içinde

Guillermo Del Toro’dan Pinokyo Filmi Geliyor

Guillermo del Toro’nun stop-motion Pinokyo filminden, klasik çocuk masalının biraz daha karanlık bir versiyonunu anlatan yeni bir fragman yayınlandı.

Guillermo del Toro’nun son filminde neler olacağını anlatan Pinokyo için nihayet yeni bir teaser fragmanı  yayınlandı. Del Toro, birçok izleyici tarafından Pan’s Labyrinth ve Hellboy’daki çalışmalarıyla  tanınır ve son filmi  Nightmare Alley, 2022 Oscar’ında ‘En İyi Film’ dalında aday gösterildi. Gerçi tekme tokat işlerinden dolayı bunlar pek konuşulamadı. Yazar/yönetmen olarak filmlerinin benzersiz tonları ve sıklıkla efsanevi yaratıkları kullanması ve korku unsurlarını içeren görsel estetiği ile tanınır. 

Del Toro’nun yazar ve yönetmen olarak görev yaptığı yeni filmi Pinokyo, klasik hikayeye bir stop-motion filmi çekiyor. Netflix ile ortaklaşa yapılan film, Pinokyo’nun basit bir tahta kukladan gerçek bir çocuğa dönüştüğü tanıdık çocuk masalının daha karanlık bir versiyonu olarak tanımlanıyor. Altı ay önce film için kısa bir teaser yayınlandı ve izleyicilerin stop-motion tarzına ve Ewan McGregor’un, Sebastian J. Cricket’ine ilk bakışı atmasını sağladı. Pinokyo’da McGregor’a ek olarak Finn Wolfhard, Cate Blanchett, Tilda Swinton, Jon Turturro, Christoph Waltz, Tim Blake Nelson ve Hellboy’dan Ron Pearlman’ın ses performansları yer alıyor.

Merakla beklenen film için yepyeni bir fragman yayınlandı ve Pinokyo’nun pek çok izleyicinin aşina olabileceğinden daha yabancı ve biraz daha karanlık bir versiyonuyla alay edilmişti. Fragman, Geppetto’ya (David Bradley) şimdiye kadarki en iyi bakışı sunuyor ve karakterin Pinokyo’yu oluşturma arzusunun ardındaki iç üzüntüsünü anlatıyor. Fragman ayrıca filmin Toro’nun imzası niteliğindeki estetiğini ve karanlık tuhaf dünya inşasını kucaklayacağını doğruluyor. Aşağıdaki yeni fragmana göz atın:

İlginç bir şekilde, bu yıl Disney ve Robert Zemeckis’ten Pinokyo’nun başka bir uyarlamasının daha piyasaya sürüleceğini göreceğiz ve Del Toro’nun versiyonunun en son fragmanı iki filmin çok farklı olacağını açıkça ortaya koyuyor. Disney’in versiyonu çocuksu bir merak duygusunu kucaklıyor gibi görünse de, Toro’nun Pinokyo’su, güzel stop-motion görüntülerine nüfuz eden kayıp ve melankoli temalarıyla klasik çocuk masalına biraz daha karanlık bir bakış sunuyor gibi görünüyor. Bununla birlikte, daha ciddi alt tonlara rağmen, film çocuklar için uygun görünüyor, hikaye hala bir heves ve macera duygusunu koruyor.

Del Toro, hikayesi için tuhaf ve güzel dünyalar oluşturma yeteneğiyle ünlüdür ve Pinokyo’da film olarak diğerlerinden farklı değil gibi görünmektedir. Pinokyo’nun genel izleyicilerinin hangi versiyonunu  tercih edeceği henüz belli değil ancak Del Toro hayranları, yönetmenin onlarca yıllık çocuk masalına benzersiz bakış açısını görmek için kesinlikle istekli olacaklar. Film Aralık ayında Netflix’te yayınlanacak olsa da, fragman ayrıca filmi sinemada deneyimlemek isteyenlerin bunu yapma şansına sahip olacağını da doğruluyor.

Editör: Zehra Garipli – 31.07.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Usta

Emrecan Doğan tarafından yazıldı

YorumcuMakale YazarıÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Bram Stroker’ın Dracula’sı Yeniden Canlandırılıyor: House of Darkness

    Kararsızlığınıza Kararsızlık Ekleyecek "Bir Tereddüdün Romanı"