içinde

Avcılığın Turizmi Olur Mu?

Her yıl binlerce hayvan ‘av turizmi’ adı altında katlediliyor ve Türkiye’de hayvanları avlayanların bir çoğunun yabancı olduğu biliniyor.

Kuzey Ormanları Savunması adlı sivil toplum kuruluşunun sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, 2020-2021 av sezonu; toplam 1685 yaban keçisi, yaban domuzu, çengel boynuzlu dağ keçisi, karaca, kızıl geyik, yaban koyunu ve kızıl geyik gibi çeşitli hayvanların av turizmi adı altında öldürülmesiyle sonuçlandı.

Peki hayvanları öldürmenin turizmi olur mu?

Bu coğrafyalarda yaban olarak çeşitli hayvanların yaşadığı biliniyor. Peki bunların kaç tanesi bugün hala var. Bir çoğunun neslini bitirecek kadar bilinçsizce yapılan bu avcılığın bir an önce yasaklanması gerekli. Daha önce çeşitli davalar açılmasına rağmen bugün hala para karşılığında avlanma yapılıyor.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü “Avcılık eğitim kursu” adında avcılık eğitimi veriyor, üstelik 302 TL karşılığında. Neresinden tutulsa elde kalan bu sistemden bir an önce vazgeçilmeli. Aksi takdirde çevreye ,ormanlara, denizlere ve hayvanlara yapılan bu eziyetlerle dünya gerçekten yaşanmaz hale gelecek. Yani insan, kendi  sonunu kendisi getirecek.

Editör: Astropower – 14.08.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Usta

Nilay Tok tarafından yazıldı

İletişimci ve sosyolog. Patisever hemde pek çok. Hayat boyu hep öğrenci.

Üyelik YılıMakale YazarıYorumcu

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    “Umut Elması” Lanetinin Gizemi

    Mitolojik Yaratık Saunlar ve Satirler'in Farkları