içinde ,

MuhteşemMuhteşem HavalıHavalı İnanılmazİnanılmaz

Korku Hikayelerinin Kraliçesi Işıl Işık ile Röportaj

Youtube’da paranormal olaylar, korku videoları denince ilk akıllara gelen isim olan Işıl Işık ile sizler için bir röportaj gerçekleştirdik.

Tam da bu dönemde yeni çıkan kitabı için imza günlerine katılan Işıl Hanım bizleri kırmayarak yoğun temposuna rağmen keyifli bir röportaj gerçekleştirdik. Kendisine teşekkürlerimizi sunuyor ve sizi okurken keyif alacağınız bu röportaj ile baş başa bırakıyoruz.

1) Işıl Işık kimdir dediğimizde birçok bilgi ile karşılaşıyoruz. Peki siz kendinizi nasıl anlatırsınız?

Işıl, evinde zaman geçirmeyi ve film izlemeyi çok seven, Youtube’da paranormal ağırlıklı içerikler üreten, aynı zamanda tutkunu olduğu korku-polisiye türünde romanlar yazan bir kız. Ayrıca çok tatlı bir köpeği var ve evli, işlerden zaman buldukça yeni yerler keşfetmeyi, gezmeyi ve dünyayı görmeyi de çok sever 🙂

2) Paranormal olaylara ilginiz ne zaman başladı? İlginizi tetikleyen önemli bir olay yada dönüm noktası dediğiniz bir hikayeniz var mı?

Paranormal olaylara ilgim çok çok küçük yaşlarda başladı. “Tanrıların Arabaları” ilk okuduğum kitaplardan biriydi, aynı zamanda X-files küçükken hiçbir bölümünü kaçırmadan izlediğim serilerdendi, derken korku hikayeleri ve filmler de takip etti. Büyüdükçe bu merakımdan da hiç vazgeçmedim ve bir gün küçükken arkadaşlarıma kuzenlerime anlattığım korku hikayelerini neden beni sevenlerle buluşturmayayım dedim, iyi ki de öyle yapmışım.

3) Korku videoları alanında Tek Türk kadın youtuber olarak tanınıyorsunuz. Ülkemiz dışında bu konuda videolar yapan başka kadın youtuberlar var mı? Bu içerikleri hazırlamaya başlarken size ilham olan örnek aldığınız birisi oldu mu?

Ülkemizde de ülkemiz dışında da korku içerikli videolar yapan çok az sayıda youtuber var, kadın ise yok denecek kadar az. Bunun nedeni sanırım çoğunlukla kadın içerik üreticilerinin daha çok makyaj, life-style, vlog benzeri içerikler tercih etmesi, aynı zamanda sosyal medya platformlarının koyduğu katı kurallar ve kısıtlamalar da bu korku içerikleri üretmeye engel olan konulardan biri. Bana ilham olan youtuberlar var diyemem ancak ilham olan pek çok kitap ve film olduğu kesin.

4) Hazırlarken sizi ürperten veya en çok etkileyen içerik hangisi oldu?

Şehir efsanelerinden bazıları özellikle Japon şehir efsaneleri ve gerçekten yaşanmış olduğu iddia edilen, hala çözülememiş paranormal içerikli cinayet vakaları beni en çok ürküten konulardan, Ed ve Lorraine Warren hikayeleri gibi.

5) Aynı zaman da yazdığınız kitaplarınız var. Kitap yazmaya ne zaman başladınız? Okurlarınız ve takipçilerinize vermek istediğiniz bir mesajınız var mıdır?

Çoğunluğu Youtube’da anlattığım hikayeleri derlediğim “Paranormal Hikayeler” adında bir kitabım var. Ardından da 3 bölümlük polisiye ağırlıklı ancak içinde korku, gizem ve gerilim de barındıran bir seri çıkarttık, “Tünelden Önceki Beyaz Ev” – “Bodrum Katı” ve son olarak da geçen hafta yayınlanan “Çatı Katı”. Çok küçük yaşlarda deneme yazıları ve şiirler yazardım ancak hiçbir zaman bir kitap çıkarma fikrim yoktu, kısmet bugünlereymiş.

6) “Paranormal olayların kraliçesi” olarak Dergio da anıldınız. Bu şekilde anılmak nasıl bir his?

Takipçilerim uzun yıllardır bana Paranormaliçe derlerdi 🙂 benzer şekillerde anılmak keyifli..

7) Dergio okurlarına vermek istediğiniz bir mesajınız var mı?

Okumaktan, sevdikleri şeyleri yapmaktan ve en önemlisi hayalleri için çalışmaktan asla vazgeçmesinler.

8) Son olarak genç neslin dergisi Dergio hakkında neler düşünüyorsunuz?

Güncel ve keyifli konuları ele alan yeni nesil bir online dergi, takipçilerimin de çok seveceğine eminim, başarılarınızın devamını dilerim.

Editör: Oğuz Yılmaz – 26.08.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Usta

Yusuf Alper EVCİL tarafından yazıldı

Yarım Kalmışlığın Hikâyesi kitabının yazarı, iki çocuk babası, instagram Farazimuhabbet hesabının sahibi. Muhasebeci.

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    1. Paranormaliçe çok sevdim. burcunu merak ettim çünkü çok etkileyici adı gibi ışıl ışıl bakışları var. korku, gizem ve gerilim en sevdiğim konular ve bu konularda kitap yazmak zordur. en ince detay işlemesi lazım gerçekçi olması için. çok başarılı olduğu ve hemcinsim olduğu için kutluyor başarılarının artarak devamını diliyorum. röportajınız çok güzel olmuş sizi de kutluyorum. emeğinize sağlık.

    Daha fazla yorum yükle

    Senin İçinde Ne Kadar Merve Boluğur’luk Var?

    Korkularının Üzerine Giderek Aşan ve Otizm’e Meydan Okuyan Tim Burton