içinde

HavalıHavalı

Billie Eilish hakkında bilmeniz gerekenler

Billie Eilish’in tam adı Billie Eilish Pirate Baird O’Connell dir. Billie Eilish, 18 Aralık 2001’de doğdu.

Billie Eilish, 2000’lerde doğan ve bir numaralı albümü olan ilk sanatçıdır.

Billie Eilish, henüz 11 yaşındayken şarkı yazmaya başladı.

Billie Eilish Amerikalı. Los Angeles’lı ve Highland Park’ta büyüdü. Ebeveynlerinin ikisi de sanatçı. Annesi Maggie Baird bir müzisyen ve babası Patrick O’Connell bir aktör. İskoç ve İrlanda kökenlidir.

Şaşırtıcı bir şekilde, Billie Eilish, çoğunlukla toplum içinde kontrol etmeyi öğrendiği Tourette sendromuna sahiptir.

Renkli saçlarıyla tanınan Billie Eilish şöhret olmaya başladığından beri mavi saçtan, yeşil köklü siyah saça kadar her şeyi spor yaptı. Ancak, Billie’nin gerçek saçı sarıdır.

Billie’nin şarkılarının çoğu kardeşi Finneas tarafından veya onunla birlikte yazılmıştır. Finneas ayrıca müziğini üretiyor ve canlı şovlar için onunla birlikte sahne alıyor.

Ekim 2015’te Billie Eilish, erkek kardeşi Finneas O’Connell’in kendisi için yazdığı ‘Ocean Eyes’ adlı bir şarkı kaydetti. Daha sonra 2016’da Soundcloud’a yükledi ve hızla viral oldu. Kısa bir süre sonra fark edildi ve Darkroom ve Interscope Records ile sözleşme imzaladı. Billie, o yılın Kasım ayında ilk single’ı olarak  Ocean Eyes ‘ı yayınladı.

Billie’nin ilk turu 2017’deki “ Don’t Smile at Me ” turuydu.

“ Don’t Smile at Me ” albümü, Billie’nin insanların ona gülümsemesinden nefret etmesi ve ona gülümsemek zorunda hissetmesinden adını almıştır.

Sadece bir yıl içinde, Billie daha 16 yaşındayken 500 kişilik bir kalabalık için sahne almaktan 40.000 kişilik bir kalabalık için oynamaya başladı.

Billie Eilish, ilk albümü 29 Mart 2019′ da WHEN WE ALL FALL ASLEEP, WHERE DO WE GO?  ‘Bad Guy’, ‘When The Party’s Over’, ‘You should see me in a crown’ ve ‘Bury a Friend’ single’larını içeriyor.

Billie EIlish, 2020 töreninde beş Grammy Ödülü kazandı. ‘Bad Guy’ ile yılın rekoru ve yılın şarkısı oldu. WHEN WE ALL FALL ASLEEP, WHERE DO WE Go? Yılın albümü ve en iyi pop vokal albümü’nü, ayrıca en iyi yeni sanatçı ödülünü kazandı.

Billie Eilish’in “13 Reasons Why” film müziklerinin her ikisinde de şarkılar var. “Bored” şarkısı 1. Sezon film müziğinde yer alırken, 2. Sezonda Khalid ile “Love” parçasında işbirliği yaptı.

Billie’nin en sevdiği TV programı “The Office” ve hatta “My Strange Addiction” adlı şarkısındaki bölümlerden birinden örnekler bile kullandı .

Bir korku hayranı olarak, Billie Eilish’in en sevdiği film ve TV şovlarından bazıları The Babadook, American Horror Story ve The Walking Dead’dir .

Mayıs 2021’de Billie Eilish ilk kitabını çıkardı. Kendi adını taşıyan proje, çocukluğundan bugüne hayatının görsel bir anlatımı görevi gören bir fotoğraf kitabı. Billie ayrıca kişisel hayatını açtığı ve bugüne kadarki kariyerini yansıttığı bir sesli kitap versiyonu da yayınladı.

Billie Eilish, 2014’ten beri vegan.

Editör: Fatih Düz – 12.06.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Meraklı

Sevinc Kazımova tarafından yazıldı

Makale YazarıListe UstasıÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Kaliteli Bir Uyku İçin Tavsiyeler

    Tarihte Kadın: Kraliçe Nzinga