içinde

MuhteşemMuhteşem

Netflixte izleyebileceğiniz “Sosyal Medya” konulu filmler

Netflixte izleyebileceğiniz birçok konudan ve türden oluşan dizi veya film vardır. Bu konulardan biri de sosyal medya ile sosyal medya platformlarını anlatan filmlerdir.

Sosyal Medya Konulu Filmler ise şöyledir;

Sosyal İkilem

9 Ocak 2020 yılı yapımlı film Netflixte yayınlanmıştır. Filmin yönetmen koltuğunda Jeff Orlowski oturmaktadır. Davis Coombe tarafından da kaleme alınmıştır. Film, 1 saat 34 dakika olup doğa, bilim belgeseli türündedir. Başrol oyuncusu kadrosunda Skyler Gisondo (Ben) Kara Hayward (Cassandra) Vincent Kartheiser (yapay zeka) adlı kişiler vardır. Filmin konusu ise Facebook ve Twitterin insanlar üzerindeki olumsuz etkilerini, ruh sağlığı açısından tehlikeli oldukları anlatılmıştır. Filmin orijinal adı Social Dilemmadır.

Sosyal İkilem | Fragman 👇

Uçak Modu

Orijinal adı Airplane Mode olan filmin çıkış tarihi 23 Ocak 2020’dir. Yapımcılığını Luiz Noronha yönetmenliğini César Rodriguez senaristliğini de Renato Fagundes Alice Name-Bomtempo Alberto Bremer Jonathan Davis yapmışlardır. bir oturuşta bitirebileceğiniz 1 saat 35 dakikadan oluşan Brezilya filmidir. Türü romantik komedidir. Başrol oyuncuları, Larissa Manoela(Ana), André Frambach (João), Erasmo Carlos (Germano)’dur. Film, sosyal medya fenomeni Ananın telefonla konuşma sırasında kaza yapınca büyükbabasının yanına gönderilmesini ve orada dijital cihazlardan uzak durması konu edinmiştir.

Uçak Modu | Fragman 👇

Sosyal Ağ

Orijinal adı Social Networktur. 1 Ekim 2010 tarihinde yayınlanmış bir ABD filmidir. Filmin yönetmenliğini David Fincher  senaristliğini Aaron Sorkin yapmıştır. Seyirci tarafından beğenilmiş ve altın Küre ile üç Oscar ödülü kazanan filmin süresi 121 dakikadır. Gerçek hayattan uyarlanan film dram türündedir. Filmde 2003’te kurulan Facebook’un ve Harvard Üniversitesinin öğrencisi Mark Zuckerberg anlatılmıştır. Jesse Eisenberg, Mark Zuckerberg’i canlandırmıştır.

Sosyal Ağ | Fragman 👇

The Great Hack

26 Ocak 2019’da Sundance Film Festivalinde gösterime giren film, 24 Temmuz 2019’da Netlifx de yayınlanmış bir ABD filmidir. Belgesel türündedir. Yönetmenliğini ve senaristliğini Karim Amer yapmıştır. Konusu Facebook kullanıcıların kişisel verilerini ihlal edilmesine yönelik bir Facebook Cambridge veri skandalı anlatılmıştır.

The Great Hack | Fragman 👇

Alive

24 Haziran 2020 yılı yapımlı Kore filmidir. Korku türündedir. Türkçe anlamıyla canlı demektir. Filmin yönetmeni ve senaristi Cho Il hyung yapmıştır. Başrol oyuncuları Yoo Ah-in (Joon Woo) ve hem şarkıcı hem de oyuncu  Park Shin Hye(Kim Yoo Bin)’dir. Film, Matt Naylor’in Alone filminden uyarlanmıştır. Güney Kore zombiler tarafından istila edilince Joon Woo adlı bir adam evin kapısını kilitleyip çaresizce yalnız kaldığını bunun üzerine telefonunu drone’ye bağlaması ve kurtulmak için sosyal medya üzerinden yardım istemesi, acil durumu paylaşması filmin konusunu oluşturmuştur.

Alive | Fragman 👇

İyi seyirler 😊

Editör: Fatih Düz – 30.06.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Uzman

Hüsne Sürmelioğlu tarafından yazıldı

Makale YazarıTestçiEmoji BağımlısıYorumcuÖncüVideo YapımcısıÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Daha fazla yorum yükle

    Küresel Isınma Hakkında Gerçekler, Nedenler ve Etkileri

    Saint Petersburg’un vicdanı