içinde

Evde Adana Ciğeri Nasıl Yapılır? Püf Noktalarıyla Adana Ciğer Tarifi

Oldukça geniş bir yeme kültürüne sahip olan Akdeniz kenti Adana ciğer tarifi ile ilgili püf noktalar neler? Sabah saatlerinde kuyruk olunarak tüketilen bu ciğerin tercih edilmesinin nedenleri neler? Kebap kenti olarak bilinen Adana’da kahvaltı geleneğinde ciğerin önemi büyüktür. Yüzyıllardır Ciğerciler Sokağı’nda bulunan mekanlarda bol acıya sahip ciğerler günün ilk ışıklarıyla yenir. Yanında şalgam suyu verilirken MasterChef yarışmasında da takım oyununda Adana ciğer yaptılar. Peki, püf noktalarıyla Adana ciğer tarifi için gerekli malzemeler neler?

Adana Ciğer Malzemeleri

750 gram kuzu ciğeri, 500 gram kuyruk yağı ve 8 adet şiş yeterlidir. Bir miktar tuz ve tabakta servis için pide ekmek bulunur. Bunların dışında acılı olması adına çeşitli baharatlar kullanılabilir. Toz biber, acı pul biber olması da daha da lezzetli olmasını sağlar. Ancak acıyla arası iyi olmayanlar için sade bir şekilde de Adana ciğer yiyebilirsiniz. Her şey hazırsa haydi bakalım lezzetli bir şekilde yapmaya başlayalım.

Evde Kolay Adana Ciğer Tarifi

MasterChef takım oyununda istenen Adana ciğer tarifi için öncelikli olarak ciğerler düzgün bir şekilde doğranır. Çok ufak olmaları gerekmez ancak belirli bir büyüklükte olması lazımdır. Sonrasında süzgeç içine konulur ve böylelikle kanların akması için iyice yıkanır. Ardından doğranmış ciğer ve kuyruk yağlar bir kaba alınır ve tuzlanır.

Şişlere dizmeye başlanılırken ilk olarak kuyruk yağı takılır. Ardından iki veya üç tane ciğer eklenir sonrasında yine kuyruk yağı dizilir. Bu şekilde var olan ciğer ve kuyruk yağları şişlere dizilmiş olacaktır. Sonrasında ocakta pişme işlemi yaparak lezzetli bir şekilde yiyebilirsiniz. Acı tat gelmesi için ise var olan pidelere pul biber sürülebilir. Pidelerle ocaktaki ciğerlerin üzerine bastırıp bekletebilirsiniz. Böylelikle biber acılığı ciğerlere geçecektir. Çok acı bir şekilde de tüketilen Adana ciğer için olmazsa olmaz baharat ise kimyondur. Sofrada ciğerler pideye sarılarak yenirken pul biber ve kimyon ilavesi yapılır. Oldukça geleneksel bir lezzet olmasıyla birlikte akşam yemekleri değil, sabah kahvaltılarının alışkanlığıdır. Çok farklı bir lezzet arayanlar için evde kolaylıkla Adana ciğer yapmayı deneyebilir, tadının nasıl olduğuna bakabilirsiniz.

Editör: Beyza Nur Oruç – 02.07.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Taraftar

Muhammed Murat tarafından yazıldı

1992 doğumlu olup Türk Dili ve Edebiyatı mezunuyum. Reklam ve içerik yazarı olarak 5 yıldır profesyonel hizmet veriyorum.

Makale YazarıÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Algı Yönetiminin Amacı Nedir?

    Para Enerjisi: Hazine Sınırsız! | Çağla Yüksel