içinde

Bu Hafta Netflix’te Neler Var Sizler İçin Listeledik!

15 Kasım Salı  

Açlık, Dinozorlar ve Macera: Jurassic World: Kretase Kampı: Saklı Macera  

Heyecanı iliklerinize kadar hissedeceğiniz ve ailecek izleyebileceğiniz harika bir devam serisi filmi olan Kretase Kampı’nda kampçıların kaderi tam da siz izleyicilerin elinde olacak! Nasıl mı? Elbette filmin interaktif yapısı sayesinde! Eşsiz interaktif yapısı ile sizlere sunulan seçeneklerden birini seçerek filmi yönlendirebileceksiniz.

Büyük bir fırtınanın ardından yaşanan yiyecek azlığı yalnızca bizim kampçılarımızı değil ayrıca dinozorları da etkiliyor ve çetin bir hayatta kalma savaşı başlıyor. Bakalım bu heyecanlı interaktif animasyon yapımda kaç farklı final bizleri bekliyor olacak.

İçindeki Çocuk Hala ‘’Ebelemece’’ Oynayanlara: Paraya Koşanlar 

Fuji Television’ın 2004 yılında başlattığı ve halk tarafından inanılmaz bir ilgiyle takip edilen Japon yapımı bir realite yarışma programı olan ‘Paraya Koşanlar’ yepyeni bir sezonla Netflix’e merhaba diyor! Ünlü isimlerden oluşan yarışmacı kadrosu ile adeta çocukluk zamanlarımızın en sevdiğimiz oyunlarından biri olan ‘’ebeleme’’ oyunun sonunda para ödülü olan versiyonu şeklinde özetleyebileceğimiz bu yarışma aslında bir tür ‘hayatta kalma’ formatına sahip.

Temelleri Japon kültürünün en popüler çocuk oyunlarından biri olan ‘onigokko’ adı verilen bir tür ebeleme oyununa dayanıyor. Aralarında Jiro Sato, Asei ve Ano gibi isimler bulunan yarışmacılar, siyah takım elbiseli adamlardan yani ebelerden kaçabildiklerince kaçmaya çalışıyor ve kaçabildikleri süre ne kadar fazlaysa o kadar büyük bir ödül kazanıyorlar. En son ebelenen ise bu heyecanlı yarışmanın kazananı olarak büyük ödülü kazanıyor. Bakalım bu yarışma Türkiye’de de Japonya’da getirdiği kadar ses getirebilecek mi?

16 Kasım Çarşamba 

Cinayet ve Gizem Severler Buraya: One of Us Is Lying (Birimiz Yalan Söylüyor) – 2. Sezon   

Karen M. McManus’un New York Çok Satanlar listesinde uzun süre yer aldıktan sonra bununla kalmayıp ilk sezonunu 2021 yılında sevenleriyle Netflix çatısı altında bir araya gelen bir suç, gerilim ve dram birleşimi olan ‘’Birimiz Yalan Söylüyor’’ ikinci sezonunda Annalisa Cochrane, Chibuikem Uche ve Marianly Tejada’nın hayat verdiği  yepyeni karakterler ve başka bir gizemle geri dönüyor.

Aldıkları ceza yüzünden bir araya gelen beş lise öğrencisi, aralarından yalnızca dördünün hayatta kalacağından habersiz bir şekilde içlerinden asla çıkamayacakları bir kedi-fare oyunun içine düşerler. Aralarından birinin yalan söylediği aşikar… Peki ya siz, yalancının kim olduğunu bulabilecek misiniz?

Kayak Yarışları ve Hayat Zaferleri: Soğuk Rekabet 

İsveç yapımı ilham veren, hayatın acı ve tatlı yönünü aynı anda hissettirecek bir film var sırada. Hayatta pek de başarılı olamayan bekar bir anne ve mükemmellikten son derece uzakta olan mükemmelliyetçi ağabeyiyle anlık bir çaresizlikle hazırlanarak Vasa kayak yarışmasına katılmaya karar verirler.

Oyuncu kadrosunda Fredrik Hallgren, Katia Winter, Rakel Warmlander gibi başarılı isimleri bulunduran dram- komedi türündeki bu film bakalım nasıl bir ilham kaynağı olacak.

Ezber Bozan Bir İkramiye Komedisi: Büyük İkramiye 

Oyuncu kadrosunda Wongravee Nateeetorn, Phantira Pipityakom ve Napapa Tantrakul gibi isimlerle heyecanlı bir Tayland yapımı komedi filmi ile devam edelim. Bir servet değerindeki büyük ikramiyeyi kazanan ancak biletlerini tehlikeli bir mafya babasından geri almak için bir araya gelen beş yabancı, şanslı mı yoksa şanssız mı olduklarını film boyunca sorgulayacak gibi duruyor.

Uyuyan Canavar Uyanıyor!: Dante’s Peak  

Uzun zamandır uyuyan yanardağın çevresinde adeta bir cennet olan kasabanın, yanardağın zamansız hareketlenmelerini farkına varan bir bilim insanının kasaba halkını yaşanması çok yüksek olan bir olasılık olan felaketi engellemek ve hayatlarını kurtarmak için harekete geçmesini anlatan bu sürükleyici aksiyon ve macera filminin oyuncu kadrosunda da Pierce Brosnan, Linda Hamilton ve Elizabeth Hoffman gibi isimler bulunuyor.

Görgü Kuralları İle İdeallere Giden Yol: Önce Nezaket  

Uluslararası görgü kuralları eğitmeni olan Sara Jane Ho ile ilham verici bir yolculuğa çıkarak kendi potansiyelinizi ortaya çıkarmak istemez misiniz?  Amerikan yapımı bu realite programı ile yeni insanlar görecek, kendinize dışarıdan bir göz gibi bakarak kendinizin en iyi versiyonunu yaratmak için ilk adımı atmış olacaksınız.

Bir Müzik Belgeseli: Racionais MC’s Brezilya’nın Efsane Hip Hop Grubu 

Belgesel severleri de unutmayan Netflix, Brezilya’da doğan ancak evrensel bir grup olma yolunda ilerlemiş olan derin mesajlara sahip şarkılarıyla devasa etkiler yaratan hip-hop grubu Racionais MC’si yakından tanıyoruz!

17 Kasım Perşembe 

Yine Bir Kadın, Yine Bir Mücadele: Ben Vanessa Guillen 

2020 yılında bir cinayete kurban giden ABD’li asker Vanessa Guillen’in sırlarla dolu ölümünün aydınlığa kavuşturulmasını amaçlayan bir gerçek suç belgeseliyle devam ediyoruz. Kendini bildi bileli asker olmak istediğini dile getirmiş olan Guillen, sonunda bu hayalini gerçekleştiğini düşünerek gittiği Forth Hood’da cinsel tacize maruz kaldığını defalarca dile getirir ve ne yazık ki kısa bir süre sonra, daha henüz 20 yaşındayken ABD ordusuna ait bir üstte başka bir asker tarafından katledildi.

Arlası kesilmek bilmeyen kadın cinayetleri kurbanlarından biri olan Guillen’in ailesi, sessiz kalmak yerine adaleti sağlamak ve kadınların hak ettikleri hayatı yaşayabilmeleri için bir değişim hareketi için bütün dünya tarafından desteklenen bir mücadele başlattı.

Bir Amerikan Dram- Komedisi: Dead To Me – 3. Sezon  

İlk sezonu 2020 yılında yayına giren ve ilk ayda bile otuz milyon izleme oranına ulaşan, oyuncu kadrosunda Christina Applegate, Linda Cardellini ve James Marsden gibi isimler olan Amerikan kara komedi dizi, üçüncü ve aynı zamanda final sezonuyla son kez seyircileriyle buluşuyor.

Birinci sezonda, eşini bir vurkaç olayında kaybeden başkahramanımız, eşinin katilini ararken göründüğünden çok daha karanlık bir sırra sahip olan bir arkadaş ediniyor ve izleyiciler tarafından çok beğenilen bir bağ kuruyorlardı. İkinci sezonda da bağlarını koparmayan iki arkadaş, birbirlerinin sırlarını saklamaya çalışırken hayatlarının kontrolden çıkışını izliyorduk. Bakalım yeni sezonda kadroya katılan oyuncular bizlere nasıl bir hikaye sunacak.

Daha Önce Hiç Böyle Bir Dava Görmediniz!: Pepsi, Jetim Nerede?  

Sıra dışı bir Amerikan belgesel dizisi izlemeye hazır mısınız? 20 yaşındaki bir genç, Pepsi reklam kampanyasında ödül olarak belirtilen savaş uçağını talep eder ve uzun yıllar boyunca konuşulacak bir dava başlattı. Dava süreci ve sonucu ne olacak izleyip görelim!

Aşktan Daha İyi Bir İlham Kaynağı Var Mı?:  Noel’de Aşk Başkadır

Oyuncu kadrosunda Aimee Garcia, Freddie Prinze Jr. Ve Deja Monique Cruz gibi isimleri göreceğimiz bu romantik komedi filmini izlerken içiniz sımsıcak olacak. Noel dönemi için liste başı olacak bir şarkı yazmak için ilham arayışında olan ünlü bir pop yıldızının genç bir hayranının Noel dileğini gerçekleştirmek istemesiyle gerçek aşkına kavuşacağından habersizdir. Bakalım bu ilham arayışı, Noel’in ve aşkın buluşmasıyla izleyicileri nasıl bir yolculuğa çıkaracak.

Bir Göçmen Gemisi ve Hayatta Kalma Savaşı: 1899  

Oyuncu kadrosunda Emily Beecham, Aneurin Barnard ve Andreas Pietschmann gibi isimleri gördüğümüz Alman gerilim ve dram dizi olan 1899, ismindeki tarihte New York’a içlerinde kocaman umutlarla yola çıkan göçmenleri taşıyan bir geminin beklenmedik olaylar yüzünden değişen rotası ile şaşkına dönen yolcuların akıl almaz bir bilmeceyle karşı karşıya kalır.

18 Kasım Cuma  

Elite – 6. Sezon  

5 ana sezon ve bazı karakterleri daha yakından tanıyabileceğimiz 7 mini sezondan oluşan bu sürükleyici İspanyol suç ve gizem dizisi yeni sezonda sevenleriyle bir kez daha buluşuyor.

Birinci sezonda, yaşanan bir yangından dolayı devlet okulunda okumak zorunda olan işçi sınıfına dahil olan üç öğrencinin zengin kesimin okuduğu bir liseye geçmesiyle olaylar birbirini kovalıyor ve en sonunda ne yazık ki çözülmesi zor bir cinayet ile karşı karşıya gelmiştik.

İlerleyen sezonlarda da benzer bir şekilde birbirini etkileyen olayların büyümesiyle yeni olaylar, yeni sırlar ortaya çıkmış ve bazı yerlerde gerçekten izleyicilere yok artık dedirtmişti. Yeni sezonun ise ne getireceğine dair pek bir teorim yok, izleyip göreceğiz.

Esrarengiz Kasaba’nın Yaratıcılarından Yepyeni Bir Proje: Inside Job – 2. Kısım 

Yapımcıları tarafından toplamda 20 bölümden oluşacağı duyurulan Inside Job’ın ilk yarısını izleyip bitirenler için müjdemi isterim, beklenen 10 bölüme bugün kavuşuyor olacaksınız!

Gerçek hayattaki komplo teorilerine ve ofis politikalarına ilginç bir bakış açısıyla gözler önüne seren bu yetişkin animasyonu, her komplo teorisinin gerçek olduğu Cognito, Inc. adlı bir gölge hükümet organizasyonunu konu alan absürt bir işyeri komedisi.

Olaylar, sosyal becerileri çok da iyi olmayan bir dahi olan ana kahramanımızın iş arkadaşlarına liderlik etme çabası ile gelişiyor ve günlük sorunlara yaratıcı bir bakış açısı ile çözümler sunmaya çalışırken aslında bu sorunların temeli olan absürt komplo teorilerini gün yüzüne çıkarıyor.

Fransızca Hip-hop’un Doğuşu ve Yükselişi: Lemonde De Demain 

Paris’in mahalle aralarında başlayıp en büyük konser salonlarına uzanan bu dizi ile Fransızca hip-hop’un doğumu ve yükselişinin mimari olan iki gencin yıllar süren dostluğunu yakından izleyeceğimiz muhteşem bir Fransız dizisi bizleri bekliyor!

Kore’de Dedektiflik Bir Başkadır: The Good Detective  

Birinci sezonu 2020 yılında izleyicilerle buluşan ve oyuncu kadrosunda Son Hyun-Joo, Jang Seung-Jo ve Lee Elijah gibi isimleri gördüğümüz Kore yapımı sürükleyici muhteşem bir suç-gerilim dizisi olan The Good Detective, ikinci sezon haberiyle sevenlerini son derece sevindirdi.

Beş yıl öncesinde sonuçlanmış olmasına rağmen yeni şüphe ve delillerin gün yüzüne çıkmasıyla genç bir dedektif ile deneyimli meslektaşının iş birliği ile asıl gerçeğin peşine düşerler.

Gizem ve Macerasever Minikler İçin: Hayaller Diyarı 

Oyuncu kadrosunda Jason Momoa, Marlow Barkley ve Chris O’Dowd gibi isimleri görebileceğimiz, ailecek sizi ekrana kilitleyecek bir film var sırada!

Cesur ve küçük bir yetimin en büyük dileğinin gerçekleşmesinin tek yolu olan kıymetli bir inciyi bulmak için sıra dışı bir haydut ile hayaller diyarında çıktığı yolculuğa siz de katılmak istemez misiniz?

Video Oyunundan Çizgi Filme: The Cuphead Show – 3. Sezon  

Çok sevilen video oyunundan uyarlanan, biraz sinirli olan Cuphead ve kandırılması kolay olan küçük kardeşi Mugman’in başlarından geçen olayları izlerken kahkalarınıza hakim olamayacaksınız!

Bir Flört Uygulaması, Cinayet ve Suçlar: Somebody  

Kore yapımı suç ve gerilim dizisi olan Somebody’nin oyuncu kadrosu Kim Ypung-Kwang, Kang Hae-Lim ve Kim Yong-Ji gibi isimlerden oluşuyor.

Bir flört uygulaması geliştiren bir yazılımcı ve arkadaşları, kendilerini bir anda gizemli bir adam ve ona bağlantılı olan cinayet ve suç olaylarının içinden çıkması neredeyse imkansız olan bir durumda buluyorlar.

19 Kasım Cumartesi 

Bir Baba-Oğul Hikayesi: Şeker Çocuk (Honey Boy) 

Başrol oyuncularından biri olan Shia LaBeouf’un hapse girmemek için katılmak zorunda kaldığı rehabilitasyon programına dahil olan bir terapi ödevi olarak babası ile çocukluğunda yaşadıklarına dair tuttuğu notlardan uyarlanarak senaryolaştırılarak 2019 yılında beyaz perdeye taşındı.

Bağımlılık ile mücadele eden bir babanın oğluyla ilişkisine ve bu ilişkiden çocuğun nasıl etkilendiğini yakından görme imkanı bulduğumuz bu filmde, çocukluk travmalarının aslında düşündüğümüzden çok daha büyük yaralar açtığını, hayatımızda kocaman bir etkiye sahip olduğunu bir kez daha anlıyoruz.  Peki ya bu travmalarla yüzleşmek kahramanımızı nasıl etkileyecek?

Editör: Nur Bersun Aynur – 10.11.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    1. İçindeki Çocuk Hala ‘’Ebelemece’’ Oynayanlara: Paraya Koşanlar bana Squid Game’i hatırlattı o yüzden kesin bakarım. Dead to Me’nin yeni sezonunu heyecanla bekliyorum. Yine Bir Kadın, Yine Bir Mücadele: Ben Vanessa Guillen belgeselinde cinayete kurban giden kadını ilk defa içeriğiniz sayesinde duydum o yüzden kedinlikle bakacağım.

    Hangi Korku Filmi Karakterisin?

    Dünya’nın En Uzun Kadını İlk Uçak Yolculuğunu Yaptı!