içinde ,

HavalıHavalı MuhteşemMuhteşem İnanılmazİnanılmaz

Hafta Sonu K-POP Önerileri

Eğer hayatımın olmazsa olmazı şarkılardır diyorsanız, bu yazıyı okuduktan sonra sayfayı aşağı kaydırmaya devam edin. Hafta sonu yatağımızda ya da ayaklarımızı uzattığımız koltuğumuzda rahatlarken, bir de yeni şarkılar keşfedersek değmeyin keyfimize! Son yıllarda müzik endüstrisine taht kurmuş Güney Kore müzik endüstrisi KPOP, dünyanın büyük bir çoğunluğu tarafından sevilerek takip edilmekte. Sevenlerin yanı sıra KPOP’a önyargıyla bakan bir çok kişi de var ve bu müzik türünün yanından bile geçmeyi hayal etmiyorlar. Fakat dünyadaki her şey biz insanlar için ve önyargılarımızın hapsinden kurtulup, kafamızı rahatlatırsak hayatın tüm güzelliklerinden bol bol yararlanacağımızı düşünüyorum. Haydi sizi bu hafta sonu yeni bir dünya ile tanıştırayım! Buyurun listeye… İyi Hafta Sonları!

Editör: Doruk Adakoğlu – 17.01.2023

#1 Taemin

2008 yılında SHINee adlı 5 kişilik grubu ile 14 yaşında çıkış yapan Lee Taemin grubunun yanı sıra solo olarak da müzik severlerin kalbine taht kuruyor. Dans ederken vücudunu adeta konuşturan Taemin, çıkış yaptığı yıllardan bu yana sabahlara kadar vokal çalışarak sesini de geliştirmiştir. Her projesini titizlikle ve üzerinde çokça düşünerek hazırlayan 29 yaşındaki Taemin'inin solo olarak 4 full albümü (son albümü 2 bölüm olmak üzere) bulunmakta. 2019 yılında ise SM Entertaintment'ın farklı erkek gruplarından oluşturduğu SuperM adlı grupla çıkış yapmıştır. Taemin'den size önerdiklerim ise: Want, Sayonara Hitori, Flame of Love, Want, Move, Idea, Heaven ve Advice.

#2 Aespa

Aespa 2020 uyılında kurulmuş, üyeleri Karina, Giselle, Winter ve NingNing'den oluşan başarılı bir gruptur. Sektörde daha yeni olmalarına rağmen büyük bir hayran topluluğuna sahip olan grup, çok büyük bir ilgi ile takip ediliyor. Grubun üyesi Winter, 2021 yılında ise SM Entertaintment'ın farklı kız gruplarından oluşturduğu Girls on Top projesinde GOT the Beat adlı alt grupla çıkış yapmıştır. Savage ve Girls adlı 2 full albümleri bulunmakta. Aespa'dan size önerdiklerim ise: Savage, Black Mamba ve Illusion.

#3 Wayv

22 kişilik NCT grubunun Çin'e bağlı alt grubu Wayv, 6 kişiden oluşmakta. Hendery, Xiaojun, Kun, Ten, Winwin ve Yangyang'dan oluşan Çin menşeili grup, NCT'yi gurula temsil etmekte. Vokalleri ve yüksek notalarıyla şarkılarını daha üst seviyeye çıkarırken, rapçileri de şarkıya ayrı bir hava katmakta. Xiaojun, Kun ve Ten grubun vokalleri olup; Hendery, Winwin ve Yangyang grubun rapçiliğini üstlenmekte. Son albümleri Phantom ile hayranlarına büyülü bir dünyanın kapılarını açtılar. 4 mini albüm ve 1 full albümleri bulunmakta. Sadece grup olarak değil NCT U bünyesinde ve kendi grupları içerisinde 2 kişilik eşlerle de yaptıkları single'lar bulunmakta. Ten, 2019 yılında ise SM Entertaintment'ın farklı erkek gruplarından oluşturduğu SuperM adlı grupla çıkış yapmıştır. Wayv'den size önerdiklerim ise: Take Off, Moonwalk, Phantom, Birthday (Ten), Rain Day (Kun, Yangyang, Taeil(NCT 127).

#4 SUNMI

2007 yılında Wonder Girls grubu ile çıkış yaptı; ancak 2010 yılında okulu için gruptan ayrıldı. 3 sene sonra kariyerine solo olarak devam etmek için sektöre geri döndü. KPOP denilince akla gelen ilk 10 isimden birisi olan SUNMI, güçlü vokalleri olsun, cesur koreografileri olsun, birçok kişinin favorisi haline gelmiştir. SUNMI'den size önerdiklerim ise: 24 Hours, TAIL, Hear Burn.

#5 NCT 127

NCT grubu bünyesindeki bir alt grup ise NCT 127. 127 ismi Seul'un boylam kordinatlarını temsil etmektedir. 9 kişiden oluşan gruptaki üyeler ise; Johhny, Haechan, Mark, Jaehyun, Taeyong, Yuta, Taeil, Jungwoo ve Doyoung. Güçlü vokalleri ve şarkıların yazılmasında çokça rol alan müzik dehası rapçileriyle KPOP dünyasına adlarını kazıtmışlardır. Her yeni albümüyle yeni tarzları başarıyla sergileyen grubun, 6 mini, 4 full olmak üzere toplamda 10 albümü bulunmakta. Taeyong ve Mark, 2019 yılında ise SM Entertaintment'ın farklı erkek gruplarından oluşturduğu SuperM adlı grupla çıkış yapmıştır. NCT 127'dan size önerdiklerim ise: Gimme Gimme, Lemonade, Bring the Noize, Favourite (Vampire), Limitless, 2Baddies ve Faster.

#6 BoA

KPOP'ın kraliçesi BoA 200 yılında çıkış yapmış ve günümüze kadar hala müzik yapmaya devam etmektedir. 22 senede sektörün en etkili ve başarılı sanatçılarından biri haline gelmiştir. 10 Korece, 9 Japonca ve 1 tane İngilizce albümü bulunmakta. 2021 yılında ise SM Entertaintment'ın farklı kız gruplarından oluşturduğu Girls on Top projesinde GOT the Beat adlı alt grupla çıkış yapmıştır. Birçok film, dizi ve eğlence programlarında yer alan BoA ablamızın yetenekleri ve başarılarını saya saya bitiremeyiz. O yüzden vakit kaybetmeden önerilerime geçiyorum. BoA'dan size önerdiklerim ise: Forgive Me, Better, Woman, Lookbook ve This is Who I am.

#7 NCT Dream

Geldik fasülyenin faydaları olan NCT'nin son alt grubu olan miniklerimize. Artık pekte minik olmayan bu çocuklar çıkış yaptıklarından bu yana hem yaş olarak hem de deneyim olarak çok büyüdüler. En küçükleri olan Jisung çıkış yaptığında sadece 14 yaşındaydı ve şimdi aralarında en uzun boylu olan. Üyeleri sayacak olursak: Mark, Renjun, Haechan, Jaemin, Jeno, Jisung ve Chenle. Evet doğru okudunuz. NCT 127'da olan Mark ve Haechan burada da var. Genç ve enerjik şarkılar yapan Dream için NCT'nin parlak yüzü diyebiliriz. NCT Dream'den size önerdiklerim ise: Ridin', Glitch Mode, Beatbox, Hot Sauce, BOOM ve Hello Future.

#8 Seulgi

Red Velvet grubunun güçlü vokalisti Seulgi, grubunun yanı sıra uzun bir bekleyişten sonra solo olarak da kulaklarımızın pasını silmekte. 2007'den bu yana SM Entertaintment'ta stajyer olan Seulgi, 2014 yılında Red Velvet grubu ile çıkış yapmıştır. 2021 yılında ise SM Entertaintment'ın farklı kız gruplarından oluşturduğu Girls on Top projesinde GOT the Beat adlı alt grupla çıkış yapmıştır. Seulgi'den size önerdiklerim ise: 28 Reasons albümünün tamamı.

#9 Ateez

KQ Entertainment ile 2018 yılında çıkışını gerçekleştiren grubun 8 üyesi bulunmakta: Hongjoong, Seonghwa, Yunho, Yeosang, San, Mingi, Wooyoung, ve Jongho. Her üyenin kendine has dans tarzı olduğu için, koreografileri her üyeye uygun bir şekilde tasarlandığından çok çeşitli ve zordur. Bu yüzden izlemesi ayrı bir keyifli oluyor. Grubun üyeleri müzik evrenlerinde korsanlardır ve tüm müzik videoları birbirine bağlantılıdır. Büyük bir evrene yolculuk yapmak istiyorsanız Ateez grubu tam size göre. Ateez'den size önerdiklerim ise: Guerilla, Halazia, Cyberpunk, Sector 1, The Real, HALA HALA, WONDERLAND ve Answer (Ode to Joy).

#10 HYO

Dünyaca ünlü Girls Generations ve Girls on Top grubu üyesi Hyoyeon, 2016 yılında solo olarak çıkış yapmıştır. 2022'de ilk mini albümünün çıkarana kadar ara ara single'lar yayınlamıştır. Kendine has ses tonu ile nerede şarkı söylerse söylesin sesini tanıyabileceğiniz bir sanatçı. HYO'dan size önerdiklerim ise: Deep mini albümünün tamamı.

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Uzman

Doruk Adakoğlu tarafından yazıldı

Ankara Üniversitesi Amerikan Kültürü ve Edebiyatı mezunu. Serbest çevirmen, yazar ve editör.

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    10 Soruda DEHB (Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu) Yatkınlığın Olup Olmadığını Söylüyoruz!

    İnişler, Çıkışlar ve Yeni Aşklar: Haftanın Astrolojik Yorumları ve Tarot Kartları | 09 Ocak – 15 Ocak