içinde

Kanadalı Sanatçı The Weeknd’den Spotify Rekoru!

The Weeknd, müzik platformu Spotify’da aylık 100 milyon dinleyiciye ulaşan ilk sanatçı oldu.

Gerçek adı Abel Makkonen Tesfaye olan ancak müzik dünyasında The Weeknd olarak tanınan 33 yaşındaki Kanadalı rhythm and blues şarkıcı ve söz yazarının aylık dinleyici sayısı dün gece 100,450,642 aylık dinleyici olarak adını müzik tarihine adeta altın harflerle yazdırmayı başardı.

Henüz 11.sınıf öğrencisiyken okuldan ve evden ayrılarak kendisini gece hayatına adamış olan Tesfaye, American Apparel‘da bir iş bulduktan sonra gece hayatının karanlık taraflarından olan uyuşturucu ve yabancılaşma üzerine şarkı yazmaya devam ediyordu ve yapımcı müzisyen Jeremy Rose ile yolları kesiştikten sonra ‘The Morning,’ ‘Loft Music’ ve ‘What You Need’ isimli üç atmosferik şarkı çıkardı. 2010 yılının son zamanlarında en popüler video paylaşım sitesi olan Youtube‘a ses dosyası olarak eklenen bu şarkılar Kanadalı rap sanatçısı Drake‘in blog sayfasında paylaşıldıktan sonra Drake’in hayranları başta olmak üzere Tesfaye’ye müzik dünyasının ışıltılı kapıları aralanmış oldu.

Spotify‘daki en popüler parçaları arasında Creepin’, Die For You, Starboy ve mega-hit Blinding Lights yer alıyor ve uzmanlara göre 94.734 milyon ile Spotify tarihinde tüm sanatçılar arasında en çok aylık dinleyici rekorunu kırdığı ocak ayından bu yana 100 milyonu aşması çok da şaşırtıcı bir gelişme değil.

Bu yılın sonlarına doğru Lily-Rose Depp ile birlikte dikkat çekici bir HBO draması olan The Idol‘da rol alacak olan sanatçı, Metro Boomin ve 21 Savage ile birlikte Creepin’ ve Avatar: The Way of Water filminin soundtrack’inden Nothing is Lost (You Give Me Strength) adlı iki single’ı aralık ayında yayınladı.

Gişe rekorları kıran devam filmi şu anda tüm zamanların en çok hasılat yapan filmleri listesinde üçüncü sırada yer alıyor ve sanatçı bununla da yetinmeyerek Ariana Grande ile birlikte Die For You‘nun dinlemekten kendinizi alamayacağınız remiksini müzikseverlere sundu.

chart data on Twitter: “.@theweeknd officially becomes the first artist to surpass a milestone 100 million monthly listeners in Spotify history. pic.twitter.com/1opPVrs6TN / Twitter”

@theweeknd officially becomes the first artist to surpass a milestone 100 million monthly listeners in Spotify history. pic.twitter.com/1opPVrs6TN

Bu yaz Avrupa ve Latin Amerika’da After Hours Til Dawn stadyum turnesinin ikinci ayağına başlayacak olan The Weeknd, geçtiğimiz günlerde James Cameron‘ın ilk Avatar filminin hayatını değiştirdiğini söyledi.

2009 yılını ‘muhtemelen hayatımın en karanlık dönemi’ olarak nitelendiren sanatçı şunları hatırlıyor: “Evsizdim, hemen hemen. Okulu bırakmıştım. Bir müzisyen olarak başarılı olup olamayacağımı bilmiyordum. Yarını görebilecek kadar yaşayıp yaşayamayacağımı bilmiyordum. Ve bir şekilde filmi sinemada izleyebildiğimi hatırlıyorum. Nasıl girdiğimi bilmiyorum.”

The Hollywood Reporter‘a yaptığı açıklamada “Gerçek hayatımdan öyle bir kaçış oldu ki film beynime dövme gibi işlendi'” dedi.

İki yıl sonra, House Of Balloons adlı mixtape’iyle sektörde büyük bir çıkış yakaladı ve şimdi ‘büyü gibi geldi’ dediği Avatar’ın devam filmindeki çalışmasıyla tam bir çıkış yakaladı.

Editör: Doruk Adakoğlu – 28.02.2023

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Marvel Sinematik Evreninde Ruh Sağlığı | Süper Kahramanlar Sorunlarıyla Nasıl Baş Ediyor?

    Kızılay’dan AHBAP’a Çadır Satışı | İşte Son Açıklamalar