içinde

MuhteşemMuhteşem

Şaraplı Dana Ciğeri yapımı

Ciğerin birçok farklı yapımı var fakat damak tadımıza hitap edeni bulduğumuzda her hafta ciğer yemeye müptela oluruz. Benim en sevdiğim şekli Edirne usulü kızartmadır. Bu üslubu deneyince en sevdiğim ciğer pişirme yöntemi ikiye çıktı. Bakalım siz deneyince bundan sonra ciğeri nasıl pişireceksiniz!

MALZEMELER

Yarım kilo dana ciğeri

2 orta boy soğan

50 gram margarin

2 yemek kaşığı sıvı yağ

1 su bardağı kırmızı şarap

1 su bardağı et suyu

1 konserve kutusu bezelye ve patates

tuz ve biber

YAPILIŞI

Kesme tahtamızın üzerine yağlı kayıt koyup üzerini ciğeri alırız. Böylelikle tahtamıza kanı ve kokusu geçmemiş olur. Ciğerin zarını ve sinirlerini alarak küp küp doğrarız. Soğanları iri iri doğrayıp önceden margarini erittiğimiz tavada 8 dakika kadar kavururuz. Başka bir kapta ise ciğerleri iyice kızan yağda 3 dakika kadar kavurup garnitürlerimizle et suyu ve şarabımızı ilave ederiz. Bu şekilde orta ateşte beş-yedi dakika arasında nasıl yemeyi sevdiğimize bağlı olarak süreyi ayarlayıp pişmeye bırakalım. Kavurduğumuz soğanları da son olarak hepsinin üzerine ilave ederek pişirmeye devam ediyoruz. Çok pişmiş seversek beş dakika daha fazla pişirebiliriz.

Sunum tabağımıza patates püresi ya da patates kızartması ekleyebiliriz. Yeşil roka salatasını ciğerin yanına daha fazla yakıştırdığımı söyleyebilirim.

Afiyet olsun ❤

Editör: Fatih Düz – 03.07.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Uzman

Sümeyye Özmen tarafından yazıldı

Gökçe Sultan'ın Diyarı kitabının yazarı
Türk dili ve edebiyatı öğretmeni
Calamus yayınevi genel yayın yönetmeni
NLP uygulayıcısı
Fikri firarda spiritüel okuyucu

YorumcuMakale YazarıVideo YapımcısıModeratörÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    “Korkuyu da Biraz Sevmek Lazım” | Aşkım Kapışmak

    Evde kolay Islak Hamburger nasıl yapılır?