içinde

Düşük Maliyetli Hobiler

Düşük maliyetle evde kolaylıkla yapabileceğiniz eğlenceli bir aktivite arıyorsanız doğru yerdesiniz. Bir kaç malzeme ile evlerde, balkonlarda kullanılabilecek harika dekorlar yapmak son zamanlarda çok popüler. Hem evdeki malzemeleri değerlendirmek hem de güzel vakit geçirmek için iyi bir alternatif.

  • Taş Boyama

İnternet’te kolaylıkla örneklerini bulabileceğimiz taş boyama sanatını çok farklı şekillerde kullanabiliriz. Kapı süsü, duvar süsü, anahtarlık gibi bir çok ürünü el emeğimizle yapmak, eğer biraz el işi yatkınlığınız varsa ve seviyorsanız çok kolay olacak. Ayrıca güzel ve anlamlı bir hediye fikri de olabilir.

  • Gazeteden Biblo Bebek Yapımı

Gazete, tutkal ve çöp şiş yardımıyla yapılan bu biblolar, gazeteden yapıldığına inanılmayacak kadar güzel duruyor. Çöp şiş ile gazetelerden oluşturduğumuz çubukları sararak bibloyu oluşturup, hayal gücümüzle süslüyoruz. Daha ayrıntılı anlatım için internetten video izleyebilirsiniz. Dilediğiniz boyda ve ölçüde yapabileceğiniz, yaparken çok eğleneceğiniz ve sonucunda sizi gerçekten memnun edecek bir çalışma.

  • Seramik Hamuru

Evde fırınlanmaya gerek kalmadan kuruyan seramik hamurlarıyla tabak, fincan, kase, takılık ve bunun gibi bir çok ürün yapabiliriz. Bunun için gerekli malzemeler seramik hamuru, akrilik boya, fırça, kenarlarını düzeltmek için zımpara, boyayı sabitlemek için vernik ve merdane. Seramik hamurunu merdane ile düzgünce açtıktan sonra dilediğimiz şekli verip kurumaya bırakıyoruz. Sonrasında gerek gördüğümüz yerleri zımparalayıp boyama aşamasına geçiyoruz. Bence en zevkli aşama boyama aşaması.  Boya da kuruduktan sonra vernikleyip rahatlıkla kullanabilirsiniz. Mutfağınızda kendi zevkinize göre ürünler yapmak bu şekilde çok kolay olacak.

  • Kendin Yap Projeleri

Evdeki atık veya kullanılmayan malzemelerle yapılan kendin yap projelerinin asıl amacı malzeme değerlendirmek ve kullanılabilir hale getirmek. Örneğin çöpe atacağınız yoğurt kabı ile saksı yapabilir, artık kullanmadığınız kot ceketi çocuğunuza etek olarak değerlendirebilirsiniz. Burada en büyük amaç değerlendirmek. O kadar çok kendin yap fikri var ki evde kullanılmayan her şey kullanılabilir hale getirilebilir. İşte bir örnek fikir. 🙂

Editör: Yusuf Alper EVCİL – 22.07.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Katılımcı

Şeyma Yılmaz tarafından yazıldı

Makale YazarıÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Neden Sadece Dişi Sivrisinekler Isırır? 🦟

    Stephen King’den Uykusuzluk