anlamıyla yansıtılmış. Zamanlar arasındaki geçiş ile izleyicisini şaşırtmayı başarıyor. Zamanda yolculuk teması dizide çok güzel kurgulanmış.

Dizinin ilk sezonunda 8 bölüm yayınlandı. Bölüm isimleri de oldukça dikkat çekici ve içeriğe uygun bir şekilde seçilmiş.

  • Bölüm : Yolculuk
  • Bölüm : Kökler
  • Bölüm : Gizli
  • Bölüm : Mefkud
  • Bölüm :Men Dakka Dukka
  • Bölüm : Hayat-ı Memat
  • Bölüm : Yüzleşm
  • Bölüm : Zenberek

Kaliteli oyuncu kadrosu ve yetenekli bir yönetmen ile ortaya, izlenirken adeta içinde yaşanacak bir dizi çıkmış.

Hala izlemeyenler varsa 2. Sezon yayınlanmadan izlenmelerini tavsiye ederim.

İzleyenlerin ise aklında tek bir soru var Pera Palas’ta Bir Gece Yarısı’nın 2. Sezonu ne  zaman yayınlanacak ?

Editör: Ayşe Tunç – 27.07.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Usta

Yusuf Alper EVCİL tarafından yazıldı

Yarım Kalmışlığın Hikâyesi kitabının yazarı, iki çocuk babası, instagram Farazimuhabbet hesabının sahibi. Muhasebeci.

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Haluk Levent’in Elfida Şarkısının Hüzünlü Hikayesi

    Hastalıklarımızın İyileşmesinde Evcil Hayvanların Gücü