içinde

MuhteşemMuhteşem HavalıHavalı

İtalyanca öğrenmek için 5 sebep

İtalyanca, Kültür Ve Zevk İçin Dünyanın En Çok Öğrenilen Dilidir!

İtalyanca derslerine kayıt oranının diğer dillerden %20 daha hızlı arttığı ABD kolejlerinde ve liselerinde en çok öğrenilen dördüncü dildir.

İŞTE BU KADAR ÇOK İNSANIN İTALYANCA ÖĞRENMEYİ SEÇMESİNİN NEDENLERİNDEN BAZILARI:

1. İtalya’nın gizli mücevherlerinin gerçek bir keşfi

İlk sebep, elbette, menşe ülkesi: İtalya, dünyanın en güzel ve tarihsel olarak zengin ülkelerinden biridir, dünyanın en çok UNESCO dünya mirasına sahip ülkesidir!

Herkes Floransa, Roma ve Venedik gibi şehirlere seyahat etmeyi hayal eder ve ünleri gerçekten de hak ediyor. İtalya genel olarak bölünmüşlüklerden ve iç sınırlardan oluşan geçmişi nedeniyle son derece çeşitli bir ülkedir. Kuzeyden güneye, sahil beldelerinden olağanüstü dağ manzaralarına, birbirinden sadece birkaç kilometre uzaklıkta çarpıcı sürprizler bulabilirsiniz.

Ancak biz, bu inanılmaz şehir ve kasabaların atmosferine girmenin tek ve gerçek bir yolunun olduğunu düşünüyoruz ve o da yerel dilden biraz konuşmak, yerel halkla iletişim kurabilmek ve kendinizi o muhteşem yerlere kaptırabilmek. biliyorlar ve seviyorlar.
Açık görünüyor, ancak İtalyanca, hala geleneksel ve gizemli bir ülke olan İtalya’nın güzelliğini keşfetmenin ana ve etkili yoludur.

Dili, hatta sadece temel bilgileri bilerek, onun gizeminde bir boşluk açmaya başlayabilirsiniz.
İtalya’da bir tatil çok daha ilginç hale gelecek çünkü yerel halktan gelen her tavsiye seyahat planınızda yeni bir nokta, alışılmış turistik rotaların dışında bir keşif olabilir.

2. İtalyan kültürel mirasına hayran olmak, tatmak, dinlemek

İtalyanca muhtemelen sanat ve kültür dünyasıyla en bağlantılı dildir. İtalyan etkisini hayatın ve kültürün tüm önemli alanlarında bulabilirsiniz: resim sanatlarından mimariye, edebiyattan müziğe, tasarımdan yemek ve şaraba kadar…

İtalya her zaman inanılmaz bir yaratıcılığın, yaşam için büyük bir tutkunun ve estetik kutlamasının beşiği olmuştur (bugün “kuluçka makinesi” diyebiliriz): antik Roma’nın görkemli güzelliği ve Dante, Michelangelo ve Raffaello’nun Floransa’sı; İtalyan mutfağının ve şarabının iyiliğini, opera ve klasik müziğin doğuşunu, tasarım objelerinin ve sanatsal el sanatlarının üretimindeki sanatı getiren, yüzyıllar boyunca kolektif çalışmanın şekillendirdiği manzaraların özellikleri.

Tutkulu İtalyan yaşam tarzının birçok yönünü anlamak için dili bilmek çok önemlidir. Dünyanın her yerinde sokaklar İtalyan isimlerine sahip İtalyan Restoranları ile dolu, ancak sadece İtalyanca öğrenirseniz ne yediğinizin “karakterini” anlayacaksınız: bazı isimlerin ne anlama geldiğini öğrenmek sizi şaşırtabilir. Farfalle yediğinizde, kelebek yiyorsunuz ya da spagetti arrabbiata tam anlamıyla kızgın spagetti anlamına geliyor.
Tüm klasik pizza isimlerinin, kahve yapımı ile ilgili tüm kelimelerin tüm dünyada hala İtalyanca olarak ifade edildiğini fark edeceksiniz; klasik müzikte kullanılan tüm özel diller (“soprano”, “viyolonsel”, “adagio”, “konçerto”…) hala İtalyancadır, çünkü tüm bu alanlarda İtalyanca onların sözlerini şekillendiren dil olmuştur.

3. Dilin kendisinin güzelliği

İtalyan dilinin özelliği müzikalitesinde, melodik ve nazik varlığında yatmaktadır. İtalyanca, dünya çapında en sevilen dillerden biri olarak tanınmaktadır.

Tarihte birçok yazar bunu kutladı:

İtalyanca, akıcılık ve akıcılık açısından en iyi bestelenmiş dil – James Howell, tarihçi

Hiçbir Avrupa dilinin soylu bir geçmişi yoktur – “Ye, Dua Et, Sev”, yazar Elizabeth Gilbert

İtalyanca öğrenmek de diğer dillere göre çok daha kolaydır. Başta dilek kipinin veya kusurlu fiillerin özünü kavramak zor olsa da, kısa süre sonra kendinizi yeni kelimeler ve deyimler bulurken bulacaksınız.
Dilin sesi gerçekten kelimelerin kafanızda kalmasına yardımcı oluyor ve Latince’ye diğer dillerden daha yakın kalması, birçok kelimenin benzer olduğu veya diğer dillerle aynı köklere sahip olduğu anlamına geliyor. Bu nedenle, hemen konuşamayacak olsanız da, bir İtalyan’ın sizinle ne hakkında konuştuğunu en azından bir kısmını anlayabilmelisiniz!

4. Konfor alanınızdan çıkmanın bir yolu

İtalyanca öğrenmek aynı zamanda konfor alanınızdan çıkmanın ve yeni bir şeyler denemenin harika bir yoludur. Gerçekten de, öğrencilerimizin çoğu, İtalyanlar gibi iletişim kurmayı öğrendikçe, kendilerinin yeni bir yanını görmeye başladıklarını, daha anlamlı, açık ve kaygısız hale geldiklerini gururla iddia ediyorlar .

Yepyeni bir grup insanla konuşabileceğiniz ve onlarla yepyeni bir kültürü paylaşabileceğiniz için sizi konfor alanınızın dışına itmenin güçlü bir yoludur. İster ünlü İtalyan filmlerini izleyin, ister İtalyan gazetelerini okuyun, ister İtalyan müziği dinleyin, öğrendikçe ilginizi çeken bir şey bulmak kolay olacak.

Congiuntivo, imperfetto ve passato prossimo hakkında bilgi edindikçe, kendi dilinizin nasıl çalıştığı ve işlevleri hakkında biraz daha fazla şey anlayabilir ve hatta kendi kelime dağarcığınızın geliştiğini görebilirsiniz! İtalyanca, pek çok kişinin ödünç aldığı kelime ve deyimlerin bulunduğu Latince ile en yakından bağlantılı olan dildir. Bu, kendi İtalyanca sözlüğünüzü geliştirirken, aynı zamanda kendi dilinizde kelime öğrenirken bulabileceğiniz veya sadece dili öğrenme sürecini daha kolay bulacağınız anlamına gelir.

İtalyanca öğrenerek, ilk kelimelerinizi öğrenmekten ilk konuşmanızı yapmaya ve ilk İtalyanca kitabınızı okumaya kadar ilerlerken, kendinizin geliştiğini görmek için gerçek bir fırsatınız olur ve sonunda, başarı duygusu başka hiçbir şeye benzemez. Sonunda kendinizi farklı bir kültürü kavrayabilecek ve onu anadilinizle karşılaştırabilecek durumda bulacaksınız .

5. Profesyonel nedenlerle

İtalyan şirketlerinin dünya lideri olduğu belirli profesyonel sektörler için, İtalyan dili farklı bir fayda sağlar ve onun çalışması aynı zamanda profesyonel büyüme ve kariyer gelişimi için faydalı bir şey haline gelir. Moda, tasarım, yüksek mutfak, güzel sanatlar ve kültür, yiyecek ve içecek üretimleri ve dağıtımı, futbol, lüks otomobil endüstrisi ve genel olarak motorlar gibi sektörler
için … Hatta Vatikan’da kariyer için ve İtalya’da yabancı dil öğretmeni olmak için, İtalyanca önde gelen dildir. Orada dili konuşmak birçok kapı açabilir ve sizi işverenler için daha çekici hale getirebilir. Fiat, Ferrari, Lamborghini, Armani, Dolce ve Gabbana, Versace gibi markalar ve işletmeler genellikle İtalyanca konuşabilen çalışanlar arar.

Son olarak, İtalyanca konuşmak sadece bu ünlü İtalyan iş kollarından birinde çalışmak istiyorsanız değil, aynı zamanda herhangi bir iş bulmak için de faydalıdır. Günümüzde, dünyanın her yerinden şirketlerin birlikte çalıştığı ve birbirleriyle farklı dillerde iletişim kurduğu, iş dünyası çok daha küresel ve uluslararası bir ölçekte gerçekleşiyor. Sonuç olarak, işverenler artık birden fazla dil konuşan ve anlayan potansiyel çalışanlar arıyorlar ve aslında İtalyanca veya diğer dilleri konuşabilen insanlar genellikle kendilerini daha iyi ücretli ve daha güçlü işlerde buluyorlar.

Editör: Fatih Düz – 23.06.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Uzman

Astropower tarafından yazıldı

TestçiMakale YazarıListe UstasıYorumcuVideo YapımcısıÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Netflix’te İzleyebileceğiniz En İyi 2. Dünya Savaşı Filmleri

    Avustralya’daki yerli insanlar hakkında 8 gerçek