içinde

Hellraiser Filmleri Listesi

Hellraiser film serisinde şimdiye kadar on film çekildi ve burada bunlar hem çıkış tarihine hem de kronolojik sıralamaya göre düzenlenmiştir.

İşte çıkış ve kronoloji sırasına göre Hellraiser film serisi

Clive Barker, Kan Günceleri adlı kısa öykü koleksiyonlarının yayınlanmasının ardından bir yazar olarak ün kazandı ve kariyer sahibi oldu. İçgüdüsel şiddet içeren erotik hikayeler onu okuyucular arasında popüler hale getirdi. Ancak Rawhead Rex gibi filmlerin senaryolarını sağlama konusunda yaşadığı kötü bir deneyimin ardından kendi filmini yapmaya karar verdi. Aynı zamanda kardeşinin karısı olan eski sevgilisinin yardımıyla bir iblis topluluğundan kaçmaya çalışan bir adam hakkında çarpık bir aşk hikayesi olan Cehennemlik Yürek adlı romanını sinemaya uyarlamak için seçti.

Ortaya çıkan film Hellraiser olarak yeniden adlandırıldı. Küçük bir bütçeyle üretildi ve bir zamanlar doğrudan VHS’ye gidecekti. Bununla birlikte, şok edici şiddeti ve sert korku hayranlarının bile midelerini test eden akıldan çıkmayan görselleriyle bir ekran gösterimi aldı. Cenobite iblislerini tanıtan Hellraiser rahat kazanılan bir başarıya sahip oldu ve bir dizi devam filminin çekilmesini sağladı. Ancak, Pinhead başlı başına bir korku ikonu haline gelmesine rağmen, filmler A Nightmare On Elm Street gibi daha seyirci dostu serilerin popülaritesine hiçbir zaman ulaşamadı.

Bu yüzden daha sonra Hellraiser filmleri doğrudan DVD’ye gitti ve dizinin 1996’dan beri bir tiyatro uyarlaması olmadı. Hellraiser Hulu tarafından yeniden başlatılarak 2022’de platforma dizi olarak gelecek.

Hellraiser serisi, korku rakiplerinin arasından sıyrılıp türünün zirvesine ulaşamamış olabilir, ancak Barker’ın 30 yılı aşkın süredir devam eden kalıcı popülaritesine işaret ediyor. Hayranlar, ilk iki filmi en iyi filmler olarak değerlendirme eğilimindedir, ancak 1996’nın Hellraiser: Bloodline – restore edilmiş bir yönetmenin kurgusunun imkansız olduğu anlaşılmıştı- geldiğinde popülaritesi azalmıştı. 2000’lerin Hellraiser: Inferno (Doktor Strange’den Scott Derrickson tarafından yönetilen) ile başlayan dizi, doğrudan DVD’ye geçti.

Hellraiser (1987)

Hellbound: Hellraiser II (1988)

Hellraiser III: Hell On Earth (1992)

Hellraiser: Bloodline (1996)

Hellraiser: Inferno (2000)

Hellraiser: Hellseeker (2002)

Hellraiser: Deader (2005)

Hellraiser: Hellworld (2005)

Hellraiser: Revelations (2011)

Hellraiser: Judgment (2018)

Kronolojik Hellraiser Listesi

Hellraiser filmleri hikaye kronolojisi açısından nispeten basittir. Bununla birlikte, Hellraiser: Bloodline, üç zaman çizelgesinde gerçekleştiği için hem ilk hem de son giriş olarak sayılabilir. İlk hikaye 1796’da Lament Configuration bulmaca kutusunun yaratılmasıyla açılır ve son hikaye 2127’de bir uzay istasyonunda Pinhead’in yok edilmesiyle biter. İlk üç film, hikaye açısından oldukça akıcı bir şekilde birbirini takip ediyor, ancak Hellraiser: Inferno’dan itibaren dizi esasen tek bölümlük hikayeler anlatıyor. Hellraiser: Hellseeker, Ashley Lawrence’ın Kirsty Cotton olarak dönüşüyle en azından hayranlarına bir güzellik yapıyor, bu film en sıkıcı olanlardan biri olsa da.

Hellraiser: Bloodline (1996)

Hellraiser (1987)

Hellbound: Hellraiser II (1988)

Hellraiser III: Hell On Earth (1992)

Hellraiser: Inferno (2000)

Hellraiser: Hellseeker (2002)

Hellraiser: Deader (2005)

Hellraiser: Hellworld (2005)

Hellraiser: Revelations (2011)

Hellraiser: Judgment (2018)

Editör: Astropower – 31.07.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Usta

Emrecan Doğan tarafından yazıldı

YorumcuMakale YazarıÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Herkes İçin Feminizm

    Mevsim Anomalilerinin Sebebi: Depremler