içinde ,

HavalıHavalı

Netflix’te İzleyebileceğiniz En İyi 2. Dünya Savaşı Filmleri

Netflix, birçok türde dizilerin, filmlerin belgesellerin izlendiği ve günümüzde oldukça popüler olan bir dijital yayın platformudur. Platformda yayınlanan türlerden biri de tarih türünde olup 2. Dünya Savaşını anlatan filmlerdir. Netlifx ve 2. Dünya Savaşı filmleri ile ilgili bilgiler ise şöyledir;

İkinci Dünya Savaşı Filmleri

Hitler – Kariyer

Hitler-Kariyer, Netflixte popüler film arasına giren ve 1977 yapımlı bir bölümü yayımlanan askeri, politik belgesel türündedir.  Yönetmen koltuğunda Christian Herrendoerfer oturmuş senaristliğini Bir Millet Çöküşünü Bekliyor adlı filmi kaleme alan Joachim Fest yapmıştır. Hikayeyi anlatan oyuncu Gert Westphaldır.  Film, 1933-1945 dönemlerinde Almanya’nın ve Nazizm’in lideri olan Hayat Sahası politikasıyla hayat sahasını geliştirerek dünyayı ele geçirmek isteyen Adolf Hitler’in yaşamını ve kariyerini anlatmıştır.

Schindler’in Listesi

Gerçek hayattan uyarlanan film, 30 Kasım 1993 yılında yayınlamıştır. Popüler filmlerin arasına girmeyi başarmıştır. Filmin yönetmenliğini Steven Allan Spielberg, senaristliğini Schindler’in Gemisi adlı romandan yola çıkarak Steven Zaillian  yapmıştır. Film, tarih – drama türündedir. Nazizm’in üyesi olan Oscar Schindler’in daha sonra değişerek Nazizm Almanya’sının katlettiği Polonyalı Yahudileri kurtarması filmin konusunu oluşturmuştur. Liam Neeson (Schindler), Ralph Fiennes(savaş suçlusu Amon Goth), Ben Kingsley (Yahudi muhasebecisi) filmin oyuncu kadrosunda yer almaktadırlar.

Münih: Savaş Yaklaşıyor

Film, önce sinemada gösterimi yapıldı. Daha sonra 21 Ocak 2022 yılında Netlifxin yapımcılığını üstlendiği bir İnternet filmi oldu. Dram türündedir. Filmin yönetmenliğini Christian Schwochow senaristliğini Ben Power yapmıştır. Oyunculardan Ulric Matthes Adolf Hitler’i ,Jeemy Irons İngiltere başkanı Chamberlain’i, Jannis Niewöhner Paul Von Hortmann’ı George Mackay Hugh Legat’ı canlandırmıştır. Filmin konusu Münih Konferansında rakip devletler adına çalışan iki kişinin Almanya’nın sırrını bulmak için casusluk yapmalarıdır. Münih Konferansı, 1938 yılında Çekoslovakya’nın Südet bölgesinde yapılan  Fransa, İngiltere, Almanya ve İtalya’nın katıldığı bir barış antlaşmasıdır.

Çizgili Pijamalı Çocuk

Film, John Boyne tarafından yazılan Çizgili Pijamalı Çocuk adlı romanından uyarlanmıştır. Filmin çıkış tarihi 2008’dir. Savaş, gerilim, dram türündedir. Filmin yönetmenliğini ve senaristliğini Mark Herman yapmıştır. Konusu ise ilgi çekicidir. Nazi Almanya’sından Ralf adlı bir askerin Polonya’ya gönderilmesi ve askerin Bruno adlı çocuğun Auschwitzs denilen Yahudileri toplayıp öldürüldüğü kampta bulunan bir çocukla arkadaşlık kurması anlatılmıştır. David Thewlis(Baba Ralf), Asa Butteerfield(Çocuk Bruno), Jack Scanlon(Shmuel)filmin oyuncularıdır. Film bir yandan Savaşı anlatırken bir yandan da çocuk masumiyetini gözler önüne sermektedir.

Er Ryan’ı Kurtarmak

1998 yılı yapımlı filmin yönetmeni Steven Spielbergtir. Senaryosu Robert Rodat tarafından kaleme alınmıştır. Başrolde Tom Hanks(yüzbaşı John Miller), Tom Sizemore (Çavuş Horvath), Edward Burns(Richard), Matt Damon(Er Ryan) vardır. Filmin süresi 2 saat 49 dakika olup aksiyon, macera, dram türündedir. Konusu,  ABD’nin silah harekatı D Day’ın zorluklarına karşı gelen John Millerin savaşta ölen üç kardeş ve Er James Ryan adlı paraşütçüyü kurtarmak için başından geçen hikayeler işlenmiştir.

Editör: Zehra Garipli – 13.08.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Uzman

Hüsne Sürmelioğlu tarafından yazıldı

Makale YazarıTestçiEmoji BağımlısıYorumcuÖncüVideo YapımcısıÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Daha fazla yorum yükle

    Türk Mitolojisi’ne Göre Yaratılış

    İtalyanca öğrenmek için 5 sebep