içinde

Bram Stroker’ın Dracula’sı Yeniden Canlandırılıyor: House of Darkness

Gotik korku filmi House of Darkness’ın yeni fragmanında Justin Long ve Kate Bosworth, Bram Stoker’ın Dracula’sına yeniden hayat veriyor.

Yeni bir House of Darkness film fragmanı, Bram Stoker’ın Dracula’sını yeniden canlandıran Justin Long (Zor Ölüm 4) ve Kate Bosworth’un (Superman Returns) oynadığı gotik bir korku filmini seyircilerin zevkine sunuyor. Neil LaBute tarafından yazılan ve yönetilen House of Darkness’ın hikayesi, yerel bir barda bir kadınla tanıştıktan sonra evinin tenha mülküne götüren genç bir adamın etrafında dönüyor. Yeni, gizemli randevusunun başka bir sıradan ilişkiye dönüşmesini umarken, flörtleri uğursuz bir hal aldığında işler daha da kötüye gidiyor. Filmin vaktinde Gia Crovatin ve Lucy Walters da yardımcı rollerde yer alıyor.

Saban Films resmi bir House of Darkness fragmanı yayınlayarak, kendisini ölümcül bir durumda bulan Long olarak dikkatleri üzerine çekiyor. Fragman, Long ve Bosworth’un bir şöminenin önünde oturup “birbirlerine hikayeler anlatmaları” ile başlıyor. Buraya bir bardan geliyorlar. Ancak ikilinin arası sertleşmeye başlayınca evde yalnız olmadıkları ortaya çıkar. Fragman, Long’un bir sandalyeye bağlanmasıyla sona eriyor, ardından bir erkek ayakkabısı yığınının ürkütücü bir görüntüsü geliyor. Aşağıdaki tam fragmana göz atın:

Long’un korku geçmişi 2001 yapımı film Jeepers Creepers’a kadar uzanıyor ve ayrıca Sam Raimi’nin korku filmi Drag Me to Hell’de de rol aldı. House of Darkness, Long’un 2014’teki Tusk’tan sonra türe dönüşünü işaret ediyor. Fragman, filmi Stoker’ın 1897 tarihli Dracula romanının sinemaya yeniden uyarlanması olarak etiketleniyor, ancak Francis Ford Coppola’nın başrolde Gary Oldman’ın oynadığı 1992 film uyarlamasının aksine, House of Darkness ikonik hikayeyi modern bir ortamda anlatmaya hazırlanıyor. İzleyiciler, film 9 Eylül’de vizyona girdiğinde ve 13 Eylül’de dijital olarak gösterime girdiğinde House of Darkness’a göz atabilir .

Drakula ve Bram Stoker Kimdir? 

Drakula 28 Mayıs 1897 yılında Bram Stoker tarafından yayımlanan aynı adlı romanın vampir baş karakteridir. Roman mektuplar, gazete ya da günlük alıntıları şeklinde ilerler. Drakula bugün popüler kültüre mal olmuş bir karakterdir. Avukat Jonathan Harker elindeki belgeleri imzalatmak için Transilvanya’da yaşayan Kont Drakula adlı birinin yaşadığı şatosuna doğru yola çıkar. Ancak buraya gelince Kont’un aslında bir vampir olduğunu öğrenir.

Bram Stoker kitabı aslen “Kont Vampyr” adıyla yayımlayacak ve karakterin adı da bu olacaktı ancak daha sonra araştırmaları sırasında okuduğu, Emily Gerard’a ait Ormanın Ötesindeki Topraklarından adlı seyahat kitabından edindiği bilgilerden yola çıkarak kitabın Romanya, Transilvanya’da geçmesine ve ana karakterin adının Kont Drakula olmasına karar vermiştir. Stoker, Drakula’nın anlamını bilmiyordu, sadece kelimenin şeytan anlamına gelebileceğini düşündüğünden kitapta kullandı.

8 Kasım 1847’de doğan Bram Stoker İrlandalıydı. Yani Drakula’yı yazdığında tam 50 yaşındaydı. Ancak bu roman onun ilk çalışması değildi, son da olmayacaktı. Yine de Drakula romanı o yaşarken bugünkü kadar ünlü değildi. Stoker daha çok Henry Irwing adlı bir oyuncunun asistanlığını yapmakla, onun kurucusu olduğu Lyceum Tiyatrosunu yönetmekle ve oyuncunun ölümünden sonra kaleme aldığı Reminiscences of Henry Irwing adlı biyografik kitabıyla tanınıyordu. Bir bakıma yazar yaşarken ününü Henry Irving’e borçluydu.

Editör: Astropower – 31.07.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Usta

Emrecan Doğan tarafından yazıldı

YorumcuMakale YazarıÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Sosyal Medyadaki Bilgileri Teyit Etmek Neden Önemli?

    Guillermo Del Toro’dan Pinokyo Filmi Geliyor