içinde

MuhteşemMuhteşem

Nergis Çiçeğinin Hikayesi

Narcissos, bir peri ve insandan doğan kendini beğenmiş bir erkek çocuğudur.

Dağ perilerinden olan Ekho ona aşık olur fakat aşkını imkansız bulduğu için açıklamaz yani umutsuz bir aşıktır.

Bir gün Narcissos arkadaşlarını ararken gittiği yerde ‘Kimse var mı?’ diye bağırır. Orda olan Ekho ona ses verir ve ondan gelmesini isteyen Ekho’ya gel der. Bunun üzerine mutlu ve sevinç dolu olan Ekho yanına gelir. Ama kendini beğenmiş Narcissos ona yüz çevirir ve gider.

Çok üzülen Ekho: ‘Dilerim o da benim gibi sevsin ve sevdiğine kavuşamasın,’ der.

Acılar Ekho’yu mahveder ve en sonunda taşa dönüşür. Sadece sesi kalır. Ekho’nun dileğinin gerçekleşmesi biraz imkansızdır. Çünkü Narcissos kendisini o kadar sever ki bir başkasını sevmesi olanaksızdır.

Günlerden bir gün dağlarda dolaşan Narcissos ağaç ve yeşillikler içinde kaybolmuş bir pınara rastlar. Eğilip su içmek istediğinde suda gördüğü hayale aşık olur. Narcissos gerçekten sevmiştir elini uzatır ama ona ulaşamaz. Ekho kadar çok sevmiştir ama o da ulaşamaz sevdiğine.

Sevdiğini elde edemeyen Narcissos acı ve ıstırap içinde sararıp solar. Daha sonra periler Narcissos’un cesedinin olduğu yerde çiçek bulurlar. O günden bugüne Nergis kendini beğenmişliğin sembolüdür.

Orman tanrıçaları, Narcissos’un kendi yansımasını gördüğü su pınarını gözyaşı kavanozuna dönüşmüş olarak bulur.

Tanrıçalar sorar göle neden ağlıyorsun diye aldıkları cevap ‘Narcissos için ağlıyorum,’ dur.

Ne var bundan dolayı ağlanacak der orman tanrıçaları. Bizler ormanda onun peşinden koşturur dururduk ama onun güzelliğini yalnızca sen görebildin yakından derler.

Göl bunun üzerine ‘Narcissos yakışıklı bir genç miydi?” diye sorar.

Orman tanrıçaları şaşırarak bunu senden daha iyi kim bilebilir ki der göle. Her gün senin kıyılarına gelip sularına bakıyordu. Göl bir süre sessiz kalır ve sonunda şunu der. ”Narcissos için ağlıyorum ama onun hiç yakışıklı olduğunu fark etmedim ben. Narcissos için ağlıyorum çünkü sularıma eğildi zaman gözlerinin derinliklerinde kendi güzelliğimin yansımasını görüyordum.”

Editör: Fatih Düz – 16.01.2024

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Yazar

Nyx tarafından yazıldı

Tanımadığım birini nasıl tanıyormuş gibi hissedebilirdim'

Makale YazarıYorumcuÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Neden kitap okumalıyız?

    Sizce Meta 2030’da Hedefine Ulaşabilecek Mi?