içinde ,

MuhteşemMuhteşem

Alice In Borderland | Squid Game Sevenlerin Kaçırmaması Gereken Bir Dizi

Hayatta kalmanın, maddi ve manevi yönden sağlıklı bir şekilde hayata devam etmenin her geçen gün zorlaştığı günümüzde, hayatta kalma temalı dizilerdeki karakterlerle kendimizi özdeşleştirmemiz, hikayelerinde duygudaşlık hissetmemiz sürpriz değil.

17 Eylül 2021 tarihinde yayınlanan ve ilk bölümünden itibaren dünya çapında büyük ses getiren dokuz bölümlük Güney Kore yapımı gerilim dizisi Squid Game, türünün en iddialı örneklerinden birisi olarak izleyicilerden tam not almayı başarmıştı. İkinci sezonunu merakla beklediğimiz dizi, sloganlaşan “Dilerseniz oy çokluğuyla oyunu sonlandırabilirsiniz” cümlesiyle hafızalara kazınmıştı. Bugün sizlere “Benim başıma böyle bir şey gelseydi ne yapardım?” şeklinde izlerken içsel bir sorgulama yaşatan bir başka diziden bahsetmek istiyorum.

Alice In Borderland

Her biri sekiz bölüm olmak üzere iki sezondan oluşan dizinin ilk bölümü,10 Aralık 2020 tarihinde yayınlandı. 16 bölümlük Netflix dizisinin ilk sezonunda Tokyo’da yaşayan üç yakın arkadaş, kalabalık meydanın ortasında kafa dağıtmak için bir bara gitme planları yapar ve beklenmedik bir olay yaşarlar. Kendilerini, insanların gizemli bir şekilde birden bire ortadan kaybolduğu, paralel evren tadı veren ıssız bir ortamda bulurlar. Kafa karışıklığı içinde ne olduğunu anlamaya çalıştıkları sırada, küçük bir grup yabancıyla birlikte terk edilmiş bir binada ölümcül bir oyun oynamak zorunda kalırlar.

Bu noktadan sonra olayların ilginçleştiği görülür. Birinci kuralının hayatta kalmak olduğunu fark ettikleri oyun, iskambil destesindeki kartlardan yola çıkarak hazırlanmıştır. Her bir kart, kendine özgü bir kural ifade eder. Bazı oyunlar takım ruhunun önemini vurgularken, bazı oyunlar acımasız bir şekilde sevdiklerine ihanet etmeyi ve bir yıkım yaşamayı kaçınılmaz kılar. İlk sezon boyunca süren akıllardaki soru şudur: Kartlar tamamlandığında hayatta kalan kahramanlarımız gerçek hayata dönebilecekler midir?

Dizinin ikinci sezonuyla ilgili, birinci sezonu izlemeyenler için spoi vermemek adına şunu söyleyebilirim ki o da kesinlikle psikolojik gerilim ve felsefe dozunun, izlediğiniz her bölümde giderek artacağıdır. Her ne kadar son bölümün son dakikalarına doğru sezon finalinden pek tatmin olmamış hissetsem de “Acaba bir 3. sezon mu geliyor?” dedirtmesini sevdim. Çünkü izleyici olarak hesaba katmadığım bir kart olduğunu tamamen unutmak ve sonrasında kartı hatırlamak çok hoşuma gitti.

Künye

Oyuncular: Yamazaki, Nijiro Murakami, Tao Tsuchiya, Keita Machida, Dori Sakurada, Riisa Naka, Kazuma Yamane, Nobuaki Kaneko, Ayaka Miyoshi, Asahina Aya

Yönetmen: Shinsuke Sato

Dizinin uyarlandığı eser: Imava no Kuni no Alice

Meraklısı için ilk sezonun fragmanını aşağıya bırakıyorum

Alice In Borderland 1. Sezon Fragman:

 

Şimdiden herkese bol gerilimli seyirler!

 

Editör: Doruk Adakoğlu – 12.03.2023

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Uzman

burcueken tarafından yazıldı

Makale YazarıYorumcuÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    1. İlk sezonu büyük bir merak ve heyecanla tüketsem de ikinci sezonu maalesef beni kendine bağlayamadı, ki bu dönem dönem bu tür dizilere tahammül edememe durumu ile ilgili de olabilir. Yine de ilk sezonu için gerçekten çok iyi değerlendirmesini yapabilirim. Squid Game izlemedim, bende merak uyandırmadı bile ama Alice In Borderland ilk sezonunu izletip ikinci sezonunu bekletmeyi başardı.

    Maladaptive Daydreaming | Uyumsuz Hayal Kurma Bozukluğu Nedir, Belirtileri ve Tedavisi Nelerdir?

    Yeni AI Aracı, Bilim İnsanlarının Mars’ta Yaşam Arayışına Yardımcı Olabilir!