içinde

PMS dönemini daha rahat geçirmenizi sağlayacak tavsiyeler

Premenstrüel sendrom (PMS), birçok kadının adet döneminden yaklaşık bir veya iki hafta önce yaşadığı semptomların bir kombinasyonudur. Çoğu kadın, %90’ın üzerinde şişkinlik, baş ağrısı ve huysuzluk gibi bazı adet öncesi semptomlar gördüklerini söylüyor. 3 Bazı kadınlar için bu semptomlar o kadar şiddetli olabilir ki, işe veya okula gidemezler, ancak diğer kadınlar daha hafif semptomlardan rahatsız olmazlar. Ortalama olarak, 30’lu yaşlarındaki kadınların PMS geçirme olasılığı daha yüksektir.

Bu zorlu dönemi daha rahat atlatmak için bazı yapılabilecekler var. Bu ipuçları genel olarak daha sağlıklı olmanıza yardımcı olacak ve bazı PMS semptomlarınızı hafifletecektir.

Fiziksel Aktivite

Ay boyunca düzenli fiziksel aktivite yapmak depresyon, konsantrasyon güçlüğü ve yorgunluk gibi semptomlara yardımcı olacaktır.

Sağlıklı ve Düzenli Beslenme

Adet döneminizden önceki iki hafta içinde kafein, tuz ve şeker içeren yiyecek ve içeceklerden kaçınmak birçok PMS semptomunu azaltmaya yardımcı olacaktır. Fast food tarzından uzak durup sebze meyve ağırlıklı beslenmek mutlaka etkili olacaktır.

Yeterli Uyku

Yeterli uyku almak fizyolojik denge için çok önemlidir. Her gece yaklaşık sekiz saat uyumaya çalışın. Uyku eksikliği depresyon ve anksiyete ile bağlantılıdır ve huysuzluk gibi PMS semptomlarını daha da kötüleştirebilir.

Sigaradan Uzak Durun

Bir çalışmada, sigara içen kadınlar, içmeyen kadınlara göre daha fazla PMS semptomu ve daha kötü PMS semptomları bildirdiler.

Editör: Fatih Düz – 03.07.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Meraklı

Yağmur Şanver tarafından yazıldı

Liste UstasıMakale YazarıÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Uçan Arabalar Nerede? Neden Asırlık Rüya Hala Gerçekleşmedi?

    Güne Astrolojik Bakış | 03.07.2022