içinde

MuhteşemMuhteşem

Özgür Demirtaş Neden Bu Kadar Popüler?

Gündemde adeta gök taşı etkisi oluşturan Özgür Demirtaş kimdir? Neden bu kadar önemli? Neden bu kadar popüler? Özgür Demirtaş’ın yaşadığı polemikler nelerdir? Hakkında atılan tweetler nelerdir?

Kılıçdaroğlu’nun Millet ittifakında cumhurbaşkanı adaylığında Prof. Dr. Özgür Demirtaş iddiası gündemi oldukça meşgul eden konulardan biri. 

Halk arasında attığı tweetler ve YouTube platformunda paylaştığı videolar ile tanınan Demirtaş, Emin Çapa’nın Muhtemel Aday örneğinde ”Kılıçdaroğlu’nun partilerle bağlantısı olmayan bir ismi cumhurbaşkanı adayı gösterecek.” iddiası üzerine gündeme gelmiştir.

Ankara’da dünyaya gelen Demirtaş İlkokul eğitimini Manisa’da, Lise eğitimini İzmir Atatürk Lisesinde tamamlamıştır. Üniversite sınavında ise Türkiye’de ilk 50 öğrenci arasında yer alarak, 1998’de Boğaziçi Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü’ne yerleşmiştir. Lisans eğitimini ardından yüksek lisans seviyesini atlayarak 1998 yılında Finans doktorası için Boston College’a kabul edilmiş ve Boston College’daki çalışmalarını 2003’te büyük bir başarıyla tamamlayarak 27 yaşında finans alanında doktorasını kazanmıştır.

Aynı sene, Baruch College City University of New York’ta Yardımcı Doçent pozisyonunda göreve başlamış ve “Öğretim alanında”, 2003 yılında Finans bölümü içerisinde, 2004 yılında ise İşletme Fakültesinde en iyi öğretim üyesi seçilmiştir. 2005 yılında, tüm ana bilim dalları ve fakülteler arasında en iyi öğretim üyesi seçilerek “Üstün Öğretim Madalyası”na layık görülmüş ve aynı zamanda New York University (NYU) Stern School of Business’ta en yüksek öğretim değerlendirmelerini almıştır. 2007 yılında doçent unvanını kazanarak City University of New York’ta kalıcı bir akademik pozisyon elde eden Demirtaş, NYU-Stern School of Business’da da dersler vermiştir. 2010 yılında, öğretim alanında, ABD, İngiltere, Kanada ve İskoçya’da 1 milyon profesör arasında yapılan 10 milyonu aşkın öğrencinin değerlendirmeleri sonucunda, ilk 20 içerisinde gösterilerek başarılarına bir yenisini daha eklemiştir. Yaptığı çalışmalar en ünlü akademik dergilerinde (Management Science, Journal of Financial Economics, Journal of Monetary Economics, Journal of Financial and Quantitative Analysis, Review of Finance ve Journal of Business & Economic Statistics) yayınlanmıştır.

Üstelik 2004 yılından başlamak üzere, araştırmaları City University of New York tarafından 6 sene boyunca ödüllendirilmiştir. 2012 yılı Eylül ayında ABD’deki kalıcı pozisyonunu terk ederek, Sabancı Üniversitesi’ne Finans Kürsü Başkanı pozisyonunda katılarak Sabancı Üniversitesi bünyesinde yaptığı çalışmalar ile Marie-Curie Avrupa Araştırma Fonu’nu kazanmıştır.

Başarılarla dolu bir eğitim hayatı ile kişisel ve bilgi gelişiminin doruklarına uluşan Demirtaş, sosyal platformlarda ise kendisini beğenerek ve severek takip eden bir kitleye sahip. Çevresinde doğal bir kitle oluşturmayı amaçlayan paylaşımlarına ise elbette fikir özgürlüğüyle karşı çıkanlarda bulunuyor.

@ProfDemirtas
@ProfDemirtas
@ProfDemirtas

En çok beğeni alan bu paylaşımları ise yorumlamaya açık nitelikli olmasıyla akıllarda fazlasıyla soru bırakıyor. Bu vatanın bireyi olarak kimi paylaşımlarının haklılık payı taşıdığını düşünen kesimin fazla olmasıyla, siyaset gündemini karmaşaya uğratan isimlerden olmuştur.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce adaylığa parti dışı birinin gelmesi nasıl bir etki oluşturur?

Editör: Fatih Düz – 26.10.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Uzman

Zehra Garipli tarafından yazıldı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Kullanırken ırkçı anlam taşıdığını bilmediğimiz kelimeler

    Güne Astrolojik Bakış | 26.06.2022