içinde

Spiritüel Olarak Geliştiğinin 12 İşareti

Her geçen gün yaşadıklarımız karşısında değişir ve gelişiriz. Bu hayata insan olmayı deneyimlemeye geldiğimizi ve esas amacımızın tekamül olduğunu düşünenlerdenim.

Her geçen sene daha derinden hissedersiniz başka birine dönüştüğünüzü. Peki bir ay önce o kontrol edilemez tepkileri de mi siz verdiniz?

Sık sık geçmişe bakınca, şimdiki aklım olsa deriz. Kendimizi tanıyamadığımız anlarla doludur hayatımız.

Bütün bunlar da demek oluyor ki her gün aynı kişi olarak uyanmıyoruz. Kimileri gün geçtikçe daha kötü biri oluyor, kimileriyse iyi bir ruh olma yolunda ilerliyor.

İşte ruhsal olarak geliştiğinizin 12 işareti :

1- Olayların arzu ettiğiniz gibi olmasına çabalamazsınız yalnızca olmasına izin verirsiniz. Hayatı tamamıyla kabule geçmeniz en önemli işaretlerden biridir. Artık bilirsiniz ki olan ne varsa olabilecek en iyisidir. Kaderin muhteşem işleyişine hayranlıkla saygı duyar ve olanların olmasını seyredersiniz.

2- Olağanüstü coşkulu ve enerjik olursunuz. Sıklıkla gülersiniz. İnsanlar gülmenin tanımını sizin isminizle yapabilirler. Hayatın şakalarını ve içindeki mizahı daha iyi görürsünüz.

3-Diğer tüm insanlarla ve doğayla aslında bağlantılı olduğunuzu hissedersiniz. Orada birinin acı çekmesi hepimizin hayatına etki ediyor ve bebeğini ilk kez kucağına alan bir annenin sevinci hepimizin hayatına neşe getiriyor. Bütün insanların görünmez iplerle birbirine bağlı olduğunu hissedersiniz. Bu sebeple insanlara karşı davranışlarınıza dikkat edersiniz çünkü insanları kırar, yargılar ve hoş olmayan davranışlarda bulunursanız yine aynı şekilde o davranışın dönüp size isabet edeceğini bilirsiniz.

4- İnsanları takdir etme duygunuz gelişmiştir. Etrafınızdaki birçok kişi ve olayı takdirle karşılarsınız. Takdir etmek zordur ve egoya ağır gelir. Siz egonuzu ruhunuzun gerisine ittiğiniz için takdir etmede zorlanmazsınız.

5- Geçmişteki korku dolu tecrübelerinizi bir kenara kaldırıp içinizden geldiği gibi yaşamaya başlarsınız.

6- Uzun uzun her anın tadını çıkarırsınız. Bir yerlere yetişmek için acele etmezsiniz.

7- İlginçtir ki artık endişelenmiyorsunuzdur. İçinizde hayata karşı sonsuz bir güven duygusu yükselir. Endişe sosuyla anı yaşamaktan vazgeçmezsiniz. Tüm benliğinizle buradasınız, endişe ve korkular olmadan.

8- Tartışma, zıtlaşma isteğiniz kaybolur. Haklı olmak, haksız olmak, kazanmak, kaybetmek ilginizi çekmez. Yalnızca huzurlu kalmak istersiniz. Egonun peşinden gidenler haklı olma dürtüsüyle hareket eder.

9- Başkalarının hayatını, yaşantısını eleştirmezsiniz. Dedikodu yapamaz duruma gelirsiniz çünkü başkalarının ne yaşadığına dair ilginizi kaybedersiniz. Kendi merkezinizde kaldığınız için diğerleri eskisi kadar sizin sohbet konunuz olmaz. Bu davranış insanlarla ilgilenmediğiniz anlamına gelmez sadece artık ne kadar ilgilenilmesi gerekiyorsa ve sınır ne ise oraya kadar ilgileniyorsunuz.

10-  Başkalarını yargılama davranışınız kaybolur. Herkes elinden gelenin en iyisini ve olması gerekeni yapıyor. Herkesin tekamülün farklı bir basamağında. Bunu bildiğinizden yargılamazsınız o insanları. Eğer ne yaptığının farkında olsaydı ve ne kadar büyük bir kötülük yaptığını bilseydi zaten yapmazdı. O henüz bilme basamağında değil.

11-Kendini yargılamazsın. Egonun en sinsi tuzağıdır kendini ezmen ve aynada kendine aşağılayıcı cümleler kurman. Böylelikle kendini gelişmeye ve hayatın güzelliklerine layık bulmazsın, ilerleyemezsin. Ne zaman kendi değerini kucaklarsan o zaman hayat sana mucizelerini açar ve tekamül yolunda basamaklara parmakların değmeden yükselirsin. Sen bir altın iken bakır gibi davranırsan, altın olduğunu bilmezsen, hayatın sana yapacak bir şeyi yoktur. Toyluktan kurtulup kendini bilmen gerekir.

12- Karşılıksız seversin. Güzeli güzel olduğu için seversin o da seni sevdiği için değil. İnsanların bir kısmı aslında partnerini değil partnerinin onu sevmesini sever. Sen artık pazarlıksız sever durumdasındır.

Bu işaretler senin spiritüel yolda mesafe kat ettiğinin göstergelerinden bazılarıdır. Senin de keşfettiğin özel durumlar varsa yorumlar kısmında belirtebilirsin.

Mutlu kal…

Editör: Sümeyye Özmen – 20.07.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Uzman

Sümeyye Özmen tarafından yazıldı

Gökçe Sultan'ın Diyarı kitabının yazarı
Türk dili ve edebiyatı öğretmeni
Calamus yayınevi genel yayın yönetmeni
NLP uygulayıcısı
Fikri firarda spiritüel okuyucu

YorumcuMakale YazarıVideo YapımcısıModeratörÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Üniversite Adayları Dikkat!

    İstanbul Boğazının Mitolojik Hikayeleri Bölüm 1