içinde

Sokak Hayvanları İçin Neler Yapabiliriz?

Sokaktaki dostlarımız, yaşamını sürdürmek için bize ihtiyaç duyarlar. Çünkü evsiz dostlarımızın kışın barınacak bir yer, yazın sıcak da bir kap su bulmaları bazen oldukça zordur. Ne yazık ki bir hayvanın başını hiç okşamamış, sevgisini onunla paylaşmamış bir insana bunu anlatmak imkansızdır. Onları hep bir fazlalık ve pis olarak görürler. Ya da onlar çöpten bulur algısıyla görmezden gelirler.

Peki ya biz hayvan severler olarak onlar için neler yapabiliriz?

1-) Bir Kap Su Bir Kap Mama

Bu yapılabileceklerimiz arasında en önemlisi. Çünkü kışın kediler 6 saat, köpekler ise 17 saat aç kalırlarsa donarak ölüyorlar. Bir çok insanın çöpten bulur algısı vardır ne yazık ki sadece çöpten bulduklarıyla yaşamaları imkansızdır. Öyledir ki insanlar çöplere ya bayat ekmek atıyor ya da sebze çöpleri bu da sokakta ki dostlarımızın besin ihtiyacını karşılamaz. Yaz aylarında su oldukça önemlidir. Kendinizi güneşin altında sürekli dolaşırken düşünün, suya ne kadar ihtiyaç duyarız öyle değil mi?

2-) Barınacakları Bir Yuva

Onların soğuklardan ve yağmurdan korunmaya ihtiyaçları vardır. Kartonlardan, eski tahtalarda hatta damacana şişeler gibi bir çok malzemeden onlara barınmaları için yuvalar yapabiliriz.

3-) Arabalarınızın Kaputuna Vurun

Özellikle kış aylarında dikkat edilmesi gerek en önemli hususlardan biridir kaputa vurmak. Yavru kediler arabaların alt kısmından içeri girer ve motorun sıcaklığı ile orada ısınmak isterler. Bu sebeple kışın arabamıza binmeden önce mutlaka kaputa vurup ses yapmalıyız.

4-) Hasta Ve Yaralı Hayvanlara Yardım Edin

Hastalanmış ya da yaralanmış bir hayvan gördüğünüzde eğer maddi imkanınız varsa özel bir hayvan kliniğine götürmelisiniz. Ya da maddi imkanınız yoksa yaşadığınız yerin bağlı bulunduğu veteriner işlerini arayarak onlardan yardım isteyebilirsiniz. Ancak burada ki önemli bir detay belediyeye verilen hayvanın takibini yapmanız tekrar yaşam yerine bırakılmasını istemenizdir.

5-) Sevgi En Büyük İhtiyaç

Yemek yemek gibi sevgi de onlar için bir ihtiyaç. Merhamete, korunmaya ve başlarının okşanmasına çok ihtiyaçları var.

6-) Bir Minik Ekmek

Kuşlar, kedi köpekler gibi insanlara yakın duramazlar. Çöplerden yemek bulmaları imkansızdır ve yerdeki kırıntıları yemek için de fazla ürkektirler. Bu yüzden penceremizin önüne bayat ekmekleri minik minik doğrayıp onlara verebiliriz.

Yazar Anatole France’nin muhteşem bir sözü vardır; “insan ruhunun bir parçası hayvan sevgisini tadana kadar uyanmaz.” Umarım tüm insanlığın bir gün o eksik parçası tamamlanır.

Editör: Beste aydın – 17.07.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Yazar

Beste aydın tarafından yazıldı

Makale YazarıYorumcuÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Mitolojik Yaratık Saunlar ve Satirler'in Farkları

    Kayıpla Nasıl Başa Çıkarız?