içinde

MuhteşemMuhteşem HavalıHavalı

Mutsuzken İzleyebileceğiniz Size Mutluluk Aşılayacak Filmler!

Hepimiz ara ara mutsuzluğa kapılıyoruz. Her günümüz güzel ve ve mutlu geçmek zorunda değil. Bu yüzden mutlu olabileceğimiz bir şeyler arayışında oluyoruz.

Kimimiz kitap okuyarak, kimimiz müzik dinleyerek kimimiz de ailemizle vakit geçirerek bu durumu aşmaya çalışıyoruz. Gelin hep birlikte size izlerken mutluluk verecek filmlere göz atalım.

1. Çikolata / Chocolat (2000)

Adını duyunca bile içinize bir mutluluk geldiğine eminim! Bu filmimizin konusu şöyle; Genç bir kadın ve kızı, her şeyden uzak, küçük bir Fransız kasabasına taşınırlar. Kasabanın tüm sıradanlığına karşı bu iki kadın, oldukça farklı ve sevimli bir çikolata dükkanı açarlar. Bu tip zevklerin tatminkarlığından habersiz olan kasaba ahalisi; bu küçük dükkanın onlara sunduğu hazlar dünyasıyla bugüne kadar yaşamadığı, yeni bir hayatı keşfeder. Ancak öteki taraftan, kasabanın yaşadığı bu tatmin duygusunun tam karşısında duran kasaba sakinleri de vardır. Gizli bir soğuk savaş başlayacaktır.

Film fragmanı 👇

2. Çılgın Aile / City Island (2009)

Hangimiz çılgın değiliz ki? Bu aile birbirine çok bağlı, fakat yine de hayatlarını yalanlar üzerine kurmuşlar ve bunu değiştiremiyorlar. Ailenin babası gardiyanlık yapmaktadır. Bir gün bir mahkum tüm ailenin kaderini değiştirir. Şimdiden siz de merak uyandırdığına eminim.

Film fragmanı 👇

3. Kartal Eddie / Eddie the Eagle (2016)

Film, İngiltere tarihindeki en ünlü kayak atlamacı Michael Edwards nam-ı diğer Eddie the Eagle’ın ilham verici üstün başarısını konu ediniyor. Eddie kayakla atlamaya başlamadan önce bir çok spor dalında şansını dener. 1984 Kış Olimpiyatları’nda İngiliz takımına giremez ve dalını kayakla atlama olarak değiştirir. Film aynı zamanda Edwars’ın sıra dışı ihtimaller ve mücadeleler karşısındaki insani ruhunu ve direncini kutlar. İzlerken mücadeleyi, hırsı, azmi hissederken eminim çok mutlu olacaksınız.

Film fragmanı 👇

4. Yaşamın Renkleri / Pleasantville (1998)

Pleasantville, siyah-beyaz tonların egemenliğindeki, küçük ve kendine yeten bir kasabadır. Kasabanın insanları müthiş bir bağ ile birbirlerine bağlıdırlar. Bu kasabada asla kötülük hüküm sürmeyecek gibidir. Ancak ortada bir problem vardır: Pleasantville, bir televizyon dizisinin kurguladığı bir kasabadır. David ise bir 90’lar çocuğudur. Hayatına dair en büyük hobisi Pleasantville’i izlemek ve dizi hakkındaki her şeyi bilmektir. Bir gün esrarengiz bir televizyon tamircisi, David’in evine tuhaf bir televizyon kumandası bırakır. David, bu kumanda sayesinde ablası Jennifer’ı da yanlışlıkla yanına alarak Pleasantville’in içerisine girmeyi başaracaktır.

Film fragmanı 👇

Okurken bile mutlu eden bu filmi izlemek gerçekten çok keyif verici olacak!

5. Charlie’nin Çikolata Fabrikası / Charlie and the Chocolate Factory (2005)

Aramızda bu filmi izlemeyen ya da bilmeyen yoktur diye düşünüyorum. Yoksul ve kalabalık bir ailede büyüyen fedakar bir çocuk olan Charlie, tüm dünyaya nam salmış ünlü ve sıra dışı çikolatacı Willy Wonka tarafından yönetilen dünyanın en muhteşem çikolata fabrikasında bir gün geçirmeye hak kazanan beş çocuktan biridir. Hayallerin ötesindeki bu çikolata fabrikasında onu birbirinden mucizevi maceralar beklemektedir. Eğlenerek, ara ara da canınızın çikolata çekmesine sebep olacak bu filmi izlerken yanınızda koca bir dilim çikolata bulundurması ihmal etmeyin.

Film fragmanı 👇

6. Life Doesn’t Come Again

Bu Hint filmi olan bu film, kısa bir zaman sonra nişanlanacak olan bir çiftin, bu kadar ciddi bir adım atmadan önce arkadaşlarıyla biraz eğlenceli vakit geçirmek istemesini anlatıyor. Çift arkadaşlarını unutulmaz bir tatil geçirmek için bir araya topluyor. Parlak renkler ve yoğun duygularla dolu bu film, mutlu eden filmler arasında yer alıyor. Kesinlikle izlemenizi tavsiye ediyorum.

7. The Secret Life of Walter Mitty (2013)

Oyuncu Ben Stiller’ın hem yönetip hem başrolünde oynadığı bu film ise sizi derinden etkileyecek kesinlikle. Mutlu eden filmler listesinde yer alması gerektiğini düşündüğüm bu filmde, aşırı korumacı bir anneye ve kibirli bir patrona sahip olan Mitty, bu baskıcı hayatın ardından aslında bambaşka ve kimsenin bilmediği bir dünyada yaşıyor. Mitty’nin olağandışı maceralarına tanık olmaya hazırlansanız iyi olur!

Film fragmanı 👇

8. Rent (2005)

Chris Columbus’un yönettiği 2005 yapımı ABD müzikal drama filmi olan Rent aynı adlı müzikalden uyarlandı. Müzikal filmleri seviyorsanız buna bir şans vermenizi öneriyoruz. Filmin konusu ise şöyle; 1980’lerin sonunda ayrımcılığın yaşandığı New York’un doğu yakasında hayatlarını devam ettirmeye ve kiralarını ödemeye çalışan 8 arkadaşın hikayesi anlatılıyor. Ben de bir an önce başlamak için can atıyorum.

Film fragmanı 👇

9. Practical Magic (1998)

Alice Hoffman’ın aynı isimli 1995’deki romanına dayanan filmdir. Bu film büyücülük yeteneğine sahip iki kız kardeşin komik ama bir o kadar da romantik hikayesini anlatıyor.

Film fragmanı 👇

10. Karate Kid (2010)

The Karate Kid’i bilmeyeniniz yoktur. Efsane film serisinin 2010’da yeniden çekiminde Jackie Chan ve ünlü aktör Will Smith’in oğlu Jaden Smith yer almış. 1984’teki Karate Kid filminin günümüz uyarlaması olan film,12 yaşındaki Dre Parker, Amerika’dan Çin’e yerleşmesi ve sınıf arkadaşlarıyla yaşadığı sorunlar sonrasında karate turnuvasına hazırlanmasını anlatıyor. Umudu ve azmi hissedeceğiniz bu filmi de listenizde muhakkak bulundurun bence! Eskiden çok kez karşıma çıkmıştı ve her defasında bıkmadan izleyerek, mutlu olmuştum.

Film fragmanı 👇

Şimdiden iyi seyirler 😍

Editör: Fatih Düz – 04.10.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Usta

Dilaraaaa tarafından yazıldı

Moda Tasarım öğrencisi

YorumcuTestçiMakale YazarıÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    1. Yırtık rahibe filmini gözlerim aramadı desem yalan olur 🙂 Nedensizce Charlie’nin çikolata fabrikasından aşırı korkardım, okulun son günlerinde izlenen filmler arasında olmasaydı sanırım izleyemeyecektim bir türlü. Yeniden hatırlamamı sağladığınız ve film listeme yeni filmler eklediğiniz için teşekkür ederim <3 Kaleminize sağlık.

    Deli Dolu, Değişkenliğinden Sual Olunmaz İkizler Burcu Hakkında Her Şey!

    Seçimlerine Göre Ne Kadar Endişelisin?