içinde

İnanılmazİnanılmaz HavalıHavalı

Cecil Hotel’de Kalan Ölüyor! Tarihi Cecil Hotel’in Gizemi

Cecil Hotel, Los Angeles merkezinde uygun fiyatlı bir konut kompleksidir. 20 Aralık 1924’te ekonomik bir otel olarak açıldı. 2011 yılında otelin adı Stay On Main olarak değiştirildi. 14 katlı otelde 700 konuk odası bulunuyor. Otel, orada meydana gelen birçok intihar ve ölümle birlikte damalı bir tarihe sahip. 2017’de başlayan tadilatlar, COVID 19 salgını nedeniyle durduruldu ve bu da otelin geçici olarak kapanmasına neden oldu. Ancak, 13 Aralık 2021’de Cecil Hotel uygun fiyatlı bir konut kompleksi olarak yeniden açıldı.

Cecil Otel’de Kalanlardan Çok Azı Oradan Sağ Çıkabildi!

Şiddet, intihar ve cinayet!

Cecil’deki ilk belgelenmiş intihar, 22 Ocak 1927 akşamı, 52 yaşındaki Percy Ormond Cook’un, karısı ve çocuğuyla uzlaşamadıktan sonra otel odasında kendini başından vurduğu zaman meydana geldi. Bir sonraki rapor edilen ölüm, 1931’de bir konuk olan WK Norton’un zehirli kapsüller aldıktan sonra odasında öldüğünde meydana geldi. 1940’lar ve 1950’ler boyunca, Cecil’de daha fazla intihar meydana geldi. 2008’de, uzun süredir yaşayan iki kişi, Cecil’i “İntihar” olarak adlandırdı ve sosyal medyada popüler bir takma ad haline geldi. Otel ölümlerini izleyen bir web sitesi olan RoomSpook, otelde meydana gelen en az 13 intiharı listeliyor.

Cecil’in geçmişinde intiharların yanı sıra şiddet içeren ve rahatsız edici başka olaylar da var. Aynı zamanda, cinayet işleyenler, tecavüzcüler, uyuşturucu faaliyeti ve seks işçileri için ortak bir zemin için ünlü bir buluşma noktası haline geldi.

2015 yılında, araştırmacı Hadley Meares, KCET için bir makale için Cecil Oteli’ni araştırırken, 1947’de medyada Black Dahlia olarak adlandırılan Elizabeth Short, LAPD kayıtlarına göre, Short en son 9 Ocak’ta Cecil Oteli’nde canlı olarak görüldü ve cesedi 15 Ocak’ta boş bir alanda bulunana kadar bir daha görülmedi.

1964 yılında , otelde uzun süredir tanınmış ve sevilen biri olan “Güvercin Goldie” Osgood adlı emekli bir tele pazarlaması Cecil Hotel’deki odasında ölü bulundu. Tecavüze uğradı, bıçaklandı, dövüldü ve odası arandı. Jacques B. Ehlinger, otele yakın sokaklarda kanlar içinde dolaşırken görüldüğü için Osgood’u öldürmekle suçlandı, ancak daha sonra şüpheli olarak aklandı.

Cinayeti çözülmedi!

1980’lerde otel, “Gece Avcısı” lakaplı Seri katil Richard Ramirez’in geçici ikamet yeriydi. Ramirez, Los Angeles’ın o bölgede düzenli olarak bulunuyordu ve onunla konuştuğunu iddia eden bir otel görevlisine göre, Ramirez’in birkaç hafta Cecil’de kaldığı söyleniyor. Ramirez, orada kaldığı süre boyunca öldürme çılgınlığının tamamına olmasa da çoğuna katıldı. Bildirildiğine göre, otele girerken, otelin iç merdivenlerini kanlı iç çamaşırıyla çıkmadan önce binanın dışındaki sokakta kanlı kıyafetlerini çıkardı. 30 Ağustos 1985’te bir grup Los Angeles sakini onu sokakta gördü ve polis gelip onu tutuklayana kadar kaçmasını engelledi. 1989’da Ramirez 13 cinayetten hüküm giydi ve ölüme mahkum edildi.

Başka seri katil, Avusturyalı Jack Unterweger, 1991’de Cecil’de kaldı çünkü muhtemelen Ramirez’in suçlarını kopyalamaya çalışıyordu. Oradayken, Avusturya’da hüküm giydiği suçlardan en az üç seks işçisini boğdu ve öldürdü.

2013 yılında, Cecil (o zamana kadar orijinal Hotel Cecil işaretlerini ve dış cephesinde boyanmış reklamları muhafaza etmesine rağmen, o zamana kadar “Stay on Main” olarak yeniden markalandı), genç bir Kanadalı öğrenci olan Elisa Lam’in güvenlik kamerası görüntülerinin yeniden ilgi odağı haline geldi. Otelin asansöründe dengesiz davranarak viral oldu. Video, Lam’in asansörün düğmelerine tekrar tekrar bastığını, asansöre girip çıktığını ve muhtemelen birinden saklanmaya çalıştığını gösteriyor. Kaybolmasından kısa bir süre önce kaydedildi.

19 gün sonra, otelin çatısındaki bir su sarnıcında, konukların garip tatta su ve alçak basınç şikayetleri üzerine çıplak cesedi bulundu. Su tankına nasıl girdiği uzun süre bir sır olarak kaldı. Lam’in kaldığı kat, güvenlik görüntüleri olmayan katlardan biriydi ve bu, Lam’in kız kardeşi dedektiflere Lam’in ilaçlarını almama öyküsü olduğunu açıklayana kadar ölümünün bir cinayet olup olmadığı konusunda belirsizlik bıraktı.

Otelde bıraktığı eşyaları arasında, görünüşe göre dokunulmamış birkaç reçeteli ilaç vardı. Lam’a daha önce bipolar bozukluk teşhisi konmuştu ve geçmişte yetersiz ilaç aldığında benzer psikotik davranışlar sergilediği biliniyordu. Polis, asansördeki düzensiz davranışının, tehlikede olduğuna inanarak tanka kendisi tırmandığı için paranoyak bir halüsinasyondan kaynaklandığına karar verdi. Polis daha sonra, belki de o tanka girdiğinde, su seviyesinin kendisini dışarı çıkarabilecek kadar yüksek olduğunu tahmin ediyor; ancak misafirler ve bölge sakinleri musluk suyunu kullandıkça seviye düşebilir ve kendisini dışarı çıkarması mümkün olmadan onu tankta mahsur bırakabilirdi.

Ayrıca, tanktayken soyunduğunu ve üzerinde ağırlık yapan kıyafetleri çıkarmaya çalıştığını tahmin ediyorlar. Los Angeles County Coroner, ölümünün boğulma nedeniyle kazara olduğuna karar verdi ve bipolar bozukluk önemli bir faktör oldu. Polis dosyayı intihar diyerek kapatmış olsa da, akıllarda hala soru işaretleri ve intihar olmadığını gösteren birçok delil var.

Netflix: SUÇ MAHALLİ: CECIL HOTEL belgesel dizisinde bu otelin gizemi işlendi.

Otel, hala farklı isimde, aynı yerinde hizmet veriyor. Uygun fiyatlı olması ve merkezi olması sebebiyle hala birçok insan bu oteli tercih ediyor. Siz siz olun, Los Angeles’a giderseniz asla bu otele gitmeyin.

Editör: Fatih Düz – 14.07.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Uzman

Astropower tarafından yazıldı

TestçiMakale YazarıListe UstasıYorumcuVideo YapımcısıÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    En Pahalı Bitki: Safran

    İran’da Kadınlar, Başörtülerini Açarak Protesto Yaptı!