içinde

HavalıHavalı MuhteşemMuhteşem

Aromaterapi ve Şifa

Aromaterapi fiziksel, duygusal ve ruhsal sağlık için bitkilerden elde edilen öz yağların kullanıldığı holistik şifa yaklaşımıdır. Blokajları açmak, sıkışıklığı rahatlatmak, enerjinin rahat ve serbestçe akmasında yardımcı olmaktadır. Aromaterapi antikçağlardan beri farklı amaçlarda kullanılmıştır. Kullanılan yağlar kimyasal yapılarıyla ilaç benzeri etkileşim gösterirler.

Öz yağlar zihinsel olarak; stres, anksiyete ve depresyon gibi psikolojik hasatlıklarda etkilidir. Fiziksel olarak; ağrılar, kas-kemik ve eklem rahatsızlıkları, cilt problemleri gibi birçok bedensel hastalığın tedavisinde kullanılmaktadır. Ruhsal olarak ise; konsantrasyonu artırmak, uyku problemleri ve özgüven eksikliği gibi pek çok konuyu dengelemekte yardımcı olmaktadır.

Aromaterapi yağları sinir sistemi üzerindeki farklı etkilerinden dolayı zindeleştirici, yatıştırıcı ve rahatlatıcı etkilere sahiptir. Zihni boşaltmak, rahatlatmak ve arındırmak için destek vermektedir.

Aromaterapi yağlarını birçok şekilde kullanabilirsiniz. Banyo suyunuza koyabilir, sprey şişede su ile karıştırabilir, buhurdanlık kullanabilir veya damlalar halinde bedeninizin bazı bölgelerine direkt olarak sürebilirsiniz.

Sadece bedeninizi değil aromaterapi yağları ile mekânlarınızın da enerji akışını ve titreşimini yükseltebilirsiniz.

En çok tercih edilen öz yağlar ve faydaları ise;

Adaçayı yağı: 85 MHzdir. Kaygı ve korku konusunda yardımcı olur. Yorgunluk, stres, depresyon gibi dengesiz ruh hallerini hafifletir.

Portakal yağı: 91 MHzdir. Havadaki bakterileri ortadan kaldırmakta yardımcı olur. Canlılık ve neşe verir.

Ardıç yağı: 98 MHzdir. Sakinleştirici ve topraklayıcı bir etkiye sahiptir. Havayı temizlemeye ve arındırmaya yardımcı olur.

Melisa yağı: 102 MHzdir. Depresyona karşı etkilidir. Uykusuzluk ve sinire iyi gelerek yatıştırıcı etki sağlar. Anti- İltihap özelliklerine sahiptir.

Lavanta yağı: 118 MHzdir. Sakinleştirir, yatıştırır ve rahatlatır. Anksiyete, uykusuzluk, stres, yorgunluk, depresyona iyi geldiği bilinmektedir.

Gül yağı: 320 MHzdir. Tedavi edici güce sahip, en üst titreşimdeki öz yağdır.

Editör: Fatih Düz – 14.06.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Usta

Elif Çalışkan tarafından yazıldı

Makale YazarıÖncüYorumcuÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Keşiflik şarkılar

    TikTok gerçeği