içinde

ÜzgünÜzgün

Yök’ten Üniversitelere Dair Son Dakika Açıklaması Geldi

Kahramanmaraş ve Gaziantep’te yaşanan büyük depremin ardından üniversitelerde eğitime ara verilmişti. Fakat tam tarih belli değildi. Üniversitelerinin tekrar açılacağı tarihe ilişkin YÖK’ten bir son dakika açıklaması geldi.

4 gündür ülkemiz büyük bir depremin etkisiyle sarsıldı ve geride bıraktığı etkilerle sarsılmaya devam etmekte. Yaralı olarak kurtulanlar ve yıkılmayan evlerden psikolojik yaralarla kurtulan vatandaşlar ve öğrencilerin tıbbi ve psikolojik destek alması bu noktadan itibaren çok önemli. Erzak, barınma ve ısınma yardımının yanında bu vatandaşların ve öğrencilerin psikolojik olarak iyileşmesi için destek ve zaman ihtiyaçları var. Bu yüzden bu insanlarımızın destek almasına yönelik MEB‘den sonra YÖK‘ten de açıklama geldi.

Okullar Ne Zamana Kadar Kapalı?

Dün Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, depremzede illerindeki öğrencilerin istedikleri illerdeki okullara nakil yaptırabileceklerini şu sözlerle açıkladı:

“Depremden etkilenen 10 ilimizdeki okullarda eğitim görmekte olan öğrencilerimizin istediği illerdeki okullara nakillerini yapacağız.”

“Öğrenci, öğretmen ve velilerimizin bu zorlu süreçte her zaman yanlarında olmayı sürdüreceğiz.”

Üniversiteler Ne Zamana Kadar Kapalı?

Bugün ise az önce Yüksek Öğretim Kurumu Başkanlığının internet sitesinden üniversitelerin ikinci bir duyuruya kadar kapalı kalacağını açıkladı.

Üniversitelerin bahar yarıyılı açılışı hakkında yaptığı açıklamasında YÖK şunları paylaştı:

Editör: Fatih Düz – 14.02.2023

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Uzman

Doruk Adakoğlu tarafından yazıldı

Ankara Üniversitesi Amerikan Kültürü ve Edebiyatı mezunu. Serbest çevirmen, yazar ve editör.

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Depremzedeler İçin Detaylı Yardım Rehberi

    2023 YKS ve LGS Adaylarının Dikkatine!