içinde

İnanılmazİnanılmaz MuhteşemMuhteşem

Öldüğü Sanılan Kadın Ceset Torbasında Canlı Bulundu

Iowa Bakım Kliniği, 66 yaşındaki bakımını üstlendikleri kadının ölüm ilanını verdi. Daha sonra cenaze hizmetlerine sevk edilen kadın, ceset torbasında hava almak için can çekişirken bulundu. Bu yüzden klinik 10,000 dolarlık bir ceza ile karşı karşıya.

1 Şubat 2023’te Iowa Denetleme ve Temyiz Bölümü‘nün yayınlanan raporunda Iowa Bakım Kliniği’nde yaşamakta olan kadının yanlışlıkla ölüm ilanı verildiğinden bahsediliyor.

Kimliği belirsiz kadın Aralık 2021 tarihinden beri kaldığı Glen Oaks Alzheimer Özel Bakım Merkezi’nden 28 Aralık 2022 tarihinde “senil beyin dejenerasyonu” sebebiyle Iowa Bakım Kliniği’ne transfer edilmişti.

Bakımevinde kaldığı süre boyunca gerekli ihtiyaçlar ve rahat etmesi gerekenler sağlanıyordu. Birkaç gün boyunca 66 yaşındaki kadın hakkında çalışanlar, “azalan” ciğer sesleri ve küçük nöbetler kaydettiler. 3 Ocak 2023 tarihinde C çalışanı tarafından “nabzını hissedemediğini” ve o sırada “kadının nefes almadığını” söyledikten sonra saat sabah 6’da ölüm ilanı verildi.

Çalışan lisanslı bir hemşireyi durumdan haberdar etti. Kadının ailesine haber verildi ve cenaze hizmetleri arandı.

Cenaze yöneticisi kısa bir süre sonra saat 7:30’da “LPN D” olarak tanımlanan bir hemşire eşliğinde gelerek, 66 yaşındaki kadın ceset torbasına yerleştirildi. Saat 8:26’da ise Ankeny Cenaze Hizmetleri ve Krematoryumu çalışanları tarafından ceset torbası açıldı.

Çalışanların kadının göğsünün hareket ettiğini ve hava almak için çabaladığını gözlemledikleri raporda yer etti.

Daha sonra cenaze hizmetleri acil durum numarası 911’i ve bakımevini aradı. EMS cihazı (Elektriksel Kas Uyarımı) ile nabız ve solunum tespit edildi, fakat göz hareketi ve sözlü bir cevap alınamadı.

Aynı gün yaşlı kadın bakımevine gönderildi. Rapora göre kadın, 5 Ocak’ta ailesinin yanında sabaha karşı vefat etti.

Bakımevinin müdürü Lisa Eastman olayla ilgili şunları söyledi:

“Misafirimizin ailesi ile yakın iletişimdeyiz ve Denetleme ve Temyiz Bölümü tarafından açılan bu olaya dair araştırmayı tamamladık. Misafirlerimize büyük bir ilgi ile hizmet vermekteyiz ve hayat sonu bakımlarını desteklemek için tamamen kendimizi adamış durumdayız. Tüm çalışanlarımız düzenli olarak eğitim alıyorlar, böylece misafirlerimizin hayat sonu bakımlarını ve vefat olaylarını en iyi şekilde destekleyebilsinler.

Bakımevi, ABD Savunma İstihbarat Örgütü tarafından 10,000 dolar para cezasıyla sonuçlanabilecek iki eyalet ihlaliyle karşı karşıya.

Editör: Doruk Adakoğlu – 03.02.2023

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Uzman

Doruk Adakoğlu tarafından yazıldı

Ankara Üniversitesi Amerikan Kültürü ve Edebiyatı mezunu. Serbest çevirmen, yazar ve editör.

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Gerçeklik ve Doğruluk Arasındaki İlişki

    Çin 3 Tane İnek Yavrusu Klonladı