içinde

Mutlaka İzlemeniz Gereken Keanu Reeves Filmleri

2 Eylül 1964 yılında Lübnan’da doğan Keanu Reeves, hayatının büyük çoğunluğunu Kanada’da geçirdi. Başta Matrix olmak üzere birçok filmde benzersiz performanslar sergileyen Reeves, kendisini özel hayatını dışarı yansıtmayan birisi olarak tanımlıyor. Yirmi sekiz adaylıktan on ikisini kazanan Reeves’in Rotten Tomatoes sitesine göre ilk 5 filmi sırasıyla şöyle: Toy Story 4, John Wick 4, Speed, Parenthood, Much Ado About Nothing. İşte Keanu Reeves’in bize göre ilk 5 filmi.

Editör: Doruk Adakoğlu – 22.05.2023

#1 Destination Wedding (2018)

Hem eğlenceli ve kafa dağıtmalık bir film hem de içinde Keanu Reeves olsun, hadi bir de abartayım Winona Ryder da olsun diyorsanız Destination Wedding tam size göre. Romantik komedi türündeki bu filmde Frank ve Lindsay'nin yolları ilk olarak havaalanında kesişir. Birbirlerinden haz etmeyen ikili daha sonra aynı düğüne gittiklerini fark eder ve olaylar gelişir. 

Film romantik komediyi başarılı bir şekilde harmanlayarak izleyicilere duygusal ve keyifli bir deneyim sunuyor. Ayrıca aşkın umut verici ve beklenmedik yerlerde bulunabileceğini ve herkesin ikinci bir şansı hak ettiğini vurgulayan bir konuyu işliyor.

#2 John Wick (2014)

Aksiyon türünde film izlemek isteyenlerin John Wick filmini mutlaka izlemesi gerek. Diğer devam filmlerini izlemek istemeseniz bile ilk filmi bizce mutlaka izlenmeli. 

Suç dünyasının efsanevi ismi John Wick, evlendikten sonra işinden emekli olur. Fakat eşinin ölümü üzerine geride kalan tek hatıra olan köpeği bir grubun saldırısında ölür. Bu yüzden silahlarını kuşanan John Wick herkesin başına bela olmak için geri döner. 

Keanu Reeves'in oyunculuğu, etkileyici aksiyon sahnelerinin kusursuz koreografisi ve intikam teması, bu filmi izlemek için önemli sebepler arasında yer alıyor.

#3 My Own Private Idaho (1991)

LGBTIQ+ temalı filmler arasında ilk ona girebilecek bir film olan My Own Private Idaho'da Keanu Reeves'in yanı sıra River Phonenix de yer almakta. Drama türündeki bu film Mike Waters ve Scott Faver'ın yolculuk sırasındaki aralarında gelişen ilişkiyi konu alıyor.

Scott Favor, Mike'ın yakın arkadaşı ve zengin bir ailenin çocuğudur. Babasının politik kariyeri ve ailesinin beklentileriyle başa çıkmak zorunda olan Scott, sık sık kaçarak Portland sokaklarında Mike ile buluşur. İkili, aşk, bağımsızlık ve kimlik arayışı gibi konularda birbirlerine destek olurlar.

"My Own Private Idaho", cinsellik, aidiyet, aile bağları ve seyahat gibi evrensel temaları ele alır. Sinematografisi ve duygusal yoğunluğuyla izleyicide derin izler bırakmaktadır.

#4 Constantine (2005)

DC çizgi romanlarındaki HellBlazer'ın sinemaya uyarlanmış hali Constantine, aksiyon ve korku türünde bir filmdir. Film, doğaüstü varlıklar ve iblislerle mücadele eden bir anti-kahraman olan John Constantine'in maceralarını konu alır.

John Constantine, yaşadığı dünyada insanlarla iblislerin arasında bir savaşın içinde yer alan dindar savaşçıdır. Kendisi bir zamanlar cehenneme gönderilmiş ve ardından geri dönnmüştür. Bu nedenle doğaüstü varlıkların dünyaya girişlerini ve insanları etkilemelerini engelleyen bir "Dengeleyici" olarak çalışmaktadır.

Karanlık ve çarpıcı görselliğe sahip olan bu film, aksiyon dolu sahneleri ve sürükleyici hikayesiyle izleyiciyi adeta içine çeker. Kurtuluş, inanç ve karanlıkla olan mücadele gibi temaları ele alan film, doğa üstü elementlerle süslenerek izleyiciye sunulmakta.

#5 Replicas (2018)

Bilim kurgu ve gerilim türündeki 2018 yapımı bu film, ana karakterin ailesini bir trafik kazasında kaybedince kendisini gizli bir deney için çalışırken bulur. Bilimin sınırlarını aşmaya çalışan William, yasa dışı faaliyetlere de bulaşmak zorunda kalır. Hem bilim camiasının hem de yeraltı dünyasının dikkatini çeken deneyin sırlarını korumak ve ailesini güvende tutmak için büyük bir mücadele verir. Son olarak Replicas filmi William'ın ahlaki sorgulamaları, aile bağları ve insan doğasının sınırlarını keşfederken, teknolojinin gücü ve etkileri üzerine düşündürür. 

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Uzman

Doruk Adakoğlu tarafından yazıldı

Ankara Üniversitesi Amerikan Kültürü ve Edebiyatı mezunu. Serbest çevirmen, yazar ve editör.

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Dizi Önerisi: Veneno

    Fanatizm | Sevginin Birleştiriciliğinden Nefretin Bölücülüğüne