içinde

İnanılmazİnanılmaz

Asla Çözülememiş 5 Gizemli Olay

Dünyanın en ürpertici çözülmemiş gizemleri, ürkütücü kargaşa ve cinayet hikayelerinden 5 tanesi:

Ayrıca Netflix – Unsolved Mysteries belgesel dizisinde bu hikayelerden bazılarını izleyebilirsiniz.

Editör: Fatih Düz – 14.07.2022

#1 BUZ VADİSİ GİZEMİ

Norveç'in 'Isdal kadını' davası bir Soğuk Savaş gerilim filmi gibi. 1970 yılında uzak Buz Vadisi'nde bir kadının yanmış cesedi bulundu. Yakınlarda bir şişe St. Hallvard likörü, mücevherler ve etiketleri yırtılmış giysiler vardı. Günler sonra, bir tren istasyonunda peruklar, haritalar, tarifeler ve İngiliz, İsviçre, Belçika ve Norveç para birimleriyle dolu iki bavul bulundu. Bir çift güneş gözlüğündeki kısmi parmak izi vücutla eşleşti. Polis, Hotel Hordaheimen personeliyle nakit ödeyen bir konuk hakkında görüştü. Polis, sekiz sahte pasaport kullanıldığını belirledi. Yetkililer, ölümü aşırı dozda uyku hapından intihar olarak değerlendirdi. Ancak sadece isdal kadını olarak bilinen kurbanın kimliği hala belirlenemedi.

#2 VATİKAN’DAKİ GİZEM

Emanuela Orlandi, 1983'te iz bırakmadan ortadan kaybolduğunda 15 yaşında bir kız öğrenciydi. Babası Vatikan Bankası'nda çalıştı ve Vatikan'da çalıştı ve kaybolması sansasyon yarattı.

2019'da anonim bir ihbar, Vatikan'ı Aziz Petrus'un bitişiğindeki Cermen Mezarlığı'nda iki mezar açmaya ikna etti. Yetkililer, Emanuela'nın kalıntılarını içeride bulabileceklerine inanıyorlardı, ancak bunun yerine ihbar başka bir gizem daha ekledi.

19. yüzyıldan kalma iki prensese ait mezarlar tamamen boştu. Böylece, 1836 ve 1840'ta ya kalıntıları kaldırıldı ya da prensesler uygun dinlenme yerlerine gömülmediler. Ürkütücü bir dönüşle, araştırmacılar,24 torbayı doldurmaya yetecek kadar tanımlanamayan kemikle dolu iki yeraltı boşluğu buldu.

Emanuela Orlandi'nin ortadan kaybolması, Sicilya mafyası, KGB, CIA, Papa II. John Paul'a suikast planı ve 1980'lerde büyük bir Vatikan bankacılık skandalı ile bağlantılıydı. Bu teorilerin hiçbiri Emanuela'ya yol açmadı. Dava İtalya'nın en büyük gizemi olmaya devam ediyor.

#3 KANADA’DAKİ MALİKANENİN GİZEMİ

Ada Maria Redpath ve beş çocuğu, Redpath şeker servetinin mirasçıları olan zengin bir Montreal ailesiydi. 1901'de bir aile üyesi Ada'yı yatak odasında vurulmuş halde buluncaya kadar büyüleyici bir hayat yaşadılar .. 24 yaşındaki oğulları Cliff, yakınlarda can çekişiyordu. Adli tabip, Cliff'in epilepsi nöbetinden geçici olarak delirdiğine, annesini öldürdüğüne ve sonra silahı kendisine çevirdiğine karar verdi. Bununla birlikte, Kanadalılar bir yüzyıldan fazla bir süredir ayrıntılar üzerinde kafa yoruyorlar. İşin içinde üçüncü bir kişi mi vardı? Neden hizmetçilerden hiçbiri polise yardım etmemiş veya aramamıştı? 

Müfettişler, Ada'nın ölümünden bir gün sonraya kadar evi ziyaret etmediler. Saldırılardan 48 saat sonra hem anne hem de oğul alelacele toprağa verildi. Bir dul olan 59 yaşındaki Ada, bugünün parasıyla yaklaşık 5 milyon dolar değerinde bir servet bıraktı.

#4 OSLO PLAZA KADINI

20'li yaşlarının ortalarında bir kadın, 31 Mayıs 1995'te Oslo Plaza Oteli'ne Jennifer Fairgate olarak kayıt yaptırdı. Kredi kartı vermedi, bu yüzden günler sonra bir güvenlik görevlisi, almak için kapısını çaldı. Yüksek bir ses duydu ve güvenlik şefini almaya gitti. 

15 dakika içinde alnına kurşun sıkılmış cesedi bulundu. Ancak ellerinde kan yoktu. Adı takma isimdi. Kimliği yoktu ve giysi etiketleri kayıptı. DNA kanıtı toplamak için saç fırçası, diş fırçası veya banyo malzemeleri yoktu ve tabancadaki kayıt numarası asitle çıkarıldı. 

Oslo Polisi ölümün intihar olduğundan yüzde 99,9 emin olduklarını söyledi ve davayı 1996'da kapattı. Norveçli bir istihbarat subayı olan Ola Kaldager, Oslo Plaza Woman'ın muhtemelen izlenen ve idam edilen bir gizli ajan olduğuna inanıyor.

#5 HAYALET GEMİ

Mary Celeste , nesillere musallat olan bir deniz gizemi. Amerikan ticaret gemisi, 1872'de Portekiz'in Azor Adaları'nın doğusunda, sekiz mürettebatın eşyaları hala kendi karargahlarındayken bulundu. Ancak mürettebat, cankurtaran botu ile birlikte kayıptı. Geminin dibinde su vardı ama aşırı tehdit edici görünmüyordu. 

Teoriler isyandan korsanlara kadar uzanıyordu, ancak 1.700 varil endüstriyel alkolün kargosu, altı aylık yiyecek ve su tedarikiyle birlikte büyük ölçüde bozulmamıştı. Deneyimli bir kaptan olan Benjamin S. Briggs, karısı, kızı ve sekiz kişilik mürettebatından bir daha haber alınamadı.

 Sherlock Holmes'un yaratıcısı Sir Arthur Conan Doyle, kısa öyküsüyle hayalet gemiye olan ilgiyi yeniden canlandırdı ve hem belgesel hem de bir film, daha sonra kanıtları tekrar inceledi, ancak hiç kimse Mary Celeste'nin gizemini çözemedi.

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Uzman

Astropower tarafından yazıldı

TestçiMakale YazarıListe UstasıYorumcuVideo YapımcısıÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Kıyamet Sonrası Türünde Dizi Arayanlara Farklı Bir Öneri: Sweet Tooth

    Oscar’lı Kevin Spacey 5 Cinsel Suçtan Yargılanacak