içinde

HavalıHavalı

Coen Kardeşler’in Kesinlikle İzlemeniz Gereken 5 Filmi

Joel Daniel Coen ve Ethan Jesse Coen, topluca Coen kardeşler olarak bilinen Amerikalı film yapımcılarıdır. Filmleri, sıklıkla altüst ettikleri veya parodileştirdikleri birçok tür ve stile yayılıyor. Kardeşler filmlerini ortak yazar, yönetir ve üretirler.. Birlikte 13 Akademi Ödülü’ne ve her biri ayrı ayrı birer ödüle aday gösterildiler,

Coen Brothers yani Coen Kardeşlerin en belirleyici özelliği Auteur Sinema yönetmenleri olmalarıdır. Auteur sineması, sinema sanatında yönetmenlerin imzasını taşıyan filmler anlamına gelir. Yani filmi izlediğinizde, yönetmenini okumamış olsanız dahi ‘bu onun filmi’ diyorsanız, bu Auteur Yönetmenidir. Auteur Yönetmenlerindeki genel özellikler, teknik ustalık, yani film dilini uygulayabilme becerisi, ayırt edici kişisel tarz, kişisel stil, imza ve ilişkiden doğan içsel anlamdır. (içsel anlam yönetmenin felsefesini ve dünya görüşünü içerir).

Coen Kardeşlerin bu kara komedi, polisiye, gizem, komedi, dram tarzlarının birleşimini barındıran filmlerini izlemediyseniz ilk olarak aşağıda sıraladığım filmlerden başlayabilirsiniz.

 

Editör: Astropower – 16.07.2022

#1 FARGO

Fargo, senaryosu, yapımı ve yönetimi Coen Kardeşler'e ait, 1996 yapımı Amerikan sinema filmi. Orta Batı Amerika'da geçen film, bir araba satıcısının, 1.000.000 $'lık fidye almak amacıyla karısını kaçırmaları için iki adamı tutması hakkındadır. Benim de favorim olan bu filmin daha sonra 4 sezonluk bir dizisi çekilmiştir. Film, gerçek hikayeye dayanmaktadır. 

#2 NO COUNTRY FOR OLD MEN

Bir avcının Rio Grande yakınlarında ters giden bir uyuşturucu anlaşması ve iki milyon dolardan fazla nakit parayla karşılaşmasının ardından şiddet ve kargaşa baş gösterir. Coen Brothers'ın en sevilen filmlerinden biridir.

#4 RAISING ARIZONA

Raising Arizona, Coen kardeşlerin yönettiği 1987 yapımı komedi filmidir. Başrollerini Nicolas Cage, Holly Hunter, William Forsythe, John Goodman, Frances McDormand ve Randall Cobb'ın paylaştığı yapım zaman içinde kült niteliği kazanmıştır. Eski bir mahkum ve eski bir polisten oluşan çocuksuz bir çift, kendilerini başka bir ailenin beşizlerinden birine yardım etmeye karar verdiğinde, hayatları umduklarından daha karmaşık hale gelir.

#5 THE TRAGEDY OF MACBETH

Macbeth'in Trajedisi, Joel Coen'in yazıp yönettiği ve William Shakespeare'in aynı adlı trajedisinedayanan 2021 ABD yapımı siyah-beyazfilmdir. Coen kardeşlerden birinin diğerinin katılımı olmadan yönettiği ilk film olacak. Filmin başrollerinde Denzel Washington, Frances McDormand ve Corey Hawkins yer alıyor. Bir İskoç lordu, bir cadı üçlüsü tarafından bir sonraki İskoçya Kralı olacağına ikna olur ve hırslı karısı, iktidarı ele geçirme planlarında onu destekler.

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Uzman

Astropower tarafından yazıldı

TestçiMakale YazarıListe UstasıYorumcuVideo YapımcısıÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    “Yabancılar Tarafından En Beğenilmeyen Türk Lezzetleri” Listesi Eleştirildi

    Placebo Türkiye’ye geliyor!