içinde ,

HavalıHavalı MuhteşemMuhteşem

Michael Jackson’ın Hayatını Anlatacak Filmde Kendisini Yeğeni Canlandıracak

Michael Jackson Kimdir? Michael Jackson’ın Hayatı

80’li yılları “Thriller”, “Smooth Criminal”, “Beat It” ve “Billie Jean” gibi hit şarkılarıyla sallayan Popun Kralı ünvanlı sanatçı Michael Jackson‘ın hayatı beyaz perdeye taşınıyor.

Müzik hayatı babasının kurduğu Jackson 5 adlı grupla birlikte sadece 6 yaşında başlamıştı. Küçük yaşlardan itibaren herkesin beğenilerini toplayan Michael Jackson, 1980’li yıllarda, 20’li yaşlarındayken profesyonel stüdyo albümleri çıkararak uluslararası bir yıldıza dönüştü.

Müzik kariyeri ve kendine özgü “Ay yürüyüşü” dansı hariç Michael Jackson adını farklı skandallarla da manşetlere yazdırmıştır.

Büyük skandallardan birisi ten renginin beyaza dönmesidir. Jackson’ın yaşı ilerledikçe siyah ten renginin yavaş yavaş açılması üzerine, açılan bölgeler siyah makyaj ile kapatılmış; daha sonra beyazlıklar çok fazlalaşınca beyaz makyajla kapatılmıştır. En sonunda tüm vücudu beyaza dönünce makyajlar sonlanmış ve Jackson, bir röportajında vitiligo hastalığına yakalandığından bahsetmiştir.

Fakat bazıları bunun doğru olmadığını, aşamalı bir şekilde beyaz ten rengine sahip olmak için renginin açılmasını sağlayan ilaçlar ve tedaviler kullandığını söylemekte.

Hakkındaki bir büyük skandal -belki de en büyüğü- ise Jackson’ın, dört kez küçük çocukları taciz etmek, dört kez taciz etmek için küçük çocukları sarhoş etmek, bir kez çocukları taciz etmeye teşebbüs etmek, bir kez Gavin ve ailesini esir tutmak için komplo kurmak ve gasp ile çocuk kaçırmak için komplo kurmakla suçlanmasıdır.

Michael Jackson’ın Hayatı Film Oluyor

Michael isimli Michael Jackson’ın hayatını anlatacak, yönetmenliğini Antoine Fuqua‘nın yaptığı biyografik filmde Popun Kralı’na yeğeni Jaafar Jackson hayat verecek.

Michael‘ın Popun Kralı olarak bilinen adamın karmaşık mirasını anlatması bekleniyor. Stüdyoya göre film, “onu tüm zamanların en büyük şovmeni haline getiren en ikonik performansları da dahil olmak üzere” hayatının tüm yönlerini keşfedecek.

Michael filmi, Jackson’a kariyeri boyunca ve ölümünün ardından yöneltilen çok sayıda çocuk cinsel istismarı iddiasını tasvir etme biçimini etkileyebilecek olan Michael Jackson malikanesinin işbirliğiyle yapılıyor. Jackson, çocuklara yönelik cinsel istismar iddialarını reddetti ve 2003 yılında çocuk tacizinden yargılandı ve suçsuz bulundu. Jackson 2009 yılında 50 yaşında öldü ve her zaman masumiyetini korudu, ancak iddialar onun mirasını gölgelemeye devam ediyor.

Şarkıcının annesi Katherine Jackson, “Jaafar oğlumun vücut bulmuş hali. Onun, Jackson şovmenlik ve performans mirasını devam ettirdiğini görmek harika” dedi.

Bohemian Rhapsody‘nin yapımcılığını da üstlenen yapımcı Graham King, Jackson’ı canlandıracak oyuncuyu bulmadan önce dünya çapında bir casting yapılması için bir ekip ayarlandığını söyledi.

Fakat çokta uzaklara bakmasına gerek yokmuş.

King, “Jaafar ile 2 seneden biraz fazla bir zaman önce tanıştım ve Michael’ın ruhunu ve kişiliğini organik bir şekilde taklit etmesi aklımı başımdan aldı. O kadar güçlüydü ki, dünya çapında bir arama yaptıktan sonra bile bu rolü üstlenebilecek tek kişinin o olduğu açıktı. Amcasını canlandırmayı kabul ettiği için çok heyecanlıyım ve dünyanın onu büyük ekranda Michael Jackson olarak görmesi için sabırsızlanıyorum” dedi.

Jaafar Jackson on Twitter: “I’m humbled and honored to bring my Uncle Michael’s story to life. To all the fans all over the world, I’ll see you soon. Photo by Jourdynn Jackson pic.twitter.com/Xow9Mkakup / Twitter”

I’m humbled and honored to bring my Uncle Michael’s story to life. To all the fans all over the world, I’ll see you soon. Photo by Jourdynn Jackson pic.twitter.com/Xow9Mkakup

“Michael amcamın hikayesine hayat vermekten gurur ve onur duyuyorum. Dünyanın her yerindeki tüm hayranlara, yakında görüşürüz.”

Fuqua, “Jaafar’ın Michael’ı hayata döndürmesini izlemek inanılmaz derecede heyecan verici” dedi. “Michael’ı taklit etme konusunda doğal bir yeteneğe ve kamerayla harika bir kimyaya sahip olan Jaafar ile ilk tanıştığımda aramızda çok manevi bir bağ vardı.”

Michael’ın ana çekimlerine 2023’te başlanacak. Senaryoyu Gladiator, Skyfall ve Spectre‘yi yazan John Logan kaleme alıyor.

Jaafar Jackson’ın müzik klibini izlemek için:

Editör: Doruk Adakoğlu – 02.02.2023

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Uzman

Doruk Adakoğlu tarafından yazıldı

Ankara Üniversitesi Amerikan Kültürü ve Edebiyatı mezunu. Serbest çevirmen, yazar ve editör.

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Apple Ve Google’ın TikTok’la Yolları Ayrılıyor Mu?

    Gerçeklik ve Doğruluk Arasındaki İlişki