içinde ,

HavalıHavalı

İçerik Üreticilerin Dikkatine! SEO Neden Kullanılmalı?

SEO Nedir ?

SEO Açılımı, İngilizcede “Search Engine Optimization” kelimelerinin baş harflerinden oluşur ve Türkçe karşılığı “Arama Motoru Optimizasyonu” demektir.

Google SEO Nedir ?

Web sayfalarının Google arama motoruna göre tekrardan optimize edilmesidir. Google içerisindeki kalite yönergelerini dikkate alınarak yapılan teknik düzenlemeleri içerir. Web sitesinin doğru şekilde taranması ve backlink yaratarak Google aramalarda ön plana çıkmasını sağlar. Ayrıca Google Search Console, Analytics ve Google Business kayıtlarının yapılması gerekir.

SEO Neden Önemli ?

Başta hedef kitlenizi, müşterilerinizi ve satışlarınızın gelirini bu şekilde arttırabilirsiniz. SEO olmadan web sitenizin varlığı web dünyasında yer alamazsınız. Rakiplerinizle bu mecrada ancak SEO ile ön planda yer alabilirsiniz.

SEO Çalışmaları ikiye ayrılır;

Site içi SEO: Web sitenizin yazılımını ve sayfalarını arama motoru yönergelerine uygun hale getirmek için yapılan birtakım işlemleri kapsar. Google botlarının web sitenizi daha rahat taraması ve kullanıcıların web sitenizde daha fazla zaman geçirmesi iç seo amacına en iyi örnektir.

Site dışı SEO: Yukarıda da bahsetmiş olduğum bu kısımda yer alıyor. Sitenizin dışında gerçekleşen tüm çalışmaları ilgilendirir. Sosyal medya hesapları, reklamlar ve sponsorlu tanıtımlar. Kısacası Backlink ismi verilen geri bağlantılar..

Editör: Fatih Düz – 11.11.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Taraftar

Dilara Demircan tarafından yazıldı

Makale YazarıÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Cahit Zarifoğlu Anısına: Yeniden Yaşamaya Başlamak Kolay mı?

    Çinli Bilim Adamları, Yapay Zeka Kullanarak Domuzları Klonladılar